Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Da podsetim, bilo je u vezi memorijske kartice koju sam posle foramtiranja u fotoaparatu mogao da čitam na Win7 i na svim uređajima (fotoaparat, gopro kamera i netbuk), ali ne na Windows 10 koji ju je prethodno čitao bez problema. Elem, na Transcend sajtu sam našao samo program za vraćanje izbrisanih podataka i formatiranje. Da li si na to mislio? Ne vidim kako bi pomoglo. Fajlovi nisu bili izbrisani, pročitao sam ih sa netbuka. Win10 nije dodeljivao kartici slovo (praznom drajvu na čitaču jeste), niti sam ja mogao da ga dodelim.
Kako sam razumeo da nece da cita kada se formatira u foto aparatu? pa rekoh da ga formatiras u windowsu...
Prvi put je verovatno ocitalo, ti kasnije formatirao na necem drugom I sad nece?
Idi ovako u device manager pa po stavkom view stikliraj show hidden devices
expanduj sve pod storage, nadji gde je ocitana kartica (bice siva) I uninstall, restartuj pc I ubaci ponovo karticu.

Poslednja izmena:
Lako ću je formatirati na kompu kada sam u prilici i kada hoće da radi sa njom, ali može lako ponovo da se desi da moram da formatiram u aparatu (kada nisam kod kuće).
Probaću drugi put taj uninstall, hvala. Nemaš ideju šta je moglo da ga zbuni? Istu karticu sam mogao normalno da koristim u svim drugim uređajima i istim čitačima, samo na W10 ne, čak i kada je bila prazna. Posle formatiranja na gopro kameri (na desktopu nisam mogao ni da je formatiram), sve je ponovo bilo ok. Očigledno, nešto mu se ne sviđa u formatu koji napravi aparat, a što ne smeta nijednom drugom uređaju.

Lako ću je formatirati na kompu kada sam u prilici i kada hoće da radi sa njom, ali može lako ponovo da se desi da moram da formatiram u aparatu (kada nisam kod kuće).
Probaću drugi put taj uninstall, hvala. Nemaš ideju šta je moglo da ga zbuni? Istu karticu sam mogao normalno da koristim u svim drugim uređajima i istim čitačima, samo na W10 ne, čak i kada je bila prazna. Posle formatiranja na gopro kameri (na desktopu nisam mogao ni da je formatiram), sve je ponovo bilo ok. Očigledno, nešto mu se ne sviđa u formatu koji napravi aparat, a što ne smeta nijednom drugom uređaju.
Pa predpostavljam da ga je prvi put ocitao i instalirao drajvere i sve normalno video.
Desavalo se meni sa starim BT zvucnikom na laptopu, 10 puta se normalno konektuje i samo odjednom nece...
Uspevalo mi je da i ne brisem drajvere vec samo restart da ga ponovo ocita i konektuje se.
Sad imam novi BT zvucnik ni jednom se nije desio taj problem...

Ovde je bitna razlika u tome što je istovremeno, dok je trajao taj problem sa tom jednom karticom, čitao normalno nekoliko drugih USB diskova i drugu memorijsku karticu sa ista dva čitača sa kojih nije hteo da pročita ovu jednu. Zato zaključujem da nije bio problem u drajveru, nego da mu se nešto nije sviđalo u formatu.

Pogledajte prilog 201810

Ja sam siguran da je svako od nas nekada navukao ovo u svom PC-u ali na W7 nisam imao problema zbog toga, barem nisam primetio, a na W10 imao cudan cpu drain, neznam ja koliko ima revizija tog virusa...moze biti svasta nesto.. Ali i pre ga je tamanio Defender, godina vec postoji.
Šta si koristio od AV kad je nešto toliko matoro moglo da prođe? Ili si išao ignore što je još gore.

imam malo komplikovaniju situaciju pa da ipak pitam da ne ubrljam stvar :)
Naime, drugar ima neko lapće, Asus X205TA, koje ima 2GB RAM-a i neki mali flash umesto HDD ili SSD. Ni jedno ni drugo ne može da se nadograđuje, integrisano je u ploču. I ima legalan Win 8.1 na njemu. Pošto je dobio ponudu za Win 10, koju ne može da odbije :) , htedoh to da mu uradim ali na tom flash-u nema mesta da stane i novi OS i da ostane Old Windows. Fali mu nekih 5-6GB koje ne možemo da namaknemo, jer ima svega 18 na raspolaganju. E, sad ide pitanje
Da li bi čista instalacija Win 10 mogla da se aktivira, ako bih nju instalirao preko postojećeg 8.1, unošenjem legalnog seriala za taj 8.1?

Hvala na brzom odgovoru :)
Korisniku je ustvari na raspolaganju 21GB ako se sve pobriše, što bi trebalo da bude dovoljno za čist Win 10, Office i nekoliko pratećih programčića koje koristi kad je na putu.

5ff143fb41d12b1b78e8c74b7c12e5e2.jpg

Cpu resursi bili u pitanju, sada ce da bude non stop na on [emoji23] ugradio 955 doduse radi na infuziji.

Nista bez brace Rusa, analizirali ga kao da su ga sami pravili :)

Ne mogu da pređem sa windows 7 home 32 bit ,na windows 10. Piše mi da ne podržava CPU.Imam Intel pentium E5500 i podržava MMX,SSE,SSE2,SSE3,EM64T,VT-x.Čudno mi je da radi normalno na ovom win ,a ne može na win 10 ?To je dualcore.

Ne mogu da pređem sa windows 7 home 32 bit ,na windows 10. Piše mi da ne podržava CPU.Imam Intel pentium E5500 i podržava MMX,SSE,SSE2,SSE3,EM64T,VT-x.Čudno mi je da radi normalno na ovom win ,a ne može na win 10 ?To je dualcore.
Vidi da li je BIOS najnoviji, znam za više 775 kompjutera gde 10 radi.

Ljudi onaj Spotlight - Bing slike na lockscreenu, kako to radi, meni na kompu ne radi, to predvidjeno za Tablete i Lapove samo?

Proveri u bios-u da li je ukljucen "Execute disable bit" ili NX.

kako da pređem na insajder verziju, pratio sam uputstva ali i dalje mi stoji ovako

Prilozi

• 000013.png
    000013.png
    22.9 KB · Pregleda: 101
  • 000015.png
    000015.png
    48 KB · Pregleda: 104
preko windows update-a? išao sam više puta u par navrata sam restartovao komp, sada u winver prikazuje noviji build ali ne piše da je insider?

Prilozi

• 000017.png
    000017.png
    23.1 KB · Pregleda: 95
preko windows update-a? išao sam više puta u par navrata sam restartovao komp, sada u winver prikazuje noviji build ali ne piše da je insider?
Treba da ti skine build preko update, imas li watermark u donjem desnom uglu?

nema watermarka...jel moram da skidam iso fajl insider preview-a? kažeš preko updatea, podesio sam na fast ali zasada ništa...možda da čekam...

Yep, treba mu vreme da povuče insajder verziju. Kod mene je trebalo oko 2 sata kad sam isprobavao RS pre 2 nedelje.

prešao na insider. da li je ovo poslednji build? i da li "stvarno" ističe kad je napisano? inače kad idem desni klik na my coputer pa propertiees piše da je aktiviran. kako da isključim da mi ne traži lozinku sa MS naloga pri paljenju?

Prilozi

• 000005.jpg
    000005.jpg
    77.1 KB · Pregleda: 114
To je zadnji, da to je datum isteka...stize drugi build. Kucaj netplwiz i enter i odcekiraj Users must enter a user name and password to use this computer.
Ides apply pojavice ti se box gde kucas tvoju email adresu account-a i password x2 i to je sve.

to je to. hvala:wave:

Vuce :-D izgleda cu menjati opet plojku, sta mislis oce li prihvatiti opet :-D ovog puta Asrock XD

Vrh Dno