Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Ja još nisam pipnuo taj Creators update posle onog pokušaja, odložio sam... I sada mi lokalni audio fajlovi pri podizanju Cubase i Sound Forge-a seckaju, jako oklevam.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

be1ccf990039a164852f523fd50c9da2.jpg

8af7ae1730a03007a235780f84388322.jpg

Poslednja izmena:
Konsatantno dobijam Error 0x800f081f kad pokusam da instaliram novi Cumulative Update for Windows 10 Version 1607 for x64-based Systems (KB4015217)..
Probao sam brisanje fajlova u SoftwareDistribution, stopirao update servis, gasio AV, vise puta restart....ono sto je pomagalo kod 7-ce. Ovde ne pomaze.
Probao sam i rucnu instalaciju i ona ne prolazi.
Citam da ni clean instal win-a ne pomaze i da se mnogi zale na ovaj problem.
Nesto su zeznuli sa ovim apdejtom.
Do sada nisam imao ovakav problem sa adejtom win-a.

Ja ne primecujem nikakvo poboljsanje sa Creators Update, jel su oni to uklonili control panel (posto ga nema kada se ide desnim klikom na start) ili su samo sakrili? I jel postoji nacin da se sakrije ono Actions Recommended za Windows Defender, posto mi je iskljucen Cloud Protection?

Nisu uklonili Control Panel, u Search-u ga nadji. :) Poceli su da forsiraju Settings umesto Control Panela cim je CP izbacen kad se klikne desnim klikom na Start...

Ja ne primecujem nikakvo poboljsanje sa Creators Update, jel su oni to uklonili control panel (posto ga nema kada se ide desnim klikom na start) ili su samo sakrili? I jel postoji nacin da se sakrije ono Actions Recommended za Windows Defender, posto mi je iskljucen Cloud Protection?
Ne znam samo kakvo si to poboljsanje ocekivao, naravno da nema nista od toga, samo su dodali neke stvari i popravili telemetriju (kako bi bilo teze iskljuciti je). Bice i RS3 za 6 meseci valjda...

Konsatantno dobijam Error 0x800f081f kad pokusam da instaliram novi Cumulative Update for Windows 10 Version 1607 for x64-based Systems (KB4015217)..
Probao sam brisanje fajlova u SoftwareDistribution, stopirao update servis, gasio AV, vise puta restart....ono sto je pomagalo kod 7-ce. Ovde ne pomaze.
Probao sam i rucnu instalaciju i ona ne prolazi.
Citam da ni clean instal win-a ne pomaze i da se mnogi zale na ovaj problem.
Nesto su zeznuli sa ovim apdejtom.
Do sada nisam imao ovakav problem sa adejtom win-a.

Jesi li probao cmd /scannow? Kao admin naravno da nije korumpiran neki fajl.

Isti problem imam i ja. Nije pomoglo ni cmd /scannow

Probao sam i update sa najnovijim zvaničnim ISO ali nije prošlo. Tako da će se raditi clean install kad dođe vreme za to

Resio sam problem napokon.. Problem je bio u bios-u, dve stavke su bile na enable, kao sto se gore vidi na slici, iskljucio sam i sad je sve u redu.. Ne razumem kako je moglo to da se promeni, ali nema veze, vazno je da je sada sve u redu :D :D

Meni je ovaj update resio problem sto sam imao sa onim jezicima kod sata za menjanje. Sad mi normalno stoji US i SRB,a kacio sam ranije da mi je samo na tom mestu stajalo crno. I resio mi problem sa onom start pretragom,nikako nisam mogao ds unesem reci za pretragu,sad je ok

Poslato sa KIW-L21 uz pomoć Tapatoka

Meni je ovaj update resio problem sto sam imao sa onim jezicima kod sata za menjanje. Sad mi normalno stoji US i SRB,a kacio sam ranije da mi je samo na tom mestu stajalo crno. I resio mi problem sa onom start pretragom,nikako nisam mogao ds unesem reci za pretragu,sad je ok

Poslato sa KIW-L21 uz pomoć Tapatoka
Naravno kada je "update" potpuno nova instalacija Windowsa, racunaj kao da si ga reinstalirao. Sto i jeste bolje od integracije servisnih paketa kao nekada mora se priznati.

Resio sam problem napokon.. Problem je bio u bios-u, dve stavke su bile na enable, kao sto se gore vidi na slici, iskljucio sam i sad je sve u redu.. Ne razumem kako je moglo to da se promeni, ali nema veze, vazno je da je sada sve u redu :D :D
Odlično :)

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Nisam jedini,koliko vidim na netu, sa problemom lagovanja Start Menu-a. Juče su izašli i update-ovani driveri za AMD grafičku sa podrškom za Creators Update. Međutim ni sa tim update-om nije otklonjen problem lagovanja.

Meni je prestala da radi kombinacija RivaTuner Statistics Server i Guild Wars 2, odnosno ne mogu da startujem GW2, ako je RTSS upaljen, a ako ga upalim dok je upaljan GW2, GW2 pukne. Pritom GW2 ima neke gličeve sada, neka treperenja kada se učitava. Gašenje onog Game mode-a ne menja ništa.

Jel donosi ovaj Creators Update nesto korisno za sistem ili se ne vredi mlatiti sa update?

O&o vec neko vreme otpisao svaki update kod mene, mesecima sam miran [emoji4]

Na istoku stare priče na zapadu ništa novo. Probao ovaj 16170.1000.170331-1532.RS ništa naročito.

I kod mene je bio isti problem, pa sam skinuo iso fajl i odradio update...

Ja sam skinuo ovaj windows10.0-kb4015217-x64.msu i probao rucni instal, ali nece ni to.
Koji si iso skinuo, ako moze info..?
Pretpostavljam ovaj: Anniversary Update ISO
Ja sam sve vreme samo pokusavao da apdejtujem win sa onim zakrpama koje nude preko update servisa.
Probacu sad i sa Windows 10 Creators Update..

Poslednja izmena:
Ja sam skinuo ovaj windows10.0-kb4015217-x64.msu i probao rucni instal, ali nece ni to.
Koji si iso skinuo, ako moze info..?
Pretpostavljam ovaj: Anniversary Update ISO
Ja sam sve vreme samo pokusavao da apdejtujem win sa onim zakrpama koje nude preko update servisa.
Probacu sad i sa Windows 10 Creators Update..

https://tb.rg-adguard.net/index.php

Windows Final --->Redstone 2 --->Pro + Home --->English ---> x86/x64

I posle samo iz windows-a otvoris iso i pokrenes instalaciju...

Poslednja izmena:
Na poslednjem build-u sam, i imam zanimljiv problem ahahaha ugasim komp i posle sekundu mozda sam se upali, sta da se radi, osim sto je pocelo da me nervira opasno..

Ako nisi rešio problem...Uđi u Device manager i u podešavanju za mrežnu kartu,a u okviru taba Power menagament,odčekiraj opciju "Allow this device to wake the computer"

@Sad videh da si rešio,mada je ovo lakši način..

Poslednja izmena:
Ako nisi rešio problem...Uđi u Device manager i u podešavanju za mrežnu kartu,a u okviru taba Power menagament,odčekiraj opciju "Allow this device to wake the computer"

Resio sam, bio je problem u bios-u.. Prvo sam ovo uradio sto si napisao, ali nije pomoglo i na kraju sam iskljucio dve stavke u bios-u i to je resilo problem.. Zamalo sam uradio cistu instalaciju ahahahha :D

Jel donosi ovaj Creators Update nesto korisno za sistem ili se ne vredi mlatiti sa update?

O&o vec neko vreme otpisao svaki update kod mene, mesecima sam miran [emoji4]

Takođe tražim odgovor na ovo pitanje. Stalno mi nudi windows10.0-kb4015217-x64.msu, a po komentarima vidim da ga treba zaobići. Do sada mi win 10 radi odlično.

Takođe tražim odgovor na ovo pitanje. Stalno mi nudi windows10.0-kb4015217-x64.msu, a po komentarima vidim da ga treba zaobići. Do sada mi win 10 radi odlično.
Običan security update, nije mi kompjuter ni trepnuo, instalirao odmah i nikom ništa, sve je u redu.

BTW, ko ima problem sa RivaTuner Statistics Server-om neka pređe na novu 7.0 beta verziju, s njom radi dobro.

Jel koristi neko neki program za abdejtovanje drajvera, ili nema potrebe za tim.. Da napomenem da sve radi normalno, ali me ovo zanima :D :D

Nazad
Vrh Dno