Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Linux na stabilnih 0,09% ako se ne varam.:smash:

Predjoh sa win7 na win10. Isao sam samo na upgrade opciju, zadrzao sam programe, drajvere i ostalo, posto sam hteo da vidim da li ce mi se svideti. Probao sam sta sam imao na umu i sad bih hteo da resetujem sve na default, kao da sam formatirao C i ispocetka instaliram programe, drajvere i sta sve hocu. Postoji li neka vec ugradjena opcija, ili da idem klasika, format C pa nova instalacija itd?

To jedna ista osoba tvrdi i traži već godinama i već godinama biva odbijena. Jeftin MS marketing, na svojim portalima objavljuju vesti sa ,,samo što se nisu vratili" naslovima...

Poslednja izmena:
Critics claim that the report which condemned Limux, the council’s own flavour of Linux, was written by Microsoft partner Accenture, and that Microsoft’s recent move of its headquarters to Munich was connected to the decision.

Meni je ovaj deo ključan. Uopšte ne zvuči kao sukob interesa. :smash:

Pa MS od država zarađuje najviše, izgubiti partnera poput Minhena nije mala stvar, i u direktnoj zaradi, ali i u reklami. Zato i takve akcije. Pritom je ceo tekst bljuntav, tačno je da Linux ne može da zadovolji baš sve poslovne korisnike, ali priče poput ove su čiste gluposti. Mislim, opada produktivnost jer se produktivnije kuca u Word-u nego u Writer-u, ili se produktivnije ide na net u Internet Explorer-u/Edge-u nego u Firefox-u ili šta već koriste, efikasnije se štampa u Windows-u,... Na sve to, ovakve ,,vesti" plasiraju sajtovi sa imenom tipa MS Power User i jednu te istu osobu već godinama predstavljaju kao da se radi o celom Minhenu.

Trenutno sam na 14393.726. Svako malo me izbaci iz Insidera. Odem na Local group policz editor i enable-ujem telemetriju. TO mi uključi opet Insider, ali posle par sati opet stoji sivo Fix me dugme i "your organization manages insider preview builds" poruka bez opcija da menjam krug ili bilo šta drugo. Ima li ideja kako to srediti?

Što si na insajder kad gasiš telemetriju?

Što si na insajder kad gasiš telemetriju?
Dok sam pri put bio na insideru, bila je ukljucena. Resio da pauziram i pogasio sve. Sada bi da se vratim. Upalio opet telemetrio, skinuo mi 14393.726. posle par minuta i vidim da mi se vratila opet poruka "your organization manages insider preview builds" i sivo fix me dugme bez mogucnosti da biram insider krug ili bilo sta drugo.

Jesi li menjao nešto od polisa ili u registru sam ili s nekim toolom?

Pa šta radiš na tom matorom insider-u, odavno mu prošao rok ?
Uradi na 1607 - 15031 (poslednji) pa posle gasi telemetrije ili šta već.

@Dark Magician. Petljao sam svasta ranije. Insider mi je radio i sa Antispy beacon-om bez problema. Radio i kada sam ga ugasio. Od kada sam iskljucio insider nista menjao nisam. Sada pokusao i nece.
@ Countmike, bih ja da mogu.
Odradicu par Screenshot-ova kako mi sta izgleda kada dodjem kuci, pa mozda nadjemo zajedno neko resenje.

Imam Enterprise LTBS 2016 i nemam mogucnsot u podesavanjima default program u settings da ubacim program za Weather. Nema ga u opcijama. Kako da ga ubacim?

wapps.jpg

Poslednja izmena:
Uobičajeno, "Igračka - plačka".

Bas tako, tako sam i ja jedno cackao po preporuci sa foruma, da gasim telemetriju itd i win poludeo, sve zivo bugovalo, od tada nista ne diram bar ne previse, samo am podesio da me pita pre nego sto skine build ili zakrpu pa i definicije za defender :) zanimljivo je kada u AC stigne poruka da postoji azuriranje ... :)

Nista meni ne baguje, sve radi kako treba. Hteo, eto, da vidim sta novi build-ovi donose. U guzvi sam, jurcam na sve strane, pa ne stizem, ali cu preko ovih praznika videti da okacim pa da vidite sta se moze. Odradicu i reinstalaciju ako treba, da se zezam malo.

Drustvo,prosle godine sam pazario originalni Windows 7 kojeg sam upgrade-ovao na Win 10.To je bilo u onom periodu kada se moglo to uraditi besplatno_Ovih dana mi dolaze nove komponente i bicu primoran za reinstalaciju Windows-a.Dali i dalje vazi taj besplatan upgrade,posto sam to vec uradio pre onog roka ili cu morati ostati na Win 7?

Drustvo,prosle godine sam pazario originalni Windows 7 kojeg sam upgrade-ovao na Win 10.To je bilo u onom periodu kada se moglo to uraditi besplatno_Ovih dana mi dolaze nove komponente i bicu primoran za reinstalaciju Windows-a.Dali i dalje vazi taj besplatan upgrade,posto sam to vec uradio pre onog roka ili cu morati ostati na Win 7?
Može i nova instalacija ali malo okolo-naokolo, ono kao za invalide. Postoji i mogućnost ako si activirao sa MS account-om da prođe aktivacija sa Activation assistent-om.

Hm...Aktivirao sam pomocu naloga,probacu tu varijantu!:)

Tako sam cakao sistem cesto da mi je uvek nesto bagovalo i zezalo na neki drugi nacin do ludila. Onda sam prestao i sve je u redu.

Poslednja izmena:
Tako sam cakao sistem cesto da mi je uvek nesto bagovalo i zezalo na neki drugi nacin do ludila. Onda sam prestao i sve je u redu.
Čačkaj koliko hoćeš samo Macrium Reflect pa napravi full backup, 15 minuta i već si na starom. Ja uvek držim bar 2 "izdanja", jedan je čist install sa programima a drugi poslednja instalacija. MR resque na microSD kartici takođe.

best of the best ...pro 64 bit a ...mmada radoznao i sklon tracu o gazdi.....

Pominjao sam problem da Win10 neće da čita memorijske kartice formatirane na Win7, GoPro kameri i u fotoaparatu. Ne može da se pristupi kartici uopšte, ne dodeli joj slovo, ne može ni da je formatira nego iz diskpart moram da obrišem particiju i napravim novu. Danas sam primetio da diskpart za particiju posle formatiranja na Win7 prijavljuje offset 4 MB (4096 KB), a posle formatiranja na Win10 offset je samo 1 MB (i tih 3 MB veći formatirani kapacitet). Možda je u tome i razlog zašto Win10 ima problema sa čitanjem, ali mi nije jasno kako svi ostali uređaji normalno koriste karticu i kada je offset 4 MB, a ni zbog čega Win7 (a izgleda i drugi uređaji) standardno podesi toliki offset. Bar kada koristim standardni Windows format program (desni klik -> format).

Dodatak: Ako sam dobro shvatio, na ovom linku se preporučuje upravo da offset bude 4 MB. To bi značilo da Win7 i uređaji u stvari rade dobru stvar.

Vrh Dno