Kucaj netplwiz idi odstikliraj "users must enter a user name and password to use this computer" idi apply.Ljudi jedno pitanje, kas postavi password za login na Windows, i PIN, ima li načina da se sve vrati kako je bilo, bez ikakvog passworda i PIN-a? Ne vidim opciju pa pitam.
Tapatalk 6.3.0 (Build 820)
Loše si pročitao CMD je još uvek tu samo nije više default. To se da namestiti isto tako lako kao što je moglo da se namesti Power Shell pre toga.Citam ubacili Power Shell kao default u novoj verziji Win-a i ukinuli cmd. Jel se naslucuje mozda i potpuno uklanjanje iz zivih Internet Explorera?![]()
Zanimljivo da postoji toliko ljudi koji kukaju na Windows Explorer od kada se pojavio, a meni logika iza njega potpuno "leži". Pritom sam se kompjuterski opismenio na Norton Commander-u koji sam imao od prvih dana i prosto ne znam da li sam više od par puta kopirao fajlove bez njega. Ipak, ideja prostog pokretanja više kopija programa za rad sa fajlovima i folderima nekako mi je poenta multitaskinga i od prvog dana kada sam pročitao o Windows Explorer logici, pa ga posle i koristio, sve mi je bilo baš na mestu. Nijednog trenutka mi nije zafalilo što nemam pregled dva/više diska/foldera odjednom, u jednom prozoru. Čak bih rekao da mi nijedan Windows (ili grafički) program tog tipa nikada nije odgovarao. NC je bio izuzetan i potreban, ali Windows mi je nekako potpuno okrenuo tu logiku.A kada ce normalan file explorer sa tabovima...ovo je blago receno uzasno, cak je nedovoljno dobro za telefone a kamoli PC.
Zanimljivo da postoji toliko ljudi koji kukaju na Windows Explorer od kada se pojavio, a meni logika iza njega potpuno "leži".
Što ti reče, niko te ne bije po ušima da koristiš te programe na mobilnim uređajima. Nekako je lakše to reći kad se odnosi na druge?Niko te ne bije po usima da koristis tabove (...) ali je meni svejedno mucno raditi sa fajlovima na mobilnim uredjajima.
Dobro mora malo da se kuka ... Sta bi ih kostalo da kada vec prave naprave neki UWP port WE sa tabovima...
Meni je Total commander oduvek bio odvratan, iako je funkcionalan, UX je blagi uzas.
Vidite ovo, prelepo...nista MS ne kosta da pozajmi ideje od drugih, to je bar kao dobar dan u it svetu.
Pogledajte prilog 215203
Samo veliki problem UWP aplikacija je funkcionalnost, one ne mogu biti komplexne, mnogo su osakacene i ako ih MS stavi kao takve u zamenu za win32 onda ce sebi da potpise propast.
Npr Edge on je tu i ne nudi ni priblizno toliko opcija kao IE11 ali za mainstream je odlican, opet sa druge strane jako sporo se razvija...tako dolazimo u situaciju sa WE , ko zna od kada oni to razvijaju mozda jos ne zele da prikazu, cemu onda insajder buildoviStore je isto UWP , nije los ali instalacija app preko Store-a i sam ulazak u isti je blago receno uzasan.
Koliki god bio fan MS-a te stvari im nisu za pohvalu, a to je ono sto bi trebalo da SIJA na W10...
IMAC masina u svoj Store ulazi trenutno, a PC sa W10 ..... nebo i zemlja.
Testirao si ram memoriju?
Mozda probao sa drugom instalacijom npr Windows 7? Isti problem?
Windows7 radi najnormalnije, njega i koristim sad.. Ram nisam testirao, sa cime bih mogao? Mada kapiram nov je, ne bi trebalo biti problema a pritom sve ostalo radi kako treba..
Nisi jedini, u brojnoj si ekipi (znam da nije neka uteha).Majkrosoft me ponovo, po ko zna koji put, kaznio zato što koristim desktop i Windows. Sinoć je prijavio još jedan update i malo drljao pre gašenja, kao i obično. Međutim, nije prijavio da će prilikom sledećeg podizanja, kada uključujem kompjuter zato što želim nešto da radim, procedura trajati 40 minuta (!) i to na i5 ssd konfiguraciji.
Upravo tako. Ali nemoj tu da stanes sa razmisljanjem, trebas i sa samim sobom da raskrstis zasto svaki dan otvaras ovu temuJa se vama stvarno divim, na stranu sto se lepo nasmejem dok citam, ali cemu ta svakodnevna doza mazohizma (W10) po svaku cenu!?
Evo pitam lepo, bez cinizma, malicioznosti ili nekakvih losih misli, zasto sve to sebi radite!?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari