Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

samo da ponovim kao i uvek kad mi se ukaze prilika: ne zalim para za 1080i crt tv (jedan od onih tritona itd koji su se pojavili u smiraj crt-a).neprevazidjeni.

Mislim da ceo razvoj ide sporo zato što pokušavaju da usklade desktop i mobilnu verziju. To nije ni mali ni jednostavan posao. A mobilna verzija kasni jer su se dosta dugo mučili sa android podsistemom. Znate da su od njega odustali tek na jesen pa sada moraju da počiste kod.
MS proizvodi desktop operativni sistem koji se ne može koristiti na touch uređajima ali je desktop (i laptop) tržište u padu. MS gubi tržišni udeo. Imaju 3 opcije:
1. Da nastave samo sa desktop OS-om i izgube tržišni udeo i veliki deo zarade od tableta, hibridnih uređaja, pa i telefona. Plus postoji šansa da na kraju većina uređaja pređe na touch interfejs u narednih nekoliko godina
2. Da kreiraju drugi OS za touch uređaje pošto ovi uređaji ne podržavaju desktop OS i mole Boga da proizvođači i programeri pređu na njega sa Androida, a mislim da to neće nikako da se desi.
3. Da iskoriste svoju dominaciju na desktop tržištu i naprave hibridni OS koji će raditi na svim uređajima, što upravo i rade. Plus mogu da ponude objedinjeno iskustvo na svim uređajima.

Ako neko od MS kritičara ima četvrtu ili petu opciju voleo bih da je čujem.

P.S. Ovo mu više dođe kao razmišljanje i pitanje a ne odgovor na neki konkretan post.
Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Disk cleanup kao očisti Windows.old a folder i dalje ostane. Nedavno sam resetovao OS.

Slazem se, i to idu na opciju 3.
To je ujedno i najbolje resenje za nas korisnike.
kada bih sutra kupovao tablet to bi bio jedan sa windows 10 OS.

Za 1 minut sve planulo :)

Trinitron,u pravu si.sa glave mi ostalo Triton. :)
Imao sam tri trinitronca, HP-a.
Specifični po crnoj crti po sredini ekrana.
Imali su toplije boje za to vreme, u poredjenju sa drugim CTR monitorima.

ja moj nikad necu prezaliti.par puta sam isao na bubanj potok dok su obaveze dopustale,naravno bez srece,sad se i ne setim da precesljam kp i ostale.nostalgija je cudo.

Imam bag mali u win10 pa ovde da pitam da ne otvaram neku novu temu, pre par dana sam ga instalirao tek i danas bezveze upalim gpu-z i skontam da mi se gpu ne penje na maksimalnu frekvenciju, u pitanju je intel gma5700hd iz i7 620m procesora, max turbo joj je oko 770mhz i na win7 radila je na 770mhz kad god upalim neku igricu ili pustim jaci HD snimak. Na netu nisam nasao nikakve konkretne drivere a ljudi tvrde da vise nije podrzana od strane microsofta... Ima li neko iskustva sa 1st gen core grafikama na Windowsu 10, i ima li ovde resenja?
ps: penje se do 505mhz umesto 770mhz u win10...

Pust FurMark pa vidi hoce li da ode na 770.
Koji drajveri su instalirani?

Poslednja izmena:
win prijavljuje intelHD i7, sve izgleda isto kao na win7 sto se tice drivera (dosli su uz sistem), ne moram da palim furmark, dovoljno je sto udjem u dotu 2 i opteretim gpu na 100% a dobijam 15fps i vidim da radi na 505mhz umesto 770mhz. Sad mi je jasno zasto mi duze drzi na bateriji sa desetkom ;)

win prijavljuje intelHD i7, sve izgleda isto kao na win7 sto se tice drivera (dosli su uz sistem), ne moram da palim furmark, dovoljno je sto udjem u dotu 2 i opteretim gpu na 100% a dobijam 15fps i vidim da radi na 505mhz umesto 770mhz. Sad mi je jasno zasto mi duze drzi na bateriji sa desetkom ;)
Koju oznaku nose? HD7 nista ne znaci...device manager desni klik na graficku i propertis.
Sta kaze?

ok, i? sta znaci ta verija

Prilozi

• Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    24.5 KB · Pregleda: 101
to je za 2. genereciju pa na dalje

Prilozi

• Screenshot_6.png
    Screenshot_6.png
    8.6 KB · Pregleda: 89
Zasto pominjes HD 5700?
Ubih se trazeci drajvere...ovi za tvoj procesor https://downloadcenter.intel.com/do...it-Windows-7-and-Windows-Embedded-Standard-7-

Hoce li da se instaliraju?
Ako nece onda ovako desni klik na setup.exe...propertis.
Izaberi win 7 ako nece tad Vista compatibility mode i apply

Pogledajte prilog 190388

Tacan naziv te graficke je GMA5700HD, ti driveri mogu da se instaliraju ali nakon instalacije i dalje stoji verzija 8.15.10 a ne 15.22.54 kao sto bi trebalo

Ako si imao Trinitron poslednjih 4 -5 godina njegove proizvodnje, bio je pravljen u EI Niš, poslednji proizvođaač tih ekrana.
Откуд ово? Јесте Еи имао фабрику катодних цеви али не знам да су их правили а нарочито не тринитрон. Сарађивали су са Филипсом, не Сонијем.

Tacan naziv te graficke je GMA5700HD, ti driveri mogu da se instaliraju ali nakon instalacije i dalje stoji verzija 8.15.10 a ne 15.22.54 kao sto bi trebalo
Zato sto se nisu instalirali, izbrisi prvo te...pa instaliraj u win7 compatibility mode kao sto sam ti pokazao.

ja moj nikad necu prezaliti.par puta sam isao na bubanj potok dok su obaveze dopustale,naravno bez srece,sad se i ne setim da precesljam kp i ostale.nostalgija je cudo.
Ja sam ih koristio tako što sam jedan, treći, konektovao preko Matrox PCI kartice..jer je davala nešto slabije performanse..a prva dva preko AGP DualHead Matrox GPU :), tako da sam imao triple head, uvek..i sada radim na triple head,samo sto su LCD :D
HP mi nekako bio najbolji brend, imao sam par drugih.

A ja neću prežaliti što sam prodao Atari-a , da bih prešao na PC.
Posle par godina sam jurio tog lika da kupim sve u kompletu kako sam mu prodao..on zavalio nekom drugom ,tako da mu se trag izgubio.
Izvinjavam se za off..ovo bi trebalo u Retro.

izbaci mi momentalno da su updatovani, a kad ih obrisem potpuno ne da mi da sam instaliram (sivo polje za instal driver) isam ih automatski stavi na te praistorijske 8. nesto..

Prilozi

• win.png
    win.png
    578.4 KB · Pregleda: 75
izbaci mi momentalno da su updatovani, a kad ih obrisem potpuno ne da mi da sam instaliram (sivo polje za instal driver) isam ih automatski stavi na te praistorijske 8. nesto..
Idemo popreko onda ides sve isto kao u predhodnom slucaju.
Samo kod ove stavke ides "let me pick..."

Screenshot (677).png Screenshot (678).png Screenshot (679).png

Izabers tvoju kartu i ides "have disk" i navedes "browse" do inf fajla.
Ako i ovako nece onda nece nista pomoci.

Nadam se da si pogodio naziv procesora koji imas...inace je ovo uludo sto radimo.

Poslednja izmena:
Vrh Dno