Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Iobit driver booster(ali nije free), mada ti i ne treba ako ti sve radi...

Sent from my X551 using Tapatalk

Mhm dobro, nema veze ako nije free, kljuc nije tesko naci.. Dobrooo, za sada nema problema, mada kad budem uradio cistu instalaciju, hteo bi i da abdejtujem drajvere, zato sam i pitao :D

Windows 10 sam apdejtuje drajvere preko Windows Update-a. Nema nikakve potrebe za ručnom nadogradnjom drajvera osim ako ti oni koje nalazi Windows ne prave problem ili novi drajveri poseduju nove opcije koje su ti potrebne. Drugi razlog za ručni update drajvera je ako igraš nove naslove igara koje sa novim verzijama drajvera dobijaju dodatne optimizacije.

Jel koristi neko neki program za abdejtovanje drajvera, ili nema potrebe za tim.. Da napomenem da sve radi normalno, ali me ovo zanima :D :D
Preporuka za Snappy driver installer ubedljivo najbolji i besplatan.

Sent from Xperia T

Zakrpu windows10.0-kb4015217-x64.msu sam zaobiso posto nije htela da se instalira, a instalirao sam novi RC2, preko Windows 10 Upgrade Assistant.
Malo mi je poremetio fontove (vratio na def), ali se to lako dotera..:p
Znaci nisam mogao da poverujem da je MS izbacio podesavanja velicine pojedinih fontova, kako sam procitao, zarad nase sigurnosti :d..neverovatno koja gupost.

Ti driver installer-i i system optimizer-i su djubar software koji samo trosi resurse, a neretko donose adware i spyware uz installer-e. Uopste im ne vidim svrhu, pogotovo na win10, koji stvari oko drivera zavrsava sam.

^ Uglavnom je tako. Mada korisno je ako neki drajver pravi problem ili ako win ne moze da nadje odgovarajuci. Meni je npr camera pravila problem pa sam preko njih to resio. Inace snappy je proveren i bez ikakvog bloata.

Sent from Xperia T

ok je IObit booster, malopre sam ga iskoristio na 7-ici i pronasao mi je neki drajver za kontroler kod kog mi je stajao uzvicnik. instalirao sam taman preko njega i ove vc redistributable dodatke jer ih nisam imao.
ovaj Snappy mi nista nije pogodio, ponudio je gomilu nekih raznih drajvera za amd i lap topove...

Nisam jedini,koliko vidim na netu, sa problemom lagovanja Start Menu-a. Juče su izašli i update-ovani driveri za AMD grafičku sa podrškom za Creators Update. Međutim ni sa tim update-om nije otklonjen problem lagovanja.

U ispravkama za danas pušteni build na Fast Ring-u (16176), stoji i stavka:
-We fixed an issue resulting in the Start menu and Action Center having a noticeable framerate drop in their animations on certain devices if transparency was enabled and there were open UWP apps.

Nadam se samo da neću čekati Redstone 3 za rešenje ovog iritirajućeg problema.

Skidam trenutno sa "media creation tool"-om windows ISO.Dali cu dobiti ovaj sa creators update ili ne?

trebalo bi ako je verzija 1703 kako pise.

10.0.15063. kad kucas u startu windows version software information.
Version 1703 kad odes u System properties ti pise.
Tu je mene zbunjivalo sto pise 15063 pa sam mislio da nije poslednja...ali u system properties pise. :)

trebalo bi ako je verzija 1703 kako pise.

Jeste,to je ta verzija.Hvala na odgovoru.Kada sam skinuo ISO,pomocu rufusa sam napravio butabilan USB,medjutim to je trajalo neverovatnih sat i po!Obicno mu treba oko 10-15 minuta.Srecom,nisam bio pri kompu,pa me nije nerviralo!Sigurno bih ga prekinuo,kad bi video da mu treba vise vremena nego inace.Ali sam update je protekao bez problema.:)

ne bih znao, i tih 10-15 minuta je mnogo, mada zavisi koji flash i usb koristis. super ako sve radi.
ja sam imao problem sa kockicama i vertikalnim linijama pri butovanju i uspesno instalirao win7 tako da me 10-ka vise nece nikad videti.

Ja još ne pipam taj Creators update...

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Jel ima neki dobar link za skidanje ovog win 10 1703,ali da ima sve verzije u sebi a i da bude 32-64 bit.Posto mi treba sto za moje kompove sto za komsiske/prijateljske?:d

Ja sam trazio,ali nesto nisam nasao bas kako treba.Ili su mi sumnjivi ili nemaju sve.

Ljudi zakucao mi Win 10. Ugasio komp i uzeo da usisam u kucistu prasinu,zavrsio i posle upalio i stoji mi ovako,nikako da ga pokrene.
Sta sad?
87808766534e20fa73fd34fec56c742d.jpg

Poslato sa KIW-L21 uz pomoć Tapatoka

Verovatno je HDD ili SSD u fazonu, ćao.

E nazdravlje samo mi jos to treba. Sad mi pise ovo,sta da radim?
f1c4aa46296c3607f28df196490a9cb4.jpg

Poslato sa KIW-L21 uz pomoć Tapatoka

Ljudi zakucao mi Win 10. Ugasio komp i uzeo da usisam u kucistu prasinu,zavrsio i posle upalio i stoji mi ovako,nikako da ga pokrene.
Meni se dešavalo da pomerim neki konektor, kabl, karticu, memoriju... pri čišćenju. Isključi (i na prekidač pozadi ili iz struje) pa malo ispritiskaj kartice, konektore, promrdaj kablove (naročito disk<>kontroler).

Sad se pokrenuo,sta mu je bilo ko ce ga znati?
Uradio sam bar 10 restarta,e sad je pitanje sta ce biti kad ga ugasim,pa upalim opet? ;)
Koja je sansa da je hdd pred rikavanjem ljudi?
Ili je to nesto pobrljavio Win,pa se sad opasuljio ili sto kaze kolega iznad mozda nesto pomerio od kablova?

Možda si samo nešto izmrdao prilikom usisavanja. Poveži ponovo kabl za hard disk i vidi da li ti RAM i dalje dobro naleže. Proveri i kabl za napajanje HDD-a.

Prvo sam izvadio oba HDD kabla pa vratio i posle toga mi prvi put nije upalio,a drugi jeste i za sad radi.
Nadam se da nece vise zezati,hvala za pomoc svima,ako opet steka javljam se :D

Meni je to znalo da se javi nekoliko puta i bez usisavanja, onako samo od sebe. Prvi put sam se pitao koji bi mogao da bude razlog i proverio sve konektore, nakon toga samo otkačim i odmah vratim kabl od SSD sa obe strane (u SSD i matičnu) i sve je OK.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Da li si siguran da si prethodno zatražio shutdown a ne onaj fake shutdown koji u stvari uspava komp.. kad si ga isključio iz struje, više nije mogao da sačuva sadržaj RAM-a.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Koga pitaš? Ako mene pitaš ima samo jedan i jedini shutdown i isključivo ga na njega isključujem. Znači bez ikakvog fake shutdown, stand by, hibernate ili bilo čega sličnog.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno