Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

ne :(

ne razumem da ni levi ni desni klik ne daju nista.

Poslednja izmena:
Pošto je rekao da ima 1703, podrazumeva se da je 15063, samim tim podrazumevam da je jasno da mislim na tačku iza tog broja.
A pitam jer sam primetio da na dve instalacije u zadnjih par dana, skine samo .413, ne znam da li je Microsoft povukao .447 ili šta...

Pošto je rekao da ima 1703, podrazumeva se da je 15063, samim tim podrazumevam da je jasno da mislim na tačku iza tog broja.
A pitam jer sam primetio da na dve instalacije u zadnjih par dana, skine samo .413, ne znam da li je Microsoft povukao .447 ili šta...

413 je za ne insajdere, 447 je za slow i release preview ring, znaci uskoro i za sve ostale.

Sent from Kin :(

Ja nisam u insajder programu i skinuo se 447. :trust:

Ja skinu 448 al neće da se instalira. Doće do pola i posle restarta ga vrati i kaže da updejt nije prošao. Samo 413.

Povremeno mi se dešava da nakon podizanja sisterma slika drhti i kretanje miša je jako usporeno. To mi se dešava od kada imam Windows 10. Tada znam da samo tebam resetovati i bude u redu, ali dok dođem mišem do Starta i opcije za restart to malo potraje jer je kretanje miša usporeno. Nakon toga ide ona slika sa restarta sa tačkicama koje kruže, ali i one se sporije vrte, uz trzanje. Nakon restarta bude u redu, do nekog sledećeg puta.

Da li se nekome ovo dešavalo i zna li neko u čemu je stvar?

Jesi li nešto OC, jesi li proverio da li ti je sve ispravno? Obriši drajver za grafičku sa DDU za početak.

Imam problem u Windows-u 10, ne znam dal je problem do OS-a ili do nekog softvera ili hardvera, probacu ovde, pa ako ne ide, postovacu na temi za hard disk.
Naime imam SSD gde mi je OS i dva hard diska, i kad butujem komp, windows uvek prepozna SSD i ucita windows, ali ova dva hard diska prave problem, to jest nekad ucita samo jedan od ta dva, nekad nijedan, a nekad ucita oba,
ali posle nekog vremena se zabaguju i nece da cita fajlove sa njega, samo se zamrzne ekran, dok SSD particija uvek radi normalno.
Oba hard diska su 100% ispravni, testirao sam i video sam da nemaju nikakvih problema, problem je ili do neke uvnute Windows opcije, ili do nekog drugog softverskog problema, recimo Samsung Magican mi pravi probleme, nekad kreshuje nece da radi itd... a problem je
mozda i do napajanja ili maticne ploce... pre bih rekao da je napajanje nego maticna, iako mi u kompu sve ostalo savrseno gura, mozda je oslabila ta grana koja vodi ka hard disku... dal je neko od vas imao slicnih problema, ovo mi se odjednom desilo pre neko dan, do sad je sve dobro
funkcionisalo i na win 10, a i na sedmici pre nje.
Dakle sa sumiram, 2 hard diska nece windows da mi ucita uvek, nekad samo jedan, nekad oba, nekad nijedan, a nekad ucita oba, ali onda kroz par sati se zabaguju i nece dalje da rade.

Šta kaže HD Sentinel?Možda je problem u sata kablovima?

Kaze da je sve uredu, perfect 100%.
Probao sam da promenim sata slotove, da ubacim kabl u druge, nije nista pomoglo, indeticna situacija...
BIOS ih uvek uredno cita i do skoro su radili savrseno, a onda odjednom su poceli ti problemi sa nestajanjem, ne verujem da je do samog SATA kabla problem, jer male su sanse da bi odjednom riknuo kod oba harda, jer oba nestaju, da je samo jedan, pa i da razmislim.
Jedino SSD pici normalno.

Jesi li nešto OC, jesi li proverio da li ti je sve ispravno? Obriši drajver za grafičku sa DDU za početak.
Ništa nije OC.
Padalo mi je na pamet da je možda do drajvera ali sam nekako to odbacio jer novi drajveri stižu preko GeForce Experience i tu ih instaliram, uvijek uz opciju clean install koju taj njihov instaler nudi. Da li misliš da bi ovaj DDU bio bolji, sigurniji? Koliko vidim to je neki Display Driver Uninstaller, nisam ga nikad koristio.

LOL?

Ne znaš ni gde ti se nalazi svchost.exe, ali zato čoveka nazivaš LOL? :d

Samo nastavi. :)

Za sve ostale, čovek je bio savršeno jasan:

http://www.computerworld.com/articl...ure-you-have-automatic-update-turned-off.html

https://www.askwoody.com/forums/top...-you-turned-off-automatic-update/#post-124234

Samo ti nastavi , koristis win7 @ popujes u win 10.

Ja se ne secam kada mi je nesto patch poremetio, ali izgleda ti mislis da je to pravilo i savet da se blokira WU.

Samo ti nastavi da savetujes o blokadi WU.

Sent from Mumia 950

Update treba da je upaljen, to što se povremeno kao i kod svakog softvera omakne problem, ne menja da je sa ugašenim daleko gore. Što se vidi iz nedavnih svetlih primera.

Kaze da je sve uredu, perfect 100%.
Probao sam da promenim sata slotove, da ubacim kabl u druge, nije nista pomoglo, indeticna situacija...
BIOS ih uvek uredno cita i do skoro su radili savrseno, a onda odjednom su poceli ti problemi sa nestajanjem, ne verujem da je do samog SATA kabla problem, jer male su sanse da bi odjednom riknuo kod oba harda, jer oba nestaju, da je samo jedan, pa i da razmislim.
Jedino SSD pici normalno.

Prikači neki HDD na kabl i port gde držiš SSD i obrnuto za SSD.

Ništa nije OC.
Padalo mi je na pamet da je možda do drajvera ali sam nekako to odbacio jer novi drajveri stižu preko GeForce Experience i tu ih instaliram, uvijek uz opciju clean install koju taj njihov instaler nudi. Da li misliš da bi ovaj DDU bio bolji, sigurniji? Koliko vidim to je neki Display Driver Uninstaller, nisam ga nikad koristio.

Da.

Ima ISO za zadnji insajder, hteo sam da probam u VM?

Ima ISO za zadnji insajder, hteo sam da probam u VM?

https://cloud.mail.ru/public/Dr2v/SQVTtPVHf

Zaprati nekad Wzor-a ;)

Vidis da je oznacio svaki insider iso sa mackom XD

SKQ193Q.jpg

A secam se pre furao je SSSR himnu pokraj linka ka iso fajlu [emoji2]

Sent from Mumia 950

Poslednja izmena:
Po ko zna koji put Edge je jednostavno odlučio da uradi unpin na svim sajtovima koje sam imao postavljene kao top sites i onda mi je pobrisao sve. :( Potpuno neverovatno kakva je to gomila pavijana. A nije ni instaliran nikakav update, jednostavno je odlučio da mi izbaci sve to. Postoji li način da se to vrati?

Hvala, ali top sites nije isto što i favorites, pa ne bi pomoglo. Top Sites su sajtovi koje najčešće posećuješ. Neviđena glupost koju su napravili jeste da Edge izbacuje te ikone čak i kada mu nije potreban prostor za nove sajtove, nego eto izbacuje sam ono što odluči da ne posećuješ dovoljno često. Za to sam odavno podneo i zvanično zahtev da isprave. Dotle, na svakoj ikonici sam uradio "pin", baš zato da bi je zauvek držao. Ali eto, program zna bolje. Pitanje je da li ću ikada i naći linkove koje sam tu imao.

Mora da si ga ugasio updejt na neki način sada je i za desktop 14393.1480

Nisam čak ni pokušavao da blokiram ažuriranja (nije da nisam želeo), mada sad vidim da je poslednji put proverio još u aprilu.
Ipak, i dalje nije razlog da program sam otkači sajtove koje sam zakačio (i to poodavno). To nije bag, morali su tako da ga naprave.

Vrh Dno