Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Hvala

Послато са LG-H860 уз помоћ Тапатока

Glupi build 1703, sad mora da se klikne na prozor da bi bio aktivan, obozavam kad naprave koji korak unazad.

zar to nije oduvek bilo na winu?
ne mogu recimo da skrolujem po nekom pozadinskom prozoru dok ne kliknem na njega?
to me uvek zbuni kad nekad upalim win.

Ne na pozadinskom, naravno da mora biti vidljiva aplikacija, ali ranije je moglo da se skroluje bez klika, sad mora da se klikne na prozor kako bi bio aktivan. Pricam o ovom scenariju:
get-split-screen-browser-windows-chrome-safari-firefox-and-internet-explorer.w1456.jpg

na ovo sam i mislio nego mozda nisam lepo objasnio. koliko se secam uvek je moralo da se klikne kako bi bio aktivan prozor.
na meku i linuxima to normalno radi oduvek, i da se vidi malo parce nekog prozora mogu bez problema da skrolujem po njemu. ne znam kakva je to promena na win 10 jer ga ne koristim, cisto sam pitao.

Nije moralo, bio sam na build-u 10240 sve do juce, i moglo je bez klika. Gde mu i dozvolih update...

Pa logicno sasvim, ako ti je npr i samo Chrome upaljen a kliknuo si npr na task bar ili na ne desktop u prazno normalno da neces moci da skrolujes ni putem tastature niti misa se dok fokus ne promenis na chrome (klikom na chrome prozor bilo gde ili opciom alt + tab.

Edit: split screen ok , nisam video na RS 3 insajder kada je u split sceenu onda ne treba klip na prozor.
Ne mogu da se setim ali mislim i da je na RS2 radilo to tako.

Poslednja izmena:
Necemo valjda sad o logici. Nasao sam opciju, i dalje je aktivna, ali mi ocito ne radi, tj. radi vrlo selektivno - ne radi mi u Chrome-u i Excel-u gde mi i treba.
background-scroll-Copy.jpg

Ne, s interneta, kao ilustracija. Kod mene je isto, samo bez touchpad-a, posto ga na desktopu, logicno, nemam :p

Ma radi to kod mene. Scroluje svaki makar i malo vidljivi program samo pointer treba da bude na njemu, ne mora da se klikne.

Meni radilo do ovog builda 1703 savrseno, a sad mi ne radi bas tamo gde mi je najpotrebnije.

Meni radilo do ovog builda 1703 savrseno, a sad mi ne radi bas tamo gde mi je najpotrebnije.

Kod mene radi takođe, nešto je kod tebe u pitanju. Nije menjano u OS.

Edit: Probaj glupost kao što je isključi pa uključi opciju.

Poslednja izmena:
Ma probao 100 puta, kao za inat selektivno radi tamo gde mi ne treba, a tamo gde mi je bas potrebno nijednom.

Da nije do aplikacije? Ili se dešava povremeno u nekoj koja inače radi?

Evo sad sam probao i vidim da Chrome zapravo radi u kombinaciji sa drugim aplikacijama, osim Excel-a. Excel ubija ovo u drugim aplikacijama, ako je Excel aktivan prozor, funkcija ne radi ni u jednoj aplikaciji sa strane. Nista, radicu sa Libre Office (sad sam ga testirao i radi), bar imam kakvo-takvo resenje.

Pazi stvarno. :trust:
S Word radi, neko treba da prijavi bug. :smash:

Jel imao neko problem sa wifi posle instalacije desetke.Konkretno na sedmici mi je izlistavao nekih 20 mreza, posle instalacije desetke vidi samo 2-3 mreze.Kad merim brzinu preko speed testa dobijam oko 25Mbita dok je brzina preko kabla 48-49Mbita.
Probao sam neke osnovne stvari oko drajvera i neke MS fixeve ali bez uspeha-

Probaj da promeniš drajver za WiFi i isključi driver update da ti ga ne menja automatski.

Pre par dana win 10 mi je zatrazio update ,nakon instalacije pojavio se problem,tj sada ne radi home button ,search button kao i settings okruzenje.Jel imao neko slican problem? Pokusavao sam na netu da nadjem resenje ali nisam uspeo..

Pre par dana win 10 mi je zatrazio update ,nakon instalacije pojavio se problem,tj sada ne radi home button ,search button kao i settings okruzenje.Jel imao neko slican problem? Pokusavao sam na netu da nadjem resenje ali nisam uspeo..

Pokusaj da reinstaliras drajvere za gpu.

To mi nije palo na pamet.Probacu pa javljam..
I dalje ne radi..

Poslednja izmena:
Imaš neki third party AV?

sfc i DISM probaj.

Nazad
Vrh Dno