Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Ok ljudi, sad kad bih išao sa 32-bit na 64-bit kako bi to išlo, ok clean install to se podrazumeva, ali šta po pitanju aktivacije. Da li će važiti ova aktivacija od 32-bit verzije, ako to ima neke veze uopšte?
Ostaje ta aktivacija, sa media creation tools https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10
Biraj da napravi boot usb, izaberi win 64-bit i kada zavrsi mozes da pocnes instalaciju.
Preskoci unos kljuca, aktivirace se kod prvog logovanja.

^ Da da, to znam, samo nisam znao to u vezi aktivacije. Zahvaljujem. ;)

^ Blast je baziran na bržem kontroleru. Ima detaljnije o tome u temi o SSD-ovima.

Capture.PNG

Ljudi pomoc ovo mi vec ovako pola sata vrti, a iskljucio sam real time protection, sta radi ovoliko sa disk usage 0 ... smara 360 security ume tako uzme I drlja nesto I drlja, defender to nije radio, sta je ovo ja mislio da sam se oslobodio loseg defendera kad gle ovo. Jedva otvorim chrome, a process ne mogu da ubijem ...

Aktivan je Avira I BitDefender engine, sta da radim sta sam pogresno podesio? imao neko slican problem?

Pogledajte prilog 188331

Ljudi pomoc ovo mi vec ovako pola sata vrti, a iskljucio sam real time protection, sta radi ovoliko sa disk usage 0 ... smara 360 security ume tako uzme I drlja nesto I drlja, defender to nije radio, sta je ovo ja mislio da sam se oslobodio loseg defendera kad gle ovo. Jedva otvorim chrome, a process ne mogu da ubijem ...

Aktivan je Avira I BitDefender engine, sta da radim sta sam pogresno podesio? imao neko slican problem?

Pa izbriši sve AV koje imaš na kompu...vidi kako će se ponašati

Makni to cudo, vidis da masini ne prija. Stavi neki lightweight AV.

Pa izbriši sve AV koje imaš na kompu...vidi kako će se ponašati

360 security ima opciono bitdefender i avira engine koji mozes ukljuciti ili iskljuciti, nemam ja 5 AV, imam samo 360 total security.... win defender je na off.
Dajte neki predlog za neki light a da je dobar, za sada sam ugasio 360 iz start up procesa.
Vidite ovo, kao da ga je MS pravio :D vise od 1gb zauzima na C, kapiram da je to zbog avira i bitdefender enginova.

Capture.PNG

360 security ima opciono bitdefender i avira engine koji mozes ukljuciti ili iskljuciti, nemam ja 5 AV, imam samo 360 total security.... win defender je na off.
Dajte neki predlog za neki light a da je dobar, za sada sam ugasio 360 iz start up procesa.
Vidite ovo, kao da ga je MS pravio :D vise od 1gb zauzima na C, kapiram da je to zbog avira i bitdefender enginova.

Pogledajte prilog 188334

Kao što sam rekao par postova pre...lično ne vidim poentu antivirusa ako znaš šta radiš.Nemam ni na jednoj mašini AV...ali naravno to je moje mišljenje.Generalno šta god da ubaciš bolje će se ponašati nego sad 360...

Evo koliko zauzima
Capture.PNG

+1 za Pandu, od skoro je koristim i bukvalno ni ne primeti se da je tu.

+1 za Pandu, od skoro je koristim i bukvalno ni ne primeti se da je tu.
I ja je imam ali je primjetim jer mi svaki dan po jednom izbaci prozor iznad systray sa nekim info, pa svaki put to zatvaram. Može li se to isključiti?

Moze, podesavanja/general pa iskljucis panda news.

Pod "zauzecem" se u ovom smislu ne smatra velicina na hard disku, vec trosenje resursa - CPU i RAM. Trenutno kod mene 0% CPU i 1,8MB RAM.

Pod "zauzecem" se u ovom smislu ne smatra velicina na hard disku, vec trosenje resursa - CPU i RAM. Trenutno kod mene 0% CPU i 1,8MB RAM.

Dobra je panda , na preporuku sam je instalirao kod roditelja i kod prijatelja i radi a ne čuje se :) Potrošnja kakva i treba da bude za takav program, mala .

Ima li još neko problema sa usb uređajima na win 10 64bit? (mašina iz potpisa)

Problem je što često (ne uvek) kod promene usera, ili kod restarta, windows prestane da vidi usb uređaje (konkretno miša ili tastaturu, skoro nikad oba istovremeno), pa moram da ih iščupam i ponovo ubodem da bi radili?

99% sam siguran da je softverski problem, dešava se od kad sam instalirao win10?

Ako mi stigne nova mašina večeras ću instalirati Win10, skinuo sam ISO sa MS sajta prije nekih 7 dana, da li je izlazila novija verzija od tada pa da sad skidam ponovo? Koliko često izlaze novi buildovi? Da li se novi build na već instaliran windows dobija preko redovnog updatea?

Vidjao sam takve probleme na win 10, i na tudjim računarima a i kod mene.
Uglavnom prodje samo od sebe, nekada ni posle restarta prvog ali unormali se uvek.

Još jedna od specifičnosti win 10, taj problem sam retko vidjao na ranijim verzijama windowsa... uključujući i moj na bar 5 računara sa win 10 sam ga sreo.

Ja sam to samo jednom video i to na mojem lapu.
Posle jednog od upgrade, i to za misa.
Posle vadjenja i ponovnog vracanja ocitalo i nikada vise se nije ponovilo.
Da sad niste pomenuli ne bih to ni povezao sa nekim bagom.

Ako mi stigne nova mašina večeras ću instalirati Win10, skinuo sam ISO sa MS sajta prije nekih 7 dana, da li je izlazila novija verzija od tada pa da sad skidam ponovo? Koliko često izlaze novi buildovi? Da li se novi build na već instaliran windows dobija preko redovnog updatea?

Ako si koristio svež Media Creation Tool, imaš najnoviji ISO. Novi buildovi će izlaziti 1-2x godišnje i svi ih dobijaju preko Windows Updatea.

Pogledajte prilog 188331

Zašto si uključio i Avira i Bitdefender?
Izabereš jedan od njih. I ne znam šta si drugo radio ali 360 je lagan i bolji od Pande.

Pa nekome moze da bude bitna razlika u tome koliko zauzima mesta na hardu, narocito ako je ovako drasticna razlika 1.25 GB vs 140MB :)
A i resurse (ram memoriju i procesor) trosi jako malo i zbog toga ga ja i koristim na matoroj konfi :)

Na hardu zauzima koliko su veliki potpisi. A Panda je cloud, s toga ništa nema na hardu.
Što isto ima i 360 ako ne uključiš Aviru ili Bitdefender. Ostane samo na svom cloud engine-u.

Imam mnogo i*iotski problem i nadam se da neko ima resenje. Dok sam bio u igri slucajno stisnem glupo dugme na logitech tastaturi, ono sa kucicom, nemam pojma koja mu je funkcija ali sad imam crni ekran pri butovanju. Odmah posle 'welcome' dobijem crni ekran.
Citam po netu i izgleda da glupi windows misli da imam jos jedan monitor i sliku prikazuje na njemu. Citam neka resenja kao Win+p i onda ukucam sifru na slepo, a ni nemam sifru.. Ne radi nista od toga ili ne radim nesto dobro.
Probao sam i safe mode pa obrisem display driver, posle toga mogu u win al cim krenem da instaliram opet drajvere, posle par sekundi se opet pojavi black screen.
Ako imate neko resenje bilo bi sjajno..

Sent from mTalk

Vrh Dno