Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Mala pomoc oko drajvera.
Naime drajveri za maticnu mi idu sa AMD Catalystom a graficlki su Crimson.
Posle instalacije Crimsona nema a stoji mi Catalyst i AMD Feature Manager koji ne radi.
Da obrisem catalyst ili sta?

Mala pomoc oko drajvera.
Naime drajveri za maticnu mi idu sa AMD Catalystom a graficlki su Crimson.
Posle instalacije Crimsona nema a stoji mi Catalyst i AMD Feature Manager koji ne radi.
Da obrisem catalyst ili sta?
Zar ti ta integrisana nije iskljucena?

Jel to na insider-u? :)
I jel po default-u instaliran candy crush soda saga? Nesto se ne secam da sam instalirao :d

Ma Store je metro app I moze biti updateovana preko Store-a :D

Da to sam odmah obrisao, kapiram da su to ubacili da mala deca imaju neku zabavu, mesto klasicnih Win igrica, karte ...itd

Već par dana ne mogu da Download-ujem aplikacije sa Store-a, mislio sam da je neki problem do servera, ali danas sam shvatio da je nešto "ozbiljnije" u pitanju.
Ne radi mi ni Windows Update, kada ga pokrenem, traži Update, ali nikako da završi, ovakav problem sam isto imao sa 8.1, pokušah da restartujem Windows Update, međutim izbacuje grešku:
Screenshot (12).png

Zna li neko rešenje, tražim po netu, ali deluje da je mnogo komplikovano rešiti ovu grešku?

Koliko vidim "zali se" sto si logovan kao local user, loguj se kao admin.

Verujem da je već pričano na temu, ali ima 1000 strana. Instalirao Windows 10 Pro x64. Nemam pristup u root nijednog internog diska i ne mogu da editujem fajlove koji su već tamo. Da ignorišem pristup C disku, pristup disku D mi je apsolutno neophodan. Ako isključim UAC (kroz Security Policy), mogu normalno da radim sa fajlovima, ali onda neće da pokrene nijedan Windows program. Znam šta i zašto, ali je poenta da mi je potreban UAC zbog normalnog korišćenja Windows-a i najmanje pristup D disku koji ne znam ni zbog čega mi brani. Disk nije bio u mašini kada sam instalirao Windows, dodat je tek kasnije (raniji sistemski disk za Win7). Na eksternim diskovima imam normalan pristup fajlovima i folderima. Zanimljivo, Explorer može da prebaci fajlove iz D: u neki folder i da ih vrati nazad, ako kliknem na Continue. Problem je što kada npr treba da skinem neki fajl sa neta na D disk on i ne ponudi Continue, nego samo prijavi grešku. Isto i za edit. Stavio da sam ja owner za fajl, da imam sve privilegije, da svi iz Users grupe imaju sve privilegije i opet ne mogu da editujem fajl dok je na D disku.

Dakle, ima li neko ideju kako da zadržim UAC, a da mogu normalno da radim barem sa D diskom?

Verujem da je već pričano na temu, ali ima 1000 strana. Instalirao Windows 10 Pro x64. Nemam pristup u root nijednog internog diska i ne mogu da editujem fajlove koji su već tamo. Da ignorišem pristup C disku, pristup disku D mi je apsolutno neophodan. Ako isključim UAC (kroz Security Policy), mogu normalno da radim sa fajlovima, ali onda neće da pokrene nijedan Windows program. Znam šta i zašto, ali je poenta da mi je potreban UAC zbog normalnog korišćenja Windows-a i najmanje pristup D disku koji ne znam ni zbog čega mi brani. Disk nije bio u mašini kada sam instalirao Windows, dodat je tek kasnije (raniji sistemski disk za Win7). Na eksternim diskovima imam normalan pristup fajlovima i folderima. Zanimljivo, Explorer može da prebaci fajlove iz D: u neki folder i da ih vrati nazad, ako kliknem na Continue. Problem je što kada npr treba da skinem neki fajl sa neta na D disk on i ne ponudi Continue, nego samo prijavi grešku. Isto i za edit. Stavio da sam ja owner za fajl, da imam sve privilegije, da svi iz Users grupe imaju sve privilegije i opet ne mogu da editujem fajl dok je na D disku.

Dakle, ima li neko ideju kako da zadržim UAC, a da mogu normalno da radim barem sa D diskom?

Program koji koristiš za edit tih fajlova pokreni kao Administrator.

Program koji koristiš za edit tih fajlova pokreni kao Administrator.

To bi zahtevalo da uvek kada imam potrebu da editujem fajl moram prvo da otvorim program, pa iz njega da otvaram fajl, umesto prostog dvoklika na fajl. Nažalost iluzorno. :( Pritom mi ne pomaže za snimanje fajlova u root D diska iz bilo kog drugog programa (npr, Opera) osim Explorera-a. Hvala ti, ali ako nema nekog praktičnog načina, očigledno ću morati da se vratim na W7. Ne razumem kako je moguće da imam privilegije da radim sa fajlom, a Windows mi ne da. I to na disku koji sa operativnim sistemom nikakve veze nema.

To bi zahtevalo da uvek kada imam potrebu da editujem fajl moram prvo da otvorim program, pa iz njega da otvaram fajl, umesto prostog dvoklika na fajl. Nažalost iluzorno. :( Pritom mi ne pomaže za snimanje fajlova u root D diska iz bilo kog drugog programa (npr, Opera) osim Explorera-a. Hvala ti, ali ako nema nekog praktičnog načina, očigledno ću morati da se vratim na W7. Ne razumem kako je moguće da imam privilegije da radim sa fajlom, a Windows mi ne da. I to na disku koji sa operativnim sistemom nikakve veze nema.

Da li ti fajlovi moraju da budu u root-u?

Tehnički ne moraju, ali lakše mi je da se vratim i na DOS nego da koristim OS koji mi ne dozvoljava najosnovnije stvari - pristup sopstvenim diskovima i folderima. Protraćio sam već dva dana na ovo, pitanje ovde mi je bilo praktično poslednji, očajnički pokušaj. Pokušavam i dalje sa privilegijama, ali iako sam ja owner za D: kad pokušam da dodelim sve privilegije (Full Control) za neku grupu, dobijam grešku "failed to enumerate". Mislim, nisam neki neuki penzioner, radio asm i na održavanju sistema, podešavanju svega i svačega, ali W10 mi jednostavno ne dozvoljava da radim. :(

Pokreni regedit i izbrisi HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
Idi u device manager i uninstall drajvere za dvd i restart.

Jok...neće radi!!!

Izbrišem taj HKEY...bla...bla... odem u Device manager kad tamo nema DVD!!! odem u BIOS, lepo stoji LG GH40N...restartujem, prilikom podizanja sistema opet piše LG GH40N....ali...pojavio mi se znak pitanja pored ikonice dvd-rom:

Untitled.jpg

Untitled 2.jpg

Jok...neće radi!!!

Izbrišem taj HKEY...bla...bla... odem u Device manager kad tamo nema DVD!!! odem u BIOS, lepo stoji LG GH40N...restartujem, prilikom podizanja sistema opet piše LG GH40N....ali...pojavio mi se znak pitanja pored ikonice dvd-rom:

Pogledajte prilog 190994

Pogledajte prilog 190995

Probaj sad update ali rucno navedi do ovih drajvera...izaberi windows 7.
http://www.lg.com/us/support-product/lg-GH22NS40

Evo jos nekoh smernica sa istog linka, upravo vezanih za win 10.
http://www.lg.com/us/support/produc...egoryId=CT10000002&symptom=&subsymptom=&sort=

Poslednja izmena:
Udji u settings imas accounts, imas "sign in" kucas email i sifru naloga.

Tu mi već piše da sam Administrator, baš me nervira taj problem sa Windows Update-om, nadam se samo da neću morati System Restore.

Probaj sad update ali rucno navedi do ovih drajvera...izaberi windows 7.
http://www.lg.com/us/support-product/lg-GH22NS40

Evo jos nekoh smernica sa istog linka, upravo vezanih za win 10.
http://www.lg.com/us/support/produc...egoryId=CT10000002&symptom=&subsymptom=&sort=

I dalje ništa....promenim 2 optike, probam sa drajverima za win7 kako si mi rekao, jednostavno ne mođe da je nađe (optiku)
Probao i sa uninstall IDE/ATI drajvera....cvrc

Evo šta kaže device manager:

Untitled 3.jpg

Ma ja izbrisao ceo HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} , a trebalo je samo Upper i Lower filters...možda sada zato i ne prepoznaje optiku u Device Manageru. Kada pokrenem program za Update Firmware-a ne može da nađe metu, tj dvd rezač. kako da vratim taj HKEY? A nisam uradio bckup pre toga :(

Ma ja izbrisao ceo HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} , a trebalo je samo Upper i Lower filters...možda sada zato i ne prepoznaje optiku u Device Manageru. Kada pokrenem program za Update Firmware-a ne može da nađe metu, tj dvd rezač. kako da vratim taj HKEY? A nisam uradio bckup pre toga :(
CMD as admin. i sfc /scannow

Hahahaha...pa ko je sada ovde lud...ja ili ovaj računar :) ?

Uradio sam običan restore na jučerašnji datum.... EVO SADA SVE RADI KAKO TREBA!!!

Hvala svima na savetima i pomoći. Hvala !!!

Tehnički ne moraju, ali lakše mi je da se vratim i na DOS nego da koristim OS koji mi ne dozvoljava najosnovnije stvari - pristup sopstvenim diskovima i folderima. Protraćio sam već dva dana na ovo, pitanje ovde mi je bilo praktično poslednji, očajnički pokušaj. Pokušavam i dalje sa privilegijama, ali iako sam ja owner za D: kad pokušam da dodelim sve privilegije (Full Control) za neku grupu, dobijam grešku "failed to enumerate". Mislim, nisam neki neuki penzioner, radio asm i na održavanju sistema, podešavanju svega i svačega, ali W10 mi jednostavno ne dozvoljava da radim. :(

Nisi root. :)

Malo mi je to cudno da ne moze da pristupa i edituje fajlove.
Ja na primer imam 3 harda, na dva su OS 32/64 bit, pristupam
snimam, kopiram... na bilo koji sa bilo kojeg OS.
Obadva su windows 10, kod prvog pristupanja samo sam imao
overu kao admin i to je to.
Pa ja pokrecem igre koje su instalirane na drugom OS.

@Vuk40;4522660]Malo mi je to cudno da ne moze da pristupa i edituje fajlove.[/QUOTE]

U staroj mašini imao sam Windows 7 Ultimate x64 na sistemskom disku, sa NTFS particijom. Sada sam taj disk stavio u mašinu na kojoj je Windows 10 Pro x64. Mogu da čitam fajlove sa diska, mogu da kopiram fajlove bilo gde na disk iz Eksplorera, čak i preko postojećih. Ali, iz npr Opere ne mogu da snimim download u root tog diska. Torent program ne može da radi download u root tog diska. Dvoklik na običan txt fajl (root diska), pokrene Notepad, ali kad izmenim nešto i pokušam samo Save, dobijem Save As dijalog (fajl nije read only). Eksplorer mi barem otvori prozor sa opcijom Continue, ostali programi samo prijave grešku. Nikakve privilegije nisu pomogle. Ako isključim UAC (preko Security Policy), sve radi najnormalnije, čak i root C diska, ali onda ne radi pola Windows programa. Sa eksternim diskovima takvih problema nema, ali možda je zato što na njima nikada nije bio sistem.

Kako rekoh, neka ide C root, ali mi je neshvatiljivo i neprihvatljivo da se isto dešava sa sasvim desetim diskom, to nigde ni na netu nisam našao.

EDIT: Upravo prključio na USB još stariji sistemski disk, na kom je bio XP i sa njim se dešava isto. Dakle, Windows 10 mi onemogućava edit i snimanje root fajlova na svakom disku na kom je bio sistem.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno