Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

"Lep" je mislim presudan...
O spasioce nas, sta nam je ciniti?
Evo mi smo u kandzama to OS vise od godinu...
Ali pokusaj da nas razumes nismo nikada videli ni win7 a kamo li XP.

^
Neki od nas nismo videli cak ni win98, win95 :d
Ja mislim da se svi vratimo na win95, savrseno stabilan, bez spijuniranja, lagan, i instalacija zauzima malo...Win98 je vec previse fensi, i nije to to....

Poslednja izmena:

Vuce idi se igraj malo sa tvojim igiricama na win 10 kao sva normalna deca.;)

Ja cu ih igrati, videcemo do kada ce ovi sa win7 moci.

Evo ovako uzivo da se zahvalim Vuku na pomoci, uspio sam da instaliram Win 10 i da je trajno aktiviram, tako sto sam skinuo iso fajla verzije 10240 i pokrenuo instalaciju iz Windows-a...

Nije to ništa, eno bio jedan na W10 forumu ljut kao osica, dimi mu se iz ušiju, pljuje po 10ki i vraća se na 7micu zato što je Solitaire u 10ki loš !!!

Neki od nas nismo videli cak ni win98, win95
Ja mislim da se svi vratimo na win95, savrseno stabilan, bez spijuniranja, lagan, i instalacija zauzima malo...Win98 je vec previse fensi, i nije to to....
Kada je izasao 386,uturio sam windows 95,mislim da mi je hard bio 256mb.
Kasnije sam na tu masinu budzio Windows NT .... Hahahahh,kad se samo setim.

E cim neko postavi statistiku, odma krece standardna ekipa sa navodima kako je to lazna placena statistika,kako je Ms failovao, kako ono kako ovo...Dajte ljudi, pustite nas da se patimo sta da se radi, takav je zivot.

Poslednja izmena:
Ima posvećena hejt tema još.
Ja trenutno imam veliki prezir prema 10 Mobile koji radi kao ovi što pričaju da radi desktop.

Lol to je teska laz, ne radi ni upola dobro kao PC ver W10, taj ko to tvrdi taj izgleda misli da tako treba da radi aka ne zna za bolje.

Ne znam ljudi. Meni W10M radi stabilno na L640. Mada, L640 je jedan od modela na kojima W10M pravi najmanje problema. Možda zato što su L640 trebali da budu prvi telefoni sa W10M pa su OS testirali i razvijali za ovaj fon.

Elem, ne znam šta fali desetki. Ima Start a ko neće ne mora da koristi UWA. Meni odgovaraju jer tako dođem do par besplatnih a zanimljivih igara za ubijanje vremena. Igrao sam Asphalt 8, Dungeon Hunter 5, Candy Crush Saga sad igram World of Tanks Blitz. Koristim Facebook aplikaciju i MyTube. Povremeno i mTalk.

Trenutno ima i dva Control panel-a pa kome koji više odgovara. Ja se već skoro navikao na ovaj novi verovatno zahvaljujući W10M na telefonu pošto isto izgledaju (dobro, kad se suzi ovaj na desktopu).

Za ovo tzv. špijuniranje mislim da su preuveličane priče. Mnoge kompanije i servisi prikupljaju naše podatke pa ne vidim kako sad nije problem da, recimo, Google ili Facebook prikupe podatke ali je veliki problem ako ih prikupi Microsoft. Uostalom, nije da Microsoft kopira sadržaj naših hard diskova. Uglavnom prikuplja podatke o instaliranim programima i igrama i kako isti rade. Čak i da prikupe podatke o nazivima fajlova na računaru to im ništa ne vredi ako nemaju sadržaj fajlova.

Jedino što vidim da se nekima dešava a mislim da nije u redu je brisanje nekompatibilnih programa bez najave i upozorenja prilikom većeg upgrade-a. Mislim da bi trebalo izbaciti listu nekompatibilnih programa i omogućiti korisniku da pokuša da ih zameni ili da OS pokuša da ih sačuva uz upozorenje da možda neće raditi kako treba.

Po meni, dobra strana u svemu tome je što, ako se Win 10 omasovi, imaćemo manje zezanja sa nekompatibilnoštću između različitih sistema i programa. Recimo, trenutno imamo situaciju da se koriste Office paketi od verzije 2000 do 2016 pa onda pojedini dokumenti i tabele kreirani u jednoj verziji ne rade na nekoj starijoj i stalno moramo da vodimo računa o kompatibilnosti. Ili situacija iz "hate" teme gde ljudi još uvek koriste Cisco VPN za koji je sama kompanija proglasila EOL i samim tim otežavaju drugima da modernizuju svoje sisteme jer moraju da zbog njih drže matori program i matori sistem.

I da se ne lažemo, troškovi nadogradnje sistema nisu tako veliki kako bi neki voleli da ih predstave. Kompanije koje obrću milione dnevno ili mesečno neće ni primetiti trošak od par desetina, stotina hiljada ili nekoliko miliona dinara za sisteme koji će koristiti bar narednih 5-10 godina. Zaboga, kao kućni korisnik dam 24.000 dinara godišnje samo za internet. To su već dva OS-a u Home varijanti. Za to imamo para a za OS od 100€ na svakih 5-10 godina nemamo jer je 100-200 dinara na mesečnom nivou jednostavno preveliki trošak.

OMG,naravno da ne,mozda je ipak bio pentium 4.
Можда си добро написао, Windows 95 се појавио ... 1995. године, отприлике када и први Pentium што значи да је 486 био актуелан а и 386 је био употребљив. Чини ми се да је Windows 95 могао на 386 али је препорука била бар 486.
Једино није добар део ... када је изашао 386, утурио сам Windows 95, можда обрнуто. А ни хардови нису били на 256, можда 250 или неки сличан округао број.

За NT је већ лакше пошто није поменута верзија, мада на почетку јесу били презахтевни. Не верујем да си на 386 имао 12 или 16МВ рама. ;)

Radi fora izbaci mi posle svega u update and security, Windows is activated i dole Windows on this device is activated with a digital entitlement.

Poslednja izmena:
Можда си добро написао, Windows 95 се појавио ... 1995. године, отприлике када и први Pentium што значи да је 486 био актуелан а и 386 је био употребљив. Чини ми се да је Windows 95 могао на 386 али је препорука била бар 486.
Једино није добар део ... када је изашао 386, утурио сам Windows 95, можда обрнуто. А ни хардови нису били на 256, можда 250 или неки сличан округао број.

За NT је већ лакше пошто није поменута верзија, мада на почетку јесу били презахтевни. Не верујем да си на 386 имао 12 или 16МВ рама.

Mislim da je hard bio 128mb a rama dal sam imao 8mb ili 16.
Znam da je win98 kratko bio na tom kompu,odmah sam instalirao NT,da bi posle isao na 2000.Secam se da sam koristio i Windows 98ME.
E posle te konfe flashback...Neki Barton,Pa je izasao Starcraft sa KOJEG SE NISAM SKIDAO na tom bartonu....
Tu je izasao i mp3,pa grebovanje sa CD-ova...
Secam se Siemens-a 17 inca crt,dao mi cale lovu cim je izasao,bruka monitor !
E potom je pao i 775 cim je izasao...

Ima posvećena hejt tema još.
Ja trenutno imam veliki prezir prema 10 Mobile koji radi kao ovi što pričaju da radi desktop.
Moja Lumia 640ds radi odlično sa 10kom samo je Edge ne upotrebljiv. Kako se samo lepo sinhronizuje sa desktopom !!! Sa Androidima sam morao da pravim 'loop di loop' samo de se povežem.

Poslednja izmena od urednika:
Moja Lumia 640ds radi odlično sa 10kom samo je Edge ne upotrebljiv. Kako se samo lepo sinhronizuje sa desktopom !!! Sa Androidima sam morao da pravim 'loop di loop' samo de se povežem.
Svakako fail, da Ms ne ume da uskladi svoj sw na svom hw... Eto koliko je proslo od kad je najavljen rad na w10m....koliko jos? Vecna Alpha na Ranu Betu...

Mislim da je hard bio 128mb a rama dal sam imao 8mb ili 16.
Znam da je win98 kratko bio na tom kompu
На том компу тешко да је могао 98 а још мање верујем у 8 или 16 јер је рам тада био реда 100 марака за мегабајт, чисто сумњам да си дао 1.600 марака за то. ;) Ја сам у фирми користио 486 са 16 мега рама и био сам чудо са толико (мада никада нисам написао да је службени комп) јер је већина тада имала 1 или 2, понеко 4 а ретки 8.

На том компу тешко да је могао 98 а још мање верујем у 8 или 16 јер је рам тада био реда 100 марака за мегабајт, чисто сумњам да си дао 1.600 марака за то. Ја сам у фирми користио 486 са 16 мега рама и био сам чудо са толико (мада никада нисам написао да је службени комп) јер је већина тада имала 1 или 2, понеко 4 а ретки 8.

Kolega,99% si u pravu,ja se nekako kao prisecam,ali mi ocigledno lose ide...

Vi se rado secate tih vremena ja kazem ne ponovila se takva evolucija :-D
Dobro u vreme Win Me otvoris par programa a ono koci...muka, a oni monitori boze sacuvaj pola sata i bolo me glava, CRT je smrt za oci!
Doduse tada je bilo daleko manje piraterije, samo odabrani su imali tu cast :-D a sada :p

Не сећамо се радо, мада је то тада био врх. Ко зна како ће да буде кроз 20 година и каква ће пљувачина да буде по windows 7, 8, 10 .... као, зар је неко и то користио?? Све у своје време.

Greskka daleko je IPs, LCd od CRTa :-D
Nebih ja vise u zivotu koristio crt, imam fobiju, glavobolje u najavi.

Poslednja izmena:
Vrh Dno