Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Malo je skretanje sa teme ali moram da "okacim" ovo, Windows 7 sa istim 8.15 driverima za graficku kao na Win10 dolazi do 800mhz dok win10 ne prelazi 500mhz(kacio sam cini mi se skrinsotove sa 10).. za ovako slabasan gpu skok u performansama je izuzetno osetan, Intelu i Microsoftu: popravite drivere za graficku...

Prilozi

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    827 KB · Pregleda: 138
To se neće desiti.

Da li je normalno da mi je na oba kompjutera generički kod za win 10 pro? Kada proverim ključ izbacuje mi VK7JG-NPHTM-C97JM....
Nebitan je kljuc, windows je OEM vezuje se za plocu.

@AmigaFAN intelu. intelu...nema MS nista sa drajverima za hardware.

Poslednja izmena:
Jel izlaze novi Preview buildovi za Education verziju? Ukljucio sam Insider builds Fast ring ali nema nista.

Pozdrav ljudi,

Tek sam istalirao windows 10, upoznat sam malo sa "spijunazom" i blokiranjem piratskog sadrzaja.

Mozete li mi reci sta bih trebao da iskljucim i blokiram da bi mi normalno mogao funkcionisati piratski sadrzaj kao sto je MS Office i slicni programi, takodje da bih mogao koristiti toretnt i sta bih trebao blokirati da mi Microsoft ne sunja po fajlovima i spijunira me. Moze i neki dobar guide.

P.S. Koji antivirus koristite za W10?

Verovatno će na određenim konfiguracijama ove igre pucati, inače ne bi napominjali...

Pa ne znam, sve sto oni ovde napisase ja probah, radi bez problema.

Cekam ja na slow ring insajder build ;-)

Pozdrav ljudi,

Tek sam istalirao windows 10, upoznat sam malo sa "spijunazom" i blokiranjem piratskog sadrzaja.

Mozete li mi reci sta bih trebao da iskljucim i blokiram da bi mi normalno mogao funkcionisati piratski sadrzaj kao sto je MS Office i slicni programi, takodje da bih mogao koristiti toretnt i sta bih trebao blokirati da mi Microsoft ne sunja po fajlovima i spijunira me. Moze i neki dobar guide.

Ništa ti ne treba, sve radi bez problema, ne treba njima W10 da znaju za tvoj office a još manje ih je briga za torente i ostalo.
Windows Defender je sasvim dosta za pažljive a ostalima ni UN nebi pomogao.

Pozdrav ljudi,

Ne diraj ništa dalje od Privacy taba, gde izabereš šta hoćeš. Ako koristiš one privacy programe da pogase, to ti je recept da s****š sistem i da se čudiš što ne radi.

Pomagajte ljudi, od kad sam instalirao Windows 10, svaki drugi dan mi izbacuje plavi ekran sa porukama "Your PC ran into a problem and needs to restart" pa onda ono "system_thread_exception_not_handled (bckd.sys)" da pronadjem. Kako resiti ovu glupost? Windows 7 mi pre ovoga radio normalno.

Pomagajte ljudi, od kad sam instalirao Windows 10, svaki drugi dan mi izbacuje plavi ekran sa porukama "Your PC ran into a problem and needs to restart" pa onda ono "system_thread_exception_not_handled (bckd.sys)" da pronadjem. Kako resiti ovu glupost? Windows 7 mi pre ovoga radio normalno.
Imas li avast?

Ha ha, e *** i k9 web protection imam zbog dece. Koji antivirus da koristim i sta da koristim zamenski za K9?

kako da resim ovu kocku?
BPEsOHn.jpg
to mi je umesto kursora pomerao dole iza sata da se izgubi nece tek kada sam otvorio hrom skolonilo se i vratio sam kursor, nervira me u poslednje vreme

Kada se resis one gore...zadnje u drugom redu.:D
Izgasi VM u biosu, pa vidi da li ce da nestane.

Ja se resio od kada VM, ali sam taj kvadrat ne kocku (mnogi brkaju) daj je zbog bloody drajvera il sta, al je ruzno, desi sedaseprikaze tako mesto strelice npr kada se budi iz sleep rezima.

Iz licnog iskustva nemas potrebe za nesto vise od defendera.
A za decu imas vec Family Safety integrisanom u windows.
http://windows.microsoft.com/en-us/windows-10/set-child-limits
Sad bas citam link koji si mi poslao i koliko sam shvatio treba da imam account kod Microsofta da bi zastita radila?
Ja imam clean install i nisam registrovan kod njih, mislio sam da ovo radi kao k9, blokira sve sto misli da nije za decu, a ako sam ja tu, ukucam samo lozinku za taj sajt i to je to.

Ja mu preporucujem da promeni tastaturu...ne vidim drugi razlog da mu alt+tab/win+D ne radi.
Rasmisljam sta bi jos moglo da bude uzrok da nece da radi.
Mozda nesto do rezolucije? skaliranja? do windowsa 10 nije 100%
Ja dosta igram i koristim alt+tab nijednom jos nije omanuo.
Haha, izgleda da problem bio sto mi win dugme na radi :) Ne rade oba, tako da nije do tastature (a i nova je) nego je izgleda problem softverske prirode. Vidim da ih se po netu dosta javilo da im ne radi win dugme na win10. Da napomenem da ovaj fix sto se provlaci po netu sa powershellom, ne funkcionise kod mene.

Ovaaaaj, greskom, misleci da ce mi to resiti problem sa ne radjenjem start tastera (a ispostavilo se da je zbog prevelikog kloka, posto sam nesto menjao frekvencije), iz Poweshella sam nekom komandom(koja je na milion sajtova predlozena kao resenje) s*ebao win store i ostale store aplikacije, i ne znam kako da to vratim/sredim :D

moras da odradis opet instalaciju, jedina prednost je sto ce ici kao da radis ugrade ako to zelis da ne gubis vreme na ponovnu instalaciju programa..

@vuk pa sta ispada ne moze da se koristi VM u win 10? :(

Nazad
Vrh Dno