Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Ja sam se vec vratio na XP imas na predhodnoj strani.
Necu ni full HD rezoluciju da koristim zbog toga...kada nema tih sjajnih funkcija.
Sa god to bilo...

Bolje je da prvo unaprede jezgro, a onda da nadograđuju. Nego da to preskoče, i da umesto temelja krenu od krova.
S druge strane moraju da zaposle ljude za Mobile, tamo nemam pojma šta se dešava, i deluje mi celu godinu pre vremena pušteno.

A iskreno njima nekako sve ovo dodje laganini, nit beleze neke gubitke niti pate, mi samo mislimo kako Win failuje pa ce im biti sad frka, naprotiv, oni sve to tako ubedjeno i sigurno i ako nije za korisnike sjajno.
Neka posebna bahatost, zaista inpresivno kada se nesto predstavlja, a ono... Za M govorim, desk je koliko toliko i dobar.

Vuk40 ja Xp svaki dan koristim, W10 mi dodje kao rezerva :D

aa.jpg

Bombonica <3

Poslednja izmena:
Ja mislim da su pod Balmerom debelo stojali nigde. A da Nadela je pod pritiskom da izbace bez dovoljno vremena. Ali ovo da izbace telefone s 10 koji ne radi je pucanje u glavu, ne u noge. Ovako da ostave kao betu, ko hoće da uđe. I da sačekaju još godinu dok završe, manje je štete. Pare na Mobile ionako gube odavno.
Desktop je stabilan, to što nisu unifilovali UI je OK, nije strašno dok je besplatan upgrade. Kad ga budu naplaćivali, računam da dovrše.

Postoji li logicno objasnjenje zato se ne moze vise na desktop iz aplikacije neke kroz alt+tab? Prosto ne mogu da vjerujem da su toliko blesavi da to izostave. Win+D ne pije vodu jer u 80% aplikacija i igara to ne funkcionise! Postoji li ikakav patch/aplikacija/ bilo sta da natjeram da mogu da se saltam na desktop iz bilo koje igre na alt+tab?

Jesi li probao Ctrl+Win+ <-- ili --> za setanje izmedju desktopova?

Postoji li logicno objasnjenje zato se ne moze vise na desktop iz aplikacije neke kroz alt+tab? Prosto ne mogu da vjerujem da su toliko blesavi da to izostave. Win+D ne pije vodu jer u 80% aplikacija i igara to ne funkcionise! Postoji li ikakav patch/aplikacija/ bilo sta da natjeram da mogu da se saltam na desktop iz bilo koje igre na alt+tab?
Kako ne moze? moglo je oduvek...moze i sad.
Iz koje tacno aplikacije ili igre? ja samo i koristim alt+tab...

Poslednja izmena:
Evo nekih podataka o tom intelovom garfickom procesoru

The Turbo Boost function of the new Arrandale CPUs also allows the automatic overclocking of the GPU core. The graphics card is only overclocked if the CPU is not fully loaded and the TDP is not fully used.

High End: Core i5 520M, 540M, i7 620M: 500-766 MHz
Low End: Core i3 330M, 350M: 500-677 MHz
Low Voltage: Core i7 620LM, 640LM: 266-566 MHz
Ultra Low Voltage: Core i5-520UM, i5-620UM, 640UM: 166-500 MHz

Jos jedan korisnik se vratio na windows 7.. ipak je nezavrsen 10.

Mogu da ti posaljem neke linkove za modifikovane drajvere tog grafickog procesora.Mozes takodje da napravis "Dual boot" 7-mice i 10-ke.

Poslednja izmena:
Za cinizam treba vise inteligencije ;) ... malo fali. Na win. 7 ovaj moj malo stariji hw radi odlicno i i dalje nije za bacanje po meni.
@sasa Mozes mi poslati na pm link za te drivere. Sad boostuje na 770mhz bez problema, 1080p 60fps na yt sad zaista radi na 60fps a ne na 15 kao sa win10 driverima...

Poslednja izmena:
Opet potezes to pitanje iako sam ti odgovorio jos pre par meseci, ne mogu da verujem nisi razumeo ni uz dodatno objasnjenje :S:
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?337728-Windows-10&p=4415752&viewfull=1#post4415752
Daj mi molim te barem dve poznatije aplikacije od tih "80%" iz kojih ne radi win+d pa da probam.

Ja mu preporucujem da promeni tastaturu...ne vidim drugi razlog da mu alt+tab/win+D ne radi.
Rasmisljam sta bi jos moglo da bude uzrok da nece da radi.
Mozda nesto do rezolucije? skaliranja? do windowsa 10 nije 100%
Ja dosta igram i koristim alt+tab nijednom jos nije omanuo.

Poslednja izmena:
Opet potezes to pitanje iako sam ti odgovorio jos pre par meseci, ne mogu da verujem nisi razumeo ni uz dodatno objasnjenje :S:
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?337728-Windows-10&p=4415752&viewfull=1#post4415752
Daj mi molim te barem dve poznatije aplikacije od tih "80%" iz kojih ne radi win+d pa da probam.

Nisam procitao bio tvoj odgovor, probacu kad dodjem kuci. Blade & Soul, Fifa16, Fallout 4... Kad stisnem alt+tab izbaca mi prozore na koje mogu da se setam ali nema desktopa kao na win7/win8.1 win+d jednostavno ne funkcionise, nije do tastature. Probacu kad dodjem tvoj prethodni odgovor...

edit: u Windows 10 je WIN+TAB, to je ono sto me bunilo. U prethodnim verzijama windowsa sam do desktopa dolazio kroz alt+tab jednostavno, ovdje je malo to izmijenjeno ali svakako nebitno, radi posao kako treba. Hvala vam ljudi, razmisljao sam da se na 8.1 vratim zbog te gluposti :)

Poslednja izmena:
Zanimljivo je da mi se to dešava i kod kuće i na poslu. Nije virus niti bilo šta od tih stvari pošto sam radio i clean install i Bog te pita šta sve ne. Jednostavno je tako. U svim verzijama od nastanka win 10

Hm a to radi i u safe modu? Ko zna sta ga muci i sta mu smeta, sta je to intel? Sve jasno :D

Lista gresaka u toj verziji...

1.Some PC games will crash switching from windowed mode to full screen, upon game resolution change, or upon launch due to a bug in Windows graphics stack. We have observed this with The Witcher 3, Fallout 4, Tomb Raider, Assassin’s Creed, and Metal Gear Solid V but it may occur with other titles as well.
2.With this build (and with the last build), applications such as Narrator, Magnifier, and third-party assistive technologies may experience intermittent issues or crashes. If you rely on screen readers or other software, you should not use this build. This issue will be fixed with the next build.
3.You might see a WSClient.dll error dialog after logging in. We’re working on a fix for this but as a workaround, you can run the following in Command Prompt with administrative rights: schtasks /delete /TN “\Microsoft\Windows\WS\WSRefreshBannedAppsListTask” /F
4.While attempting to update to this build, your PC may show a message that your wireless card is not compatible with Windows 10. The workaround is to visit the support page for your PC or wireless card and install the newest driver that is available.
5.The Connect button does not show up in Action Center.

Nova stvar...

11102-edge-history_story.jpg

E super...The Witcher 3, Fallout 4, Tomb Raider, Assassin’s Creed taman da demantujem.

Demanti za br.5...prvi mi je na udaru.:D

Screenshot (683).jpg

Demanti br.3 WSClient.dll error posle logovanja ne postoji.

Demanti br.2

Screenshot (684).png Screenshot (685).png

Demanti za br.1 igre se ne kresuju, rade kao i pre.

Eto to toliko o bagovima...

Poslednja izmena:
Da li je normalno da mi je na oba kompjutera generički kod za win 10 pro? Kada proverim ključ izbacuje mi VK7JG-NPHTM-C97JM....

Nazad
Vrh Dno