Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Ja sam jutros dobio neki update i sve je ok bez ikakvih bagova.

Instalirao sam svaki update do sad i ok je za sad.

u jednom trenutku sam ulovio stanje što se tiče ovog KB-a. datum je interesantan :). OS ga nije video, ponudio ponovo update. deinstal i jovo nanovo...

Prilozi

• SC007.png
    SC007.png
    10.7 KB · Pregleda: 174
Poslednja izmena:
Zaustavite Windows Update service i promenite c:\windows\softwaredistribution u softwaredistribution_old.
Pokrenite Windows Update service...to bi trebalo da resi problem.

Jel postoji mogućnost u ovoj Mail app da se sve poruke odjednom selektuju i označe kao pročitane ili mora jedna po jedna da se selektuje?

sad izbacio nako scana:

probam da nađem rešenje...

Prilozi

• SC008.png
    SC008.png
    8.4 KB · Pregleda: 175
Meni je danas taj update prosao bez problema, i imam osecaj da sve radi jos bolje, paljenje mi se cini isto dosta brze.

Meni je danas taj update prosao bez problema, i imam osecaj da sve radi jos bolje, paljenje mi se cini isto dosta brze.
Skratili su vreme log ekrana, na otprilike pola ranijeg, ostalo je isto, bar je tako po mom iskustvu/proceni.

nema šanse da prođe Cumulative Update for Windows 10 for x64-based Systems (KB3081436)

probao sam sve, od brisanja C:\Windows\SoftwareDistribution\Download foldera, lokalnog skidanja update fajla, pa i Portable Updatera. uvek nešto odradi, ali sledeći restart javlja da update/paket nije prošao.

svi ostali updates od juče su prošli.

u pitanju je Win 10 LTSB N.

neko neku ideju?

Pokusaj da obrises sve language packove sem engleskog.Cudno zvuci ali meni je uspelo.Nije hteo uopste da mi skine cumulativni i pisao sam MS podrsci i odgovore mi da su mi problem language packovi i da ih obrisem,obrisao i sve proslo super.

Neko rece , Windows 10 Enterprise LTSB N je osakacena 10-ka , nije osakacena to je verzija koja je objavljena na Microsoft MSDN Subscriptions sajtu , ko ne voli store i Windows mediu player dobra verzija za njega.

ono sa preimenovanjem nije upalilo
probao sad i ovo sa ovim instalerom ali mi izbaci sledecu poruku
Untitled.jpg

Neko rece , Windows 10 Enterprise LTSB N je osakacena 10-ka , nije osakacena to je verzija koja je objavljena na Microsoft MSDN Subscriptions sajtu , ko ne voli store i Windows mediu player dobra verzija za njega.
E kako nije bas je osakacena :D

Ajde onda ovako pitanje za tebe, sto bi Microsoft toliko radio na Edge i da bi sada njega uklonio iz LTSB N verzija windows-a?

sve te metro aplikacije su ok, ali su osakaćene. nije win osakaćen. edge ću koristiti... nikad.

To sto ti neces to je tvoj problem meni savrseno odgovara da ne moram jos dodatne programe da instaliram za nesto sto vec imam u racunaru i funkcionalno je.

Najvise me nervira sto ovaj problem koji imam sa Egde nisam imao u predhodnim verzijama nego se tek od nedavno pojavio ali sada se ni ne trudim da ga resim niti da nadjem resenje ali da radi ok radi. A to sto su pojedinici pupcanom vrpcom vezani za neki program i ne prihvataju novine i tesko se prilagodjavaju onda ne bi trebalo ni Win 10 da koriste jer je i on nov i po recima ovde mogih korisnika nevlja, los je, nije dovrsen, ne radi nista na njemu, i na kraju svi gundjaju kako ne valja ali ga idalje koriste.

Samo me interesuje gde je sada ona antena i onaj zeljko koji su toliko borili da prikazu da je windows 10 los a sada nema ni traga ni glasa od njih. Cini se da su izgubili bitku i rat o jednom trosku!

Poslednja izmena:
Ja ne razumem za sta su se uopste borili?
U stilu "ja to necu koristiti i veoma mi smeta ako to drugi hoce"

Ja ne razumem za sta su se uopste borili?
U stilu "ja to necu koristiti i veoma mi smeta ako to drugi hoce"

Ma ni za sta,samo teranje kontre! Nema smisla pljuvati OS koji koristis par dana i kao baguje ti,sporo se podize,ovo,ono...i tri dana to tako gledas nista ne pokusas da optimizujes i vratis se na prosli jer si ubedjen da je probleme izazvao MS koji eto nema pojma.Meni je win 10 64-bit radio i sa 2gb ddr3 bez problema a danas dodam jos 1 gb i odusevljen sam.Licno i 7-ica mi je jako draga ali je 10-ka 10 u celo.A to sto MS kupi informacije,neka kupi.Da je cia,bia,fbi stalo do mene skupili bi informacija sve i da zivim u pecini bez struje.Jedini problem koji sam imao je sa onim driverom za chipset i sa starim language packom ali to je realno nista.

vddutina u pravu si ovde na ovoj temi sam citao smesne stvari zbog kojih su se ljudi vracali sa Windows 10 na Windows 7 , bukvalno zbog nekih sitnica , u pitanju su amateri koji mrze da pretrazuju po internetu uzrok zbog cega im nesto ne radi nego odmah misle da je Windows 10 kriv i odmah se vracaju na Windows 7 na koji kao sve radi , pa naravno da radi kada je Windows 7 ispeglan sa stotinama zakrpa za 5 godina.

E vidis Fazlinoviću, ja sam sa ltsb n dobio ono sto mi treba - cist sistem i da ja instaliram ono sto mi koristi, a ne (po meni) gomilu polovicnih aplikacije koje samo smetaju, a imaju vrlo malu ili nikakvu funkcionalnost. Veliko hvala MS na ovoj verziji.

Moze i Windows 10 LTSB, bez N, lagano. Razlika je samo sto N nema Windows Media Player, sve ostalo je isto. Napominjem, iz razloga sto sam mislio da sam se presao sto nisam instalirao N nego obicnu LTSB, ali razlika je samo WMP. Tako da ljudi, ako lakse nadjete LTSB, znajte da je u principu isto.

Kineska verzija PRO LTSB ima edge?

9QBtiBN.png

Preporučujem svima Adobe Photoshop Express aplikaciju za brzu i laku korekciju fotografija. Radi odlično na Windows-u 10 i besplatna je na Store-u. :)

Vrh Dno