Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

to nije do win-a,vec do diskova.ako vec win ide na HDD,shortstroke-ovati,i izbaciti bar kes brauzera sa te particije da bi bila relativno defragmentovana.nece biti opet ni blizu ssd-u,ali ce pomoci da bude podnosljivije.

Kako nije do Wina... meni kolje i sa SSD i to fest,non stop treberi HDD LED pod Win 10,stalno nesto melje,vrlja... uvek me potseti zasto violim linux... ne kontam sta ima toliko da radi HDD....

Smiri se krljanje po HDD posle nekog vremena (tipa nedelju/dve) valjda kad CIA, BIA, NSA, DBA... shvate da nisi serijski ubica-bombas-nekrofil ali i dalje drlja vise od sedmice cak i kad pogasis gomilu gluposti.

Da nije do onog Defendera to brljanje vazdan. Ja ga nisam iskljucivao.

Zakrklja kad najvise treba i uspori sve na trenutak. I pojavi se neko i hvali ovaj raspad, yebo ih 10ka. Nikakvu prednost ne vidim ni po brzini ni nista, narod se lozi na sminku a toga ne nedostaje.
7ica izmislila OS za ovo, ko ne mora bolje i da ne prelazi.

Poslednja izmena:

Zakrklja kad najvise treba i uspori sve na trenutak. I pojavi se neko i hvali ovaj raspad, yebo ih 10ka. Nikakvu prednost ne vidim ni po brzini ni nista, narod se lozi na sminku a toga ne nedostaje.

Dosta servisa drlja po hdd/ssd-u na desetki.Valjda zbog telemetrije,defendera (ovog pogotovu) i kortane.
Primetio sam da prilikom februrarske nadogranje 10586 sa sedmice ili osmice pojedini servisi i aplikacije iz prodavnice ne rade,kao i sama prodavnica,dok nije slucaj sa novembarskom.

Koji je to novi laptop za koji nemas drajvere za sedmicu?

Poslednja izmena:
Asus K555L. Nista cim odvrnem saraf sa HDDa sutra u servisu, ubacujem SSD pa nek drlja do zore.[emoji23]
Uradio sam migraciju OS, nisam probao jos, sta mislite hoce li raditi aktivacija i tako to?

Asus K555L. Nista cim odvrnem saraf sa HDDa sutra u servisu, ubacujem SSD pa nek drlja do zore.[emoji23]
Uradio sam migraciju OS, nisam probao jos, sta mislite hoce li raditi aktivacija i tako to?

Drajveri postoje za win7 za taj model.Nalaze se u paketima od 8.1.

Ovo je slika skripte iz paketa grafickih drajvera (8.1) za taj model.

Capture.JPG

Kao sto i uvek preporucujem,stavi dual boot 7-mice i 10-ke,da bi imao bar jedan stabilan sistem sa kojeg mozes da popravljas onaj drugi.(u ovom slucaju sa 7-mice)

Znaci upgrade sa win7/8.1 i ostace drajveri...ako hoces savet.

Zasto kad se vratim iz sleep moda procesor mi obori takt sa 4.3ghz na 3.7ghz? Jel to do win-a ili do biosa?

Kod mene kontra,tj upgrade brljavi vremenom... prvo kod klinca,pa sada meni na test kompu u kuhinji :)
Juce odradio upgrade sa Win 7 64 Pro,danas popodne poceli neki lagovi,klikcem na taskbar da prikaze vec otvoren prozor i nista se ne desava oko 3-4 sec,pa zapuca sve i odjednom krene i sl...
Sad vrno nazad na 7... probacu sa cistom 10-kom...

Inace skidam ISO-e sa ovog sajta sa ovom Jawa skriptom,sve zadnje official Win verzije su tu i savrseno rade:

http://www.techfleece.com/2015/12/2...ndows-8-1-or-windows-10-legally-and-for-free/

Jel si instalirao desetku sa ovog sajta? Da znam da li da se bakcem :D

Upgrade sistema nikako nije optimalno rešenje. To što ni čista instalacija ne radi uvek kako treba je samo opisna slika trenutnog stanja Desetke.

Jel si instalirao desetku sa ovog sajta? Da znam da li da se bakcem :D

Pa napisao sam da sam do sada samo uprgrade radio... sa tog sajta sam instalirao 7-ice,Pro i Ulti... nisam primetio nikakve probleme...

Ne da "da nije", vec jeste i to je ustanovljeno. Treba ga ugasiti ali ne iz control panela, a i cortanu iskljuciti za online search. Nakon toga nema problema ni na hdd-u ni na ssd-u, retko kada i update sada ide i to uglavnom bude "update and shut down" na kraju dana.

ma redstone čekam (ekvivalent sp1) , ako bude kako valja, onda gasim update , telemetriju i apps .

nemam ja živaca za beta testing u ovim godinama.

Ne da "da nije", vec jeste i to je ustanovljeno. Treba ga ugasiti ali ne iz control panela, a i cortanu iskljuciti za online search. Nakon toga nema problema ni na hdd-u ni na ssd-u, retko kada i update sada ide i to uglavnom bude "update and shut down" na kraju dana.

To cortana search sam jos ranije stavio na OFF. Automatski Windows Update ipak necu dirati, mislim da to nije razlog veliki. Ako bude brljavilo i dalje iskljucicu Defender i nabaciti nesto drugo, Panda npr. jer sam sa njom bio najzadovoljniji.

Nije bas najsjajnije evo sada ni na SSD-u, kao sto je bilo na 7ici, nekad mi se desi da desni klik na desktop na uradim refresh iz navike cekam sa nekim malim zakasnjenjem. Ne uvijek naravno. Not big deal, ali eto razlika. Ovde su pisali da je W10 brzi od W7, nesto ne primjecujem.:type:

meni upgrade sa 7ice nikako nije valjao jer je preneo i sve drajvere. sa čistom instalacijom 10ke i win drajverima komp mi se preporodio. osim sitnih bagova sve radi bez greške. isti slučaj na još jednom kompjuteru i laptopu. nigde nikakav problem, sve win drajveri i iskreno svi bagovi i te sitne greške koje se pojave su nastale nekim mojim potezom, instalacijom i sl. Zato uvek odradim restore point pre svake bitne instalacije za svaki slučaj. Daleko od toga da je savršen sistem, imao sam par slučaja kada sam morao nešto da promenim u registry (nedopustivo, slažem se) ali ono što je bitno sve radi kako treba.

ALI

ovo je definitivno win za entuzijaste i siguran sam da će im se ova politika nasilnih updates obiti o glavu jer jedan prosečan korisnik koji obavlja neki ozbiljan posao na njemu nije dužan da čeka da se završi update da bi se računar ugasio ili restartovao. zamisli radiš neki hitan posao a win ti ne da momentalni start ili restart sistema. drugo, nasilni updates bili oni bez greške ili ne UNOSE NERVOZU kod korisnika. Moje mišljenje je da Microsoft više ne zna gde bije i da su se potpuno pogubili. Korisniku MORAŠ da daš slobodu da sa svojim kupljenim proizvodom radi šta hoće a ne svaki čas da mu menjaš korisničko iskustvo uz rizike (iako minimalne) da nešto više ne radi kao što je radilo. Dakle za poslovnu primenu i slabo kompjuterski pismene ljude ovaj sistem je tempirana bomba a za one koji ga održavaju potencijalna noćna mora. Ja recimo nikad ne bih instalirao 10ku nekoj takvoj osobi već sedmicu za koju znam da će da radi uvek onako kako je podesim jer mi daje IZBOR. Opet kažem, ovo lično meni ne smeta ali znam bar 10 ljudi kojima hoće jer žele mašinu koju kad jednom namestiš ona radi i ne žele uopšte da razmišljaju o stvarima van onog što rade a pogotovo ne o tamo nekom operativnom sistemu.

uglavnom, za nas entuzijaste desetka je - extrica :d

Under Choose how updates are installed, use the drop-down menu to choose an option:

Schedule a restart

Automatically restart

Aj sad mi objasni ko te tera da prekidas posao kako bi win odradio update? kakav momentalni restart sistema? Imas izbor...a ne koristis ...

Under Choose how updates are installed, use the drop-down menu to choose an option:

Schedule a restart

Automatically restart

Aj sad mi objasni ko te tera da prekidas posao kako bi win odradio update? kakav momentalni restart sistema? Imas izbor...a ne koristis ...

+1

Ali za tako nesto covek mora malo da se muci i da upozna sistem na kome radi......lakse ja da kukas, pa ti neko napise sta da radis, kao ti sada njemu.....

Schedule a restart

Automatically restart

To apsolutno nema veze sa tim.

Ti apsolutno nemaš prava da kažeš:"Ne."

Jer, volan i kočnica više nisu tvoji, da bi mogao pravovremeno da reaguješ, ako ideš pravo na bilo kakvu prepreku.

Windows 10 Modifikacija pitanje..

Pozdrav svima interesuje me da li postoji neki software gde ja mogu da integrisem u win10 x64 enterprise neke drivere, teme, programe kada vec instaliram windows da sve to imam ubaceno nesto popust RT7Lite sto je bio za Win7 pokusavao sam da nadjem ima neki NTlite al on se placa.. hvala unapred!

Ti apsolutno nemaš prava da kažeš:"Ne."

Netacno. Kazes lepo "NE" za Win10, instaliras neki drugi OS koji ti odgovara i nemas glavobolje koje te ovako muce.......ja tu ne vidim nikakav problem......Win10 nije obavezan, koliko sam ja razumeo (to sam, valjda, vec jednom rekao).

Pozdrav svima interesuje me da li postoji neki software gde ja mogu da integrisem u win10 x64 enterprise neke drivere, teme, programe kada vec instaliram windows da sve to imam ubaceno nesto popust RT7Lite sto je bio za Win7 pokusavao sam da nadjem ima neki NTlite al on se placa.. hvala unapred!

Win Toolkit

Netacno. Kazes lepo "NE" za Win10, instaliras neki drugi OS koji ti odgovara i nemas glavobolje koje te ovako muce.......ja tu ne vidim nikakav problem......Win10 nije obavezan, koliko sam ja razumeo (to sam, valjda, vec jednom rekao).

nije u tome uopste poenta. znam za schedule update (mada nisam siguran da mozes kad recimo uradis tu promenu da bajpasujes instalaciju update-a kod gasenja ili restarta) i znam da mozes i da se diskonektujes sa interneta ako bas neces nista ali moje pitanje ostaje. sta da radi onaj koji koristi kompjuter iskljucivo za posao i povremeno mu recimo zatreba e-mail i ne treba mu apsolutno nista drugo nego tih par aplikacija i da bude siguran da ce taj sistem uvek raditi sigurno i stabilno kad ga jednom namesti. Ovo jeste problem jer ima puno korisnika kojima posao zavisi od toga. Windows bi trebalo da je ozbiljan sistem a ne igracka.

Molio bi za malu pomoć. naime odma nakon izlaska windowsa 10 izašao je alat tj. programčić od strane čini mi se MS (besplatan) koji kada pokreneš izbaci ti listu sa raspoloživim abdejtima i ti si tada mogao da isčekirač update koji neželiš, a to se odnosi uglavnom na update drajvera kao grafičkog drajvera i sl., znači ja sam imao taj programčić i koristio ga, ali sam ga izgleda zagubio i neznam kako se zove a mislim da sam link negde jesenas našao upravo na ovom forumu. Ukratko ne želim da mi Windows Update instalira drajver za grafiku već da ja taj drajver instaliram tj onaj koji skinem sa sajta proizvođača i bio je program upravo za to ali neznam kako se zove...Hvala

nije u tome uopste poenta. znam za schedule update (mada nisam siguran da mozes kad recimo uradis tu promenu da bajpasujes instalaciju update-a kod gasenja ili restarta) i znam da mozes i da se diskonektujes sa interneta ako bas neces nista ali moje pitanje ostaje. sta da radi onaj koji koristi kompjuter iskljucivo za posao i povremeno mu recimo zatreba e-mail i ne treba mu apsolutno nista drugo nego tih par aplikacija i da bude siguran da ce taj sistem uvek raditi sigurno i stabilno kad ga jednom namesti. Ovo jeste problem jer ima puno korisnika kojima posao zavisi od toga. Windows bi trebalo da je ozbiljan sistem a ne igracka.

Ja kapiram da neko ne ume da koristi racunar, ali da nema resenja pa cak i za one newbie korisnike, to bass...

When you set a connection as “metered,” Windows 10 won’t automatically download updates on it. Windows 10 will automatically set certain types of connections — cellular data connections, for example — as metered. However, you can set any connection like as a metered connection.

------------ Panika bez potrebe, kao da se W10 rusi pri otvaranju Notepad-a, tako to deluje po tvojim recima, sta da radi neko ako mu treba PC samo za mail? Taj treba da razmisli da li mu i treba samo za to PC, moze to i na telefonu i na tabletu, ne mora da je ni W10na tom PCu za to, radi provereno i na Linuxu email, Xpu ....

Poslednja izmena:
Vrh Dno