Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Announcing Windows 10 Insider Preview Build 16241 for PC & Build 15230 for Mobile

https://blogs.windows.com/windowsex...41-pc-build-15230-mobile/#mOLcloFfh3gFF9xT.97

What’s New in Build 16241 For PC
Windows Shell Improvements:

Recover your pin and password from the lock screen: Self Service solutions empower end users, unburden helpdesk/IT admins, and save organizations money. Cloud Self Service Password Reset (Cloud SSPR) has been a really popular Azure AD Premium (AADP) feature and now we want to take this great capability one step further – Windows Integration. If you’re using an AADP or MSA account and you find yourself stuck at the login screen, you can now reset your password and PIN straight from here. Just click the “Reset password” (for password) / ”I forgot my PIN” (for PIN) link and you’ll be prompted to go through the AAD or MSA flow to reset it. Once reset, you’ll be returned to the login screen where you can login with your newly minted credentials.
Itd. itd.

Uopšte ne morate da se žurite jer ovaj update običnom korisniku ne donosi baš ništa.

Sent from my D6503 using Tapatalk

Uopšte ne morate da se žurite jer ovaj update običnom korisniku ne donosi baš ništa.

Pa šta bi to trebalo da donese "običnom" korisniku ? Ima dosta ispravki za ovo kratko vreme između 2 build-a. "Obični korisnici" i ne idu na insider.

Samo kazem da ovaj zadnji build ne donosi ništa što običnom korisniku znači. Za administratora i firme je korisno. I to za one koje imaju ad u cloudu (azure). A instalirati samo da bi se instaliralo je besmisleno, ko zna koliko nagovara donosi

Samo kazem da ovaj zadnji build ne donosi ništa što običnom korisniku znači. Za administratora i firme je korisno. I to za one koje imaju ad u cloudu (azure). A instalirati samo da bi se instaliralo je besmisleno, ko zna koliko nagovara donosi

Jesi li procitao full changelog za poslednja 3 build-a?!

Sent from Mumia 950

Jesam. A jesi pročitao sta sam ja napisao? Zadnji build!

Jesam. A jesi pročitao sta sam ja napisao? Zadnji build!

Jesi li ti insajder?! Ja te savetujem da vidis sta su sve dodali i za obicne korisnike u poslednja 3,4 build-a.

Znaci po tebi neki build treba da iskuliramo posto nema nista za usera? Obicnog?! LoL

Pa da je tako ja nebih ni koristio insider preview...
Sada se vec opusteno moze koristiti, bar kod mene sve radi solidno.

Iskreno GPU monitoring u task manageru je jedna velika i korisna promena, glasao sam od kad za to u feedback-u.

@Mike do kraja meseca ce biti feature locked?!

Sent from Mumia 950

Poslednja izmena:
To sto je u zadnjem buildu ti ne mozes ni da testiras. Ali ako te bas zanima mozes dobiti azure na mesec dana free pa da probas.
Insider, server admin 2003, server 2012,win10,comptia a+, comptia network +,cloud+, security +, cisco, linux, itil

Da mi podelimo temu na Win 10 FAQ i Win 10 Insider?

Posto navodite na insajderi nisu obicni korisnici a obicne vasa rasprava ne zanima,mozda bi tako bilo bolje da ne pravimo sum ovde?

Slobodno :) od kad je trebalo tako :)

Sent from Mumia 950

Jedno pitanje. Imam laptop sa ekranom razolucije 1366x768, i hteo bih da ga spojim sa starim eksternim monitorom od 19'' koji je 4:3 aspect ratio. Mogu li da podesim odgovarajucu 4:3 rezoluciju na eksternom monitoru, a da na laptopu zadrzim postojecu?

Jedno pitanje. Imam laptop sa ekranom razolucije 1366x768, i hteo bih da ga spojim sa starim eksternim monitorom od 19'' koji je 4:3 aspect ratio. Mogu li da podesim odgovarajucu 4:3 rezoluciju na eksternom monitoru, a da na laptopu zadrzim postojecu?
Trebalo bi da može ali je to do drajvera. Ako drajver ima mogućnost onda će i windows imati.

Brate mili,to je bilo pre 3 strane... mora li uvek biti vasa zadnja,mora li taj flejm,prepucavanje,krvavi napadi i odbrana MS proizvoda?
Zadnja javna opomena,nastavite li,letecete bez pardona,dosta je bilo.
Vazi za obe strane.

Insajderi,imate posebnu temu,tamo nastavite insajder diskusiju.

Crossposting,flejm,prozivke,etiketiranja: momentalni perma ban.

Unapred zahvalan

Kako da obrisem Windows.old sa mog C ??? Tj zanima me kako trajno da ga uklonim da se ne vraca..Obrisem ja taj folder od 20+ gb,ali se on ponovo vrati posle dan dva..Iskljucio sam backup ali folder se ponovo vraca..Jel zna neko?

Ccleaner ili disk clean

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Kako da obrisem Windows.old sa mog C ??? Tj zanima me kako trajno da ga uklonim da se ne vraca..Obrisem ja taj folder od 20+ gb,ali se on ponovo vrati posle dan dva..Iskljucio sam backup ali folder se ponovo vraca..Jel zna neko?
Disk Cleanup kao i u svim windows-ima još od XP-a.

Ima li neko problem sa Alt + Tab funkcijom npr iz igre hoces na drugi program/desktop i kada stisnes tastere,zacrni ekran na meni predugih par sekundi dok ne prebaci?
Sve sveze,najnoviji drajveri,legalan Win...

Nije.. isto radi sa svakom igrom koja je u full screen-u... bilo da je WoT,RotTR,F1 itd itd...
Probao i sa starijim nV drajverima,isto...

Imaš CU ili neku stariju verziju? Možda je još neki softver koji držiš u pozadini problem, ako nije do drajvera.

Naravno da sam proverio SW,nije do toga,CPU nije isao preko 5%...
WU je bio automatic,poskidao i instalirao sve sto je MS pustio...
Instalirao ponovo W7,mnogo brze sve radi,dobio nekih 15-20 fps u igrama,A +Tab takodje u momentu...
Moracu se poigrati malo,bas me zanima sta ga koci toliko...

Ne bih rekao... citiram lika sa potpisom sa tvog linka:

Happening to me only with Windows 10. No issues with Windows 7. Some problem with refresh rate on fullscreen games, regardless the settings are right.

GPU: XFX R9 270X 2GB
DRIVERS: CCC 15.7.1

I na ostalim forumima vidim da je prijavljivano i AMD i nV,kako starijih tako i novijih modela...

Gledajuci spec masina ne mogu da nadjem logiku sta pravi problem...

Poslednja izmena:
Ne bih rekao... citiram lika sa potpisom sa tvog linka:

Happening to me only with Windows 10. No issues with Windows 7. Some problem with refresh rate on fullscreen games, regardless the settings are right.

GPU: XFX R9 270X 2GB
DRIVERS: CCC 15.7.1

I na ostalim forumima vidim da je prijavljivano i AMD i nV,kako starijih tako i novijih modela...

Gledajuci spec masina ne mogu da nadjem logiku sta pravi problem...

Na insajderima da, ima tih problema .. Sada pratim popravise.

Cak je i amd u ovim 17.6 i 17.7 popravio low power mode, pre je drljala i u idle na max vrednostima, ko je kriv pa amd...oni su zaduzeni da prate ms i izbace sto bolji driver a ne obrnuto.

Sent from Mumia 950

Koristiš overlay od nekog programa npr. Steam, Origin, FRAPS?

Nazad
Vrh Dno