Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Zašto si to uopšte radio? Ako si imao aktiviran Win7 mogao si preko da instaliraš i aktivirao bi se...
Nisam znao da tako moze. Mislio sam da mora uvek da se aktivira novi os. Sad se radi Creator update opet. A ubacio sam preko w10 i Linux ubuntu cisto da vidim kakav je os. Sad pri paljenju biram koji cu da koristim i sve je ostalo na oba OSa.

Netframework 4.7 rece mi neko da ne treba. Samo drajveri i visual c++.

Jel sve to se nece odraziti na rad Linuxa osim sto ce memorija da se puni?

.Net i V c ++ i te stvari obično dolaze sa drajverima ako treba.

.Net i V c ++ i te stvari obično dolaze sa drajverima ako treba.
Ok, hvala. :) Instalirao sam pored drajvera, netframework i C++ opet, za svaki slucaj nek ih ima. Lepo radi w10. Glatko, nema problema za sad. Posteno me namucila instalacija, pa neki virus tragajuci za aktivacijonim toolom, pa opet instal i cetri sata upgradea na CU. Sad je full i gotov je. Hvala na savetima i pomoci. Pozdrav! :)

Meni je Win10 odlican,bas je lagan,ne koci,radi dosta bolje i od Linuxminta i Ubuntu.Jedino da malo srede drajvere za zvuk.

Imate resenje kako da aktiviram win 10?

Hteo sam da promenim Pro za Enterprise i da aktiviram. Nasao sam da to moze preko product key. Ubacim product key i izbaci gresku 0x8007007b. Nadjem da se to resi preko Comand prompt ukuca se tamo slgrm -ipk xxxx tj nadjen product key i enter. To je ok proslo. Pokusam opet sa istom sifrom kao u comand prompt da aktiviram i izbaci istu gresku. Ne znam sta da radim vise.

Imate resenje kako da aktiviram win 10?

Hteo sam da promenim Pro za Enterprise i da aktiviram. Nasao sam da to moze preko product key. Ubacim product key i izbaci gresku 0x8007007b. Nadjem da se to resi preko Comand prompt ukuca se tamo slgrm -ipk xxxx tj nadjen product key i enter. To je ok proslo. Pokusam opet sa istom sifrom kao u comand prompt da aktiviram i izbaci istu gresku. Ne znam sta da radim vise.

Mislim da to nece ici. Enterprise je, u principu, nedostupan obicnim fizickim licima.

Security Center se konačno pokreće na double click. :D
Slučajno otkrio.

@dejan87dex:
Preskupo je to, nije ni za laptop ni za tablet. 4gb RAM-a u windowsu je baš malo za normalnu upotrebu. Za manje para dobiješ funkcionalniji uređaj.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

4 GB nije ni u ludilu malo za "normalan rad". Uvek postoji i 32-bitna varijanta (koja i jeste bolja za SD 835).

@dejan87dex:
Preskupo je to, nije ni za laptop ni za tablet. 4gb RAM-a u windowsu je baš malo za normalnu upotrebu. Za manje para dobiješ funkcionalniji uređaj.

Ne znam za tebe ali ja sam koristio 4gb na w10 i sasvim je dovoljno za neku normalnu upotrebu :)
To je bas naprotiv odlicno i za lap i za tablet a i moguce nove w10 "telefone"

Poslednja izmena:
Naravno da je 4gb i vise nego dovoljno za normalnu upotrebu, ali me zanima kako je saznao za cenu nečega što je najava najave. Kako zna da je preskupo?
TapaTalk by L640

Rekao je na kraju videa 6-700 USD.

Da li pokreće x86 i x64 aplikacije?

Poslednja izmena:
Rekao je na kraju videa 6-700 USD.

Da li pokreće x86 i x64 aplikacije?

Ako pokrece X64, naravno da pokrece i X86. Sve osim cene mi se tu dopada, ali dobro, mozda kasnije sa nekim slabijim modelima padne cena. Bilo bi lepo kada bi to moglo za 200-250 dolara u neko malo, kompaktno kuciste za neku osnovnu Office/Internet upotrebu. Mozda kasnije. Oprostio bih cak i Windows 10.

Pa SD 835 je flagship, naravno da ne može biti uređaja sa tim SoC-om ispod $600, a vrlo verovatno i većom cenom. Bitno je da radi, i da možda već sledeće godinu bude u nekom iz 600 serije, a kasnije i u 400 :)

Poslednja izmena:
Pa SD 835 je flagship, naravno da ne može biti uređaja sa tim SoC-om ispod $600, a vrlo verovatno i većom cenom. Bitno je da radi, i da možda već sledeće godinu bude u nekom iz 600 serije, a kasnije i u 400 :)

Zavisi od uredjaja, inace to moze biti super i za office mini konfe, lapove, tablete , telefone i naravno ideja je da se koristi W10 u full izdanju.

Ovo je pocetak, sto se mene tice ovo su trebali da forsiraju mnogo ranije, tako nebi ostao WP na ispod 1% nego bi bio konkurentan sa ios i droidom ali eto... Ovo ce samo doprineti W10 i vecem market share-u , naravno i OEM-i ce raditi na tome da nam zanimljive uredjaje "uvale" :D

Kako ne moze? OK telefoni, metalno kuciste, display i sve ostalo (+ samim tim sto je "flagship") ali ovde nema mnogo tih skupih delova. Moglo bi to ladno za 300 ali dobro, cekamo te jeftinije. Nisam bas siguran kakve ce tu biti performanse ali i Microsoft ce valjda poraditi na maksimalnoj mogucoj optimizaciji (ipak je W10 "tezi" za hadver od, recimo, 8.1). Mogao bi to da bude sjajni mali "pravi PC", zaista su mogucnosti mnogobrojne.

Pošto mi je crkla matična ploča, zamenio sam je za drugu, ali sada mi windows više nije registrovan iako sam insajder od početka i prijavljen sa mojim Microsoft nalogom. Do sada se uvek posle instalacije windows automatski registrovao. Ima li pomoći ili mu ne gine KM Spico?

Pošto mi je crkla matična ploča, zamenio sam je za drugu, ali sada mi windows više nije registrovan iako sam insajder od početka i prijavljen sa mojim Microsoft nalogom. Do sada se uvek posle instalacije windows automatski registrovao. Ima li pomoći ili mu ne gine KM Spico?
Pa imas proceduru za to, ono "troubleshoot" u tom delu bi moralo da radi upravo to. Mislim da je ogranicenje tri velike hardverske promene.

Na racunaru na poslu od jutros svaki download jednostavno ne radi. Ucitavanje stranica radi normalno ali bilo kakav download, pa makar i windows update - ne moze da radi. Nista nije menjano ni na racunaru ni na mrezi. Niti je ista instalirano sot ima uticaja na mrezu. Da stvar bude gora, racunar je svez, kako hardverski tako i softverski i tek zavrseno podesavanje juce. Takodje, juce je skinuto sa neta na njega jedno 15ak GB potrebnog softvera, sve proslo normalno. Od jutros download ne radi ama nikako. Skenirano za viruse, iskljucen firewall, ruter radi normalno, ostali racunari normalno funkcionisu, ne bih voleo da moram da radim reinstalaciju sistema jer ce mi uzeti ceo dan dok instaliram sve programe ponovo posto mnogo biblioteka moraju da se skinu sa neta. Je l' se neko susretao s ovim na win10?

Na racunaru na poslu od jutros svaki download jednostavno ne radi. Ucitavanje stranica radi normalno ali bilo kakav download, pa makar i windows update - ne moze da radi. Nista nije menjano ni na racunaru ni na mrezi. Niti je ista instalirano sot ima uticaja na mrezu. Da stvar bude gora, racunar je svez, kako hardverski tako i softverski i tek zavrseno podesavanje juce. Takodje, juce je skinuto sa neta na njega jedno 15ak GB potrebnog softvera, sve proslo normalno. Od jutros download ne radi ama nikako. Skenirano za viruse, iskljucen firewall, ruter radi normalno, ostali racunari normalno funkcionisu, ne bih voleo da moram da radim reinstalaciju sistema jer ce mi uzeti ceo dan dok instaliram sve programe ponovo posto mnogo biblioteka moraju da se skinu sa neta. Je l' se neko susretao s ovim na win10?
Jesi li probao da staviš Google-ov DNS ?

Nema sta nisam radio, od menjanja IP adrese/DNS-a do pravljenja posebnih dozvola u firewallu. Cudno mi je to sto otvaranje bilo koje stranice odradi skoro pa instant a download fajlova ni da bekne. Juce sve radilo normalno, nov racunar uzet pre dva dana.

Nazad
Vrh Dno