Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Jel jos nekome Egde kada gledate neki snimak sa YT pa ga pustite preko celog ekrana pa kada zavrsite sa gledanjem tog snimka vratite sliku na normalnu velicnu se edge samo od jednom kao minimizuje i podpuno se ugasi.

To pocinje polako ali sigurno da me nervira!

Ne bih znao, edge sam samo jednom otvorio i to je to. Chrome ostaje i dalje :)

Jel jos nekome Egde kada gledate neki snimak sa YT pa ga pustite preko celog ekrana pa kada zavrsite sa gledanjem tog snimka vratite sliku na normalnu velicnu se edge samo od jednom kao minimizuje i podpuno se ugasi.

To pocinje polako ali sigurno da me nervira!

Ne nemam tih problema na Win 10 Pro.

^^^

Evo sad probao zbog tebe i sve ok. Windows 10 pro.

Ne radi to svaki put ali hoce nasumicno da to uradi. Znaci nema redosled da kazem nego je totalno random, mogu da pogledam 3-4 snimka i da sve bude ok a nekada jednostavno uzmem prvi snimak da pogledam pustim preko celog ekrana sliku i uzmem posle 2 min i vratim sliku u normalnu velicinu i samo se tada kao minimizuje i ugasi se.

Ne nemam tih problema na Win 10 Pro.

Isto Win 10 Pro x64 trajno aktiviran.

To je jedan od problema koje bas cesto primecujem. Jos nekada se desi da kada pustim neku igru da mi zvuk zapisiti na sekund ali to se desi jednom u toku dana a mozda ni tada.

Jos nesto primetime a to je kada sliku prebacim sa monitora na led tv da mi slika na led-u se par puta zamraci ali samo kada gledam neki film ili seriju sada kontam da je to do hdmi kabla da ga treba malo produvati jer se mozda nakupilo malo prasine.

Poslednja izmena:
Ja upravo odradio clean install i Win nece da se aktivira.
Ulogovao sam se sa MS nalogom ali dzabe.
Kad sam odradio update, windows se automatski aktivirao.
Sad posle ciste instalacije nema sanse.
Jel treba da prodje neko vreme ili to ide brzo?

Rok za aktivaciju za cistu instalaciju posle upgrade-a je 24 do 48 sati , neko odmah dobije neko mora da ceka , moras biti konektovan na internet.

Koliko vidim imaš Realtek zvučnu,izgleda da je taj problem izazvan lošim drajverima,vidim da ima problema sa tim zvukom,ali se zvuk uvek vrati nakon stavljanja u sleep mode i ponovnim pokretanjem
Не, то се дешава на лаптопу на коме је нека ваљда интегрисана Интел звучна. Погледаћу касније али је у принципу небитно. Све делује као да ради, мрдају они индикатори ... али из звучника ништа. Набацим његове драјвере и проради. Ако ће сваки апдејт да ми ту брља, хвала им лепо.

Да, десило се и да графичка почне да брља па вратим неку старију верзију и ради недељу-две па опет од почетка. У питању је нека старија игрица која ради у 4:3 а нови драјвери развуку у пун екран и све буде раширено. Срећа па ми је ово само експеримент, ко зна како би било да стварно користим 10. ;)

Imam ja te drajvere rade za sve pare...

Screenshot (389).png

Ja upravo odradio clean install i Win nece da se aktivira.
Ulogovao sam se sa MS nalogom ali dzabe.
Kad sam odradio update, windows se automatski aktivirao.
Sad posle ciste instalacije nema sanse.
Jel treba da prodje neko vreme ili to ide brzo?
Updatovao se sa win7 ultimate na win10 pro.
Kad sam skidao win10 preko mediacreation toola, odabrao win10 pro N i zbog toga nije hteo da se aktivira.
Skinuo win10 pro bez N, i automatski se aktivirao.

Došao sam sa mora i update na Windows 7 mi nije još došao, pa rekoh da probam sam da ga stavim preko sedmice, skinem iso sa ms sajta i krenem, ali avaj, prekine instalaciju, i još mi napise da mi je sedmica nelegalna... Onda uzmem i stavim čistu desetku, i stavim svoj ms nalog koji je i Insider, i aktivira mi se samo...
Međutim, razočarao sam se jako u desetku. Ovo je stvarno polu-gotov proizvod ako je gotov i do pola. Sve mi koči, start meni nece da otvori ni posle tri četiri klika, isto važi i za ikone u task baru... To su neke osnovne stvari po meni koje ne bi smele da se dešavaju... Sve u svemu, dosta loše izgleda za moj ukus.

I meni je kocilo mnogo, trebas da sacekas i restartujes posle je radilo sve full, valjda drajvere instalirao...

Restartovao se par puta, mozda mu treba koji dan da se uboda pošto je clean install u pitanju

nema šanse da prođe Cumulative Update for Windows 10 for x64-based Systems (KB3081436)

probao sam sve, od brisanja C:\Windows\SoftwareDistribution\Download foldera, lokalnog skidanja update fajla, pa i Portable Updatera. uvek nešto odradi, ali sledeći restart javlja da update/paket nije prošao.

svi ostali updates od juče su prošli.

u pitanju je Win 10 LTSB N.

neko neku ideju?

Sta je KB3081424, citam na nekim blogovima da su korisnici posle update imali problem sa startovanjem računara, upadali su u loop?

Nesto nisam u toku zadnjih par dana...da li treba obrisati sve sto se nalazi u folderu C:\Windows\SoftwareDistribution\Download ili ostaviti ?

Došao sam sa mora i update na Windows 7 mi nije još došao, pa rekoh da probam sam da ga stavim preko sedmice, skinem iso sa ms sajta i krenem, ali avaj, prekine instalaciju, i još mi napise da mi je sedmica nelegalna... Onda uzmem i stavim čistu desetku, i stavim svoj ms nalog koji je i Insider, i aktivira mi se samo...
Međutim, razočarao sam se jako u desetku. Ovo je stvarno polu-gotov proizvod ako je gotov i do pola. Sve mi koči, start meni nece da otvori ni posle tri četiri klika, isto važi i za ikone u task baru... To su neke osnovne stvari po meni koje ne bi smele da se dešavaju... Sve u svemu, dosta loše izgleda za moj ukus.

Pre ce biti da je neki problem do tvoje masine jer ranije su se ljudi zalili na takve stvari koje ti sada navodis ali to je odavno ispravljeno!

Windows radi bukvalno iste sekunde kada nesto stisnem da mi se to otvara osim mog problema sa edge gde mi sliku posle gledanja u full screen mi minimizuje sliku i odmah mi posle toga zatvori ceo edge, ali to i nije neki problem jer ako mi se bas nesto gleda uvek mogu da otvorim neki drugi pretrazivac.

Poslednja izmena:
nema šanse da prođe Cumulative Update for Windows 10 for x64-based Systems (KB3081436)

probao sam sve, od brisanja C:\Windows\SoftwareDistribution\Download foldera, lokalnog skidanja update fajla, pa i Portable Updatera. uvek nešto odradi, ali sledeći restart javlja da update/paket nije prošao.

svi ostali updates od juče su prošli.

u pitanju je Win 10 LTSB N.

neko neku ideju?
To je ona sakata desetka? pa to ti je to... cista kao suza...sta bi sad update? :D

isti problem i kod mene,probao da instalira taj kumulativni update milion puta i nema sanse,probao sad i taj troubleshooter , ne pronalazi nista

Vrh Dno