Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Hoćeš da kažeš da ti u jednom trenutku računar upaljen a da su i monitor i TV ugašeni? Ili da si prebacio sliku na TV, pa ugasio TV i sad hoćeš da prebaciš na monitor bez paljenja TV-a? Može i to: Win+P i nauči koliko puta treba da klikneš strelicu na gore ili dole pa Enter :)

Ili da si prebacio sliku na TV, pa ugasio TV i sad hoćeš da prebaciš na monitor bez paljenja TV-a? Može i to: Win+P i nauči koliko puta treba da klikneš strelicu na gore ili dole pa Enter :)
E to mi je trebalo, hvala. Znam da ima nesto slicno na laptopovima, samo ide FN + F8-9.

Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока

A zasto ne ukljucis monitor+tv u opcijama (duplicate ili extended desktop) pa ne moras stalno da menjas, nego kad ukjucis tv "slika" je vec tu.

Poslednja izmena:
Dodali su Spatial Audio na ovoj verziji!

Capture.PNG

Ukljucite sluske i isprobajte na ovom klipu.

@stopke vidi kako sam ga dresirao, jos mi kaze da ce dam me pita zelim li update :)

Capture.PNG

Stopke ja mislim da su ovo neke ozbiljne prozivke koje se ne smeju olako shvatiti.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Od builda 15002 pa na dalje ce biti zeleni ekran smrti (GSOD).

Kao što je u change logu za taj build rečeno, GSOD je za beta buildove, a BSOD za stabilne samo zbog brzog razlikovanja stabilne od beta verzije na njihovim support forumima.

Nego, januarski kumulativni:

Users may experience delayed or clipped screens while running 3D rendering apps (such as games) on systems with more than one monitor.

To work around this issue please consider the following options:

Running the application in Windows mode (not full screen)
Starting the application with only one monitor connected

EDIT: Ovo sad stoji i u changelogu za 1507 i 1511.

Poslednja izmena:
Da u logu pise:

BSOD is now GSOD

In an effort to more easily distinguish Windows Insider reports vs the reports of those on production builds, we’ve updated the bugcheck page (blue screen) to be green. Released versions of Windows 10 will continue to have the classic blue color, including the final release of the Windows 10 Creators Update.

Vratice BSOD izgleda kada izadje finalni.

Stavio network na "Metered" ?

ne, ostao tweak od proslog builda ;)

Nemam ja nista protiv da mi se win updateuje ali vise volim ja da kliknem :) ovo za drajvere je isto dobro sto su ubacili , konacno ne mora da se cacka u cntrol panelu vise :)

Ipak ostaje prava misterija ova win settings i dalje ne vidim nacin kako ce ceo CP preseliti u " modern " settings ... za sada basic stvari pa i neke advanced su tu ...

Poslednja izmena:
Sasa,ja sam se tome divio jos na nokiji 3650 kada je izasla i kada je kupih, mislim da jos uvek imam negde barber sound clip na kompu...

Ne padaj na gluposti...

Da to je bas glupost i ovo je glupost ... :trust:

To take a screenshot of a screen region in Windows 10, press Win + Shift + S keys together on the keyboard. The mouse cursor will turn into a cross sign.

Windows-10-Select-Region-to-Capture.png

Nema potrebe koristiti Snipping Tool vise ili 3rd party apps :)

hejterima je sve novo glupost ... :cigar:

Poslednja izmena:
Od danas mi se komp ponasa cudno, na 15002 sam, ne moze da udje u action center, sound i network settings i desava mi se da ne mogu da udjem u start meni, npr kliknem na njega i nece, i posle npr 3-4min samo otvori, restartovao sam komp i nista, sve isto.. Da napomenem da juce nisam imao problema i da je sve odlicno radilo.. Sta moze da bude problem, da nisam pokupio neki virus mozda? :/ :/ :/

Od danas mi se komp ponasa cudno, na 15002 sam, ne moze da udje u action center, sound i network settings i desava mi se da ne mogu da udjem u start meni, npr kliknem na njega i nece, i posle npr 3-4min samo otvori, restartovao sam komp i nista, sve isto.. Da napomenem da juce nisam imao problema i da je sve odlicno radilo.. Sta moze da bude problem, da nisam pokupio neki virus mozda? :/ :/ :/

Insider buildovi nisu stabilni i nisu za svaki dan ... i ja rizikujem ...

Pod broj jedan uvek mozes da se vratis na predhodnu verziju wina ako nisi brisao fajlove putem Disk cleanup ...

Probaj da reinstaliras drajvere za grafu, ako ne pomaze, vracaj na predhodnu verziju wina.

Poslednja izmena:
Insider buildovi nisu stabilni i nisu za svaki dan ... i ja rizikujem ...

Pod broj jedan uvek mozes da se vratis na predhodnu verziju wina ako nisi brisao fajlove putem Disk cleanup ...

Probaj da reinstaliras drajvere za grafu, ako ne pomaze, vracaj na predhodnu verziju wina.
Obrisao sam, uvek to prvo uradim kad instaliram novi insider build.. Mhm dobro, probacu veceras, pa cemo da vidimo sta ce da bude.. Ne razumem samo kako je do juce sve radilo dobro i nisam imao ni jedan problem, a danas kao namerno nista nece..

Probaj resetuj Windows ako možeš. Izaberi opciju samo da ti sačuva dokumente.

Mislio sam na Redstone 2 :D
P.s. pre 5min nisam imao uopste zvuk na kompu, morao sam da restartujem komp da bi proradio, ludilo danas aaaaaaaa :/ :/ Ne gine mi cista instalacija sutra ili da resetujem, ali da ostavim dokumente :/

tebi pod hitno da zabrane insider buildove XD

Sledeci stable build je negde u martu ili aprilu i nije RS2 kako ga mi krstimo nego Version 1703 Creators Update :banana:

Poslednja izmena:
Imam uporan problem u zadnje vreme pa bih molio za savet ako neko ima ideju, svi streamovi, YouTube ili radio, svaki lokalni video i lokalna muzika, sve secka. Svi driveri su navodno ok. Guglao sam, mnogi se na isto to žale zadnjih godinu dana koliko vidim i rešenja nema? Čak ni reinstalacija W nikome nije pomogla. Ovo je postalo potpuno neupotrebljivo...

Tapatalk 6.4.0(Build 846)

Imam uporan problem u zadnje vreme pa bih molio za savet ako neko ima ideju, svi streamovi, YouTube ili radio, svaki lokalni video i lokalna muzika, sve secka. Svi driveri su navodno ok. Guglao sam, mnogi se na isto to žale zadnjih godinu dana koliko vidim i rešenja nema? Čak ni reinstalacija W nikome nije pomogla. Ovo je postalo potpuno neupotrebljivo...

Vrati se na XP ili W7. Ja se nebi toliko mucio kao ti.

Da znaš da sam pomišljao... Još neko...?

Ako je sveži problem, probaj Deinstalirati zadnji update.

Probaj pogasiti Fast boot, i hibernaciju. Probaj menjati Power opcije.

Koliko je zauzeće procesora i memorije kada se to dešava, vidi u Task manageru?

Meni jednom posle update-a seckao, power opcije nisam mogao da menjam, imao sam slow motion u igricam, i samo Clean install je pomogao. Od tad držim System restore upaljen, vragu ne trebalo, jer 10-ka i update ne rade na istoj frekvenciji.

Polako ali sigurno ideš stopama banovanog Vuka.
Rešenje problema da se vrati na XP ili 7icu? Originalno, nema šta.

Sent from my Nexus 5X

Jel to pretnja ili upozorenje?

Pogledaj prvo sta je napisao , drugi savet ne postoji ako sam kaze da ni reinstalacija ne pomaze.

Nazad
Vrh Dno