Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Enterprise vise nije u Insider-u? Vise me ne izbacuje, ali nece da dovrsi prelazak na 15031. Na par mesta procitao da je zbog toga. Mogao bih da se zakunem da sam na pro verziji bio.

Crko mi sinoć laptop ( asus k52ju)sa instaliranim win 10 single language - imao sam legalnu osmicu na jednom desktopu pre pa sam iskoristio stiker . Jel ta aktivacija propala sad kad bi prebacio ssd na drugi laptop? imam i microsoft nalog. Laptop je za kantu - riknula mi je grafika - ne baca mi sliku na monitor, dok na externi kockice i brljotine mada se vidi kad se podiže win do nekog momenta a tad i njega ugasi. Samo me interesuje dal je moguće da ako uzmem novi laptop , da se instalira ovaj win što imam legalni il to je to ćao vezao sam se za ploču?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Crko mi sinoć laptop ( asus k52ju)sa instaliranim win 10 single language - imao sam legalnu osmicu na jednom desktopu pre pa sam iskoristio stiker . Jel ta aktivacija propala sad kad bi prebacio ssd na drugi laptop? imam i microsoft nalog. Laptop je za kantu - riknula mi je grafika - ne baca mi sliku na monitor, dok na externi kockice i brljotine mada se vidi kad se podiže win do nekog momenta a tad i njega ugasi. Samo me interesuje dal je moguće da ako uzmem novi laptop , da se instalira ovaj win što imam legalni il to je to ćao vezao sam se za ploču?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Po MS ne moze, vezano je za maticnu.
Mada je meni uspelo 3 puta, komplet menjanje masine sem harda sa OS.
Par dana ti stoji da nije aktiviran, ulogujes se na svoj nalog i cekaj pustice te na kraju.

Dok sam instalirao win 10 na ssd nekim čudom mi win rezerviše deo novog hard disk-a od 3tb za sistemsku particiju, pa sada ne mogu da konvertujem disk iz mbr u gpt da bih ga formatirao celog, vec mi win dozvoljava samo 2TB.

Ima li nade da to rešim nekako a da ne radim clean instal ponovo?

Poslednja izmena:
Screenshot (1).png

15031 insider , se desava jos nekome ovaj drain (cpu) , instalirao malo pre net framework (BF BC2 zahtevao) i pocelo da drlja cpu, posle restarta sve ok, imam nakacen logitech easy call na usb-u , a koristim i integrusu, pa po potrebi koristim ...

Ko me je pitao da li zelim da instaliram Royal Revolt 2 i ostale gluposti???!!! Zasto tovare bloatware?!!! Da, znam da se ovo moze obrisati sa 2 klika, ali nije poenta u tome, poenta je sto korisnima tovare bloatware, instaliraju neke gluposti bez pitanja!!!

bloatware.jpg

U pitanju je legalan Windows 10 Pro.

Ko me je pitao da li zelim da instaliram Royal Revolt 2 i ostale gluposti???!!! Zasto tovare bloatware?!!! Da, znam da se ovo moze obrisati sa 2 klika, ali nije poenta u tome, poenta je sto korisnima tovare bloatware, instaliraju neke gluposti bez pitanja!!!

Pogledajte prilog 222563

U pitanju je legalan Windows 10 Pro.

Ma ti nisi ni znao da ti treba.:D

Posle nešto više od godinu ipo dana odlučio sam da se vratim na win 7.
Smorilo je više da se čačka do iznemoglosti kako bi radio komp kako treba.

I mene to smara. Na 7ici sve lepo radi po defaultu.

Sent from my D6603 using Tapatalk

I mene to smara. Na 7ici sve lepo radi po defaultu.

NiceTimelyGonolek.gif

Imaš li neki argument umesto ovako glupog gifa i zašto nemaš ?

Sent from my D6603 using Tapatalk

Ne znam baš šta to stalno mora da se čačka, obično ono što sam diraš na prvom mestu. W7 jeste stvarno savršen sistem na kom sve odmah radi uvek i svuda, u odnosu na neke druge.
Neverovatno je kako je Microsoft imao sposobnosti da napravi savršen sistem, a onda su odlučili da neće. Ali kad bolje razmisliš ni W7 nije dobar, kao što je XP.

P.S. Sledeći stepen, biće koja verzija Windows 10 je najbolja. Primer: Ma pusti RS4, u moje vreme 1511 je bio keva...

Vecina njihovih komentara se bazira na prossto prosirenim recenicama... a zapravo imaju jedno univerzalno misljenje:

- Svi koji hvale W10 da im dobro radi su po njima Botovi, Sendvicari itd ...

- Svi koji kritikuju i cak i neosnovano pljuju MS zbog W10 su zapravo dobri korisnici koji brinu o bezbednosti, hvale W7 dizu ga u nebesa itd ...

Oni komentari "koristio sam W10 pa sam resio da se preporodim sa W7" to je tek korisno za ovu temu, mnogo takvi komentari doprinose, zaista.

Nebi me cudilo da uskoro krenu i sa " Od kad sam presao na W7 moj zivot je dobio smisao na ovoj planeti " ili " W10 je sotonina kreacija, nikad vise W10 " itd itd

Poslednja izmena:
Jedno mozda laičko pitanje.

Jel moguce kod nas kupiti legalan Windows 10 na disku ?
Znam da postoji neka opcija Online al tu onda treba i platna kartica a to ne mrzi sad da jurim po bankama.

Nikad nisam imao originalni OS, a zadovoljan sam sa Win 10.

Instalirao Win 10 Pro na skoro 11 godina starom (i potpuno ispravnom) laptopu HP DV5000 (Centrino dual core, 2 GB RAM, geforce go 7400, 500 GB disk) i zaista sve lepo radi. Drajvere za graficku nasao sam bez vece muke (iako nema zvanicnih drajvera za win 10), drajver za citac kartica je za Vistu tj win 7 i radi bez problema, sve ostale je win sam nasao. Nije nesto brzi od win 7 ili 8.1 ali svakako nije ni sporiji. Nesto malo brze podizanje sistema. Update management je rudimentaran jos uvek i bez LTSB verzije nema srece sto se toga tice... Ipak, sam operativni sistem radi bas dobro.

Jedno mozda laičko pitanje.

Jel moguce kod nas kupiti legalan Windows 10 na disku ?
Znam da postoji neka opcija Online al tu onda treba i platna kartica a to ne mrzi sad da jurim po bankama.

Nikad nisam imao originalni OS, a zadovoljan sam sa Win 10.

Ima.

Instalirao Win 10 Pro na skoro 11 godina starom (i potpuno ispravnom) laptopu HP DV5000 (Centrino dual core, 2 GB RAM, geforce go 7400, 500 GB disk) i zaista sve lepo radi. Drajvere za graficku nasao sam bez vece muke (iako nema zvanicnih drajvera za win 10), drajver za citac kartica je za Vistu tj win 7 i radi bez problema, sve ostale je win sam nasao. Nije nesto brzi od win 7 ili 8.1 ali svakako nije ni sporiji. Nesto malo brze podizanje sistema. Update management je rudimentaran jos uvek i bez LTSB verzije nema srece sto se toga tice... Ipak, sam operativni sistem radi bas dobro.

Eto, i neka te lepo sluzi :)
Ali 50% njih koji je opljuvalo w10 imali su bar problem sa drajverima, usled neznanja ili ne adekvatnih drajvera rekli su sebi ovo je krs sistem i vratili se na W7 ... i ovde smo imali takve metode pljuvanja... :d

Hvala :)
Win 10 ima svojih bubica u nekim slucajevima a pogotovo je toga bilo na pocetku. Posle anniversary apdejta podosta stvari polako leze na mesto. Istina je da na ovom notebooku godinama svi ms operativni sistemi od win XP pa nadalje rade sasvim dobro. Win 10 ne bi trebalo da bude izuzetak jer ipak nije on toliko razlicit od Sedmice i narocito 8.1.

Poslednja izmena:
Sasvim sam zadovoljan sa Win10, ali ko nema SSD to drljanje procesora i 100% zauzece HDD-a ubija pogotovo u prvih nekoliko minuta po podizanju sistema.

Hteo si da kažeš da je ovo:

Vecina njihovih komentara se bazira na prossto prosirenim recenicama... a zapravo imaju jedno univerzalno misljenje:

- Svi koji hvale W10 da im dobro radi su po njima Botovi, Sendvicari itd ...

- Svi koji kritikuju i cak i neosnovano pljuju MS zbog W10 su zapravo dobri korisnici koji brinu o bezbednosti, hvale W7 dizu ga u nebesa itd ...

Oni komentari "koristio sam W10 pa sam resio da se preporodim sa W7" to je tek korisno za ovu temu, mnogo takvi komentari doprinose, zaista.

Nebi me cudilo da uskoro krenu i sa " Od kad sam presao na W7 moj zivot je dobio smisao na ovoj planeti " ili " W10 je sotonina kreacija, nikad vise W10 " itd itd

Eto, i neka te lepo sluzi :)
Ali 50% njih koji je opljuvalo w10 imali su bar problem sa drajverima, usled neznanja ili ne adekvatnih drajvera rekli su sebi ovo je krs sistem i vratili se na W7 ... i ovde smo imali takve metode pljuvanja... :d

daleko sadržajnije i značajnije za temu (o nemerljivom doprinosu temi i da ne govorimo) W10 od ovoga ??? :

Posle nešto više od godinu ipo dana odlučio sam da se vratim na win 7.
Smorilo je više da se čačka do iznemoglosti kako bi radio komp kako treba.

Ti ko AV, ''ko nije uz mene (Windows 10) taj je neprijatelj ...'' :) Daj bre čoveče, prevazilaziš i onog Vuka. Doduše, on je znao i da pomogne u nekim situacijama i da da doprinos temi ... Probaj da se suzdržiš malo od pisanja ovde, i to bi bio tvoj puni doprinos temi.

Sasvim sam zadovoljan sa Win10, ali ko nema SSD to drljanje procesora i 100% zauzece HDD-a ubija pogotovo u prvih nekoliko minuta po podizanju sistema.
Nisam to primetio. Neposredno posle podizanja sistema i Sedmica hoce da gnjavi racunar. Ko ima Office od 2010 pa noviji i tu jedan proces neposredno posle bootovanja hoce da drlja, win update..ali to traje mozda minut - dva. Ah da, telemetriju drzim na apsolutnom minimumu. Ono sto malo iritira je da win 10 dolazi sa gomilom nekih "aplikacija" koje skoro nikome nikada nece trebati. Sve sam to deinstalirao tj mrdnuo iz start menija da bar ne gledam. Vremenska prognoza i mejl su meni jedine korisne aplikacije. Sve ostalo mi ic ne treba.

Poslednja izmena:
Nisam to primetio. Neposredno posle podizanja sistema i Sedmica hoce da gnjavi racunar. Ko ima Office od 2010 pa noviji i tu jedan proces neposredno posle bootovanja hoce da drlja, win update..ali to traje mozda minut - dva. Ah da, telemetriju drzim na apsolutnom minimumu.

Hoce to da uradi i to bas dobro da zakoci,cak i ssd.Provalio sam da se najcesce desava kada na brzinu udjes u settings i pogasis one privacy opcije i defender.

Hteo si da kažeš da je ovo:

daleko sadržajnije i značajnije za temu (o nemerljivom doprinosu temi i da ne govorimo) W10 od ovoga ??? :

Ti ko AV, ''ko nije uz mene (Windows 10) taj je neprijatelj ...'' :) Daj bre čoveče, prevazilaziš i onog Vuka. Doduše, on je znao i da pomogne u nekim situacijama i da da doprinos temi ... Probaj da se suzdržiš malo od pisanja ovde, i to bi bio tvoj puni doprinos temi.

+1

Provericu, nisam to primecivao ranije, a na ovom laptopu mi je jos uvek defender aktivan. Svakako cu instalirati neki drugi AV (Panda Free) pa ce defender biti visak.

Vrh Dno