Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Jos pitanja

Sistem brze radi posle clean installa, a upgrade moras uraditi da bi dobio free win 10.

Hvala! To kontam za upgrade, a sta dalje? Kad ga upgradujem zvanično sam i presao na win10, i ako hocu stabilniji os moram i clean install? Čemu to vec nije zavrseno prilikom upgrade-a? I odakle posle odradim clean install? Znam da sam laik, ali pokusavam da razlučim sve. Kontam da bi sve pohvatao da isčitam celu temu ali ovo je kao rimsko pravo.

Nije tako stalno, samo juče i danas predveče.
Ali, da, verovatno je do mog sistema. Moraće clean install...

Nemoguce da ovo nikom ne smeta bre, vecinu stvari koje krenem da instaliram, treba minut dva da pokrene setup?! Kad sam bio bez neta, pokrene se setup odma, jer valjda kad ima net skenira svaki put to sto pokusavam da instaliram, neki smartscreen popup je bio, i onda mu kazem "run anyway". Kako da ubijem ovo bre.

Moze li mi iko reci otprilike gde da trazim informaciju o catalyst drajverima u ovoj temi? :D

Nemoguce da ovo nikom ne smeta bre, vecinu stvari koje krenem da instaliram, treba minut dva da pokrene setup?! Kad sam bio bez neta, pokrene se setup odma, jer valjda kad ima net skenira svaki put to sto pokusavam da instaliram, neki smartscreen popup je bio, i onda mu kazem "run anyway". Kako da ubijem ovo bre.
Fasovo si nesto cim te tako keca, kliknem iz Firefoxa na file i odmah krene instalacija, iskoci ono standardno pitanje da ce da dzara po sistemu, kliknem ok
i to je sve. Stavi neki AV pa procesljaj.

Meni radi normalno, sta koristis od av, defender ili nesto drugo, mozda je to problem. Cista instalacija?

Cista instalacija, nemam nikakav dodatni AV. Kazem bez neta nema toga, vec se javi taj Smartscreen kako je 'nebezbedno' da pokrene setup jer ne moze da ga skenira preko neta, moze li to djubre da se ugasi? Jel to deo Windowsa il sam fasovao neku glupost?

Cista instalacija, nemam nikakav dodatni AV. Kazem bez neta nema toga, vec se javi taj Smartscreen kako je 'nebezbedno' da pokrene setup jer ne moze da ga skenira preko neta, moze li to djubre da se ugasi? Jel to deo Windowsa il sam fasovao neku glupost?
Fasovo si neku glupost :( To kao poruka da imas neki cloud AV a nemas. Sta si trpo na masinu?
Neko je dao hint na neki kineski AV, nisam probao, nemam poverenje ali moz da probas kad si ga vec uprsko.

Poslednja izmena od urednika:
???
Cekaj sad, dogovorite se jel desetka kopija sedmice ili port mobile wina :D

Vratite nam bachijaaaaaaaaaa! :D

To sam otprilike sarkasticno rekao :D

Evo, vizuelna podesavanja aera. Imas 50 boja u 2015. da biras i to je to. Cak ne mozes ni title bar da ofarbas da se slaze sa bojom teme osim ako ne tweak-ujes preko aplikacije ili rucno (aplikacija je brza!). Isto vazi i za normalan 100% funkcionalan stari boot menu, potreban je tweak da se makne ono "fancy" nefunkcionalno resenje. Nemogucnost iskljucivanja win update (opet mora tweak). Na kraju ce sve te aplikacije za tweak da budu u win store koje ces morati da kupis a od toga ce MS da uze procenat (valve princip). Tako da win10 deluje kao malo doradjeni mobile port (win store lol) :)

To je ono sto sam nasao za dan-dva, tek sto ima nesuglasica oko dizajna i smestanja opcija u "setings".

To se javlja kod programa kod kojih je nepotpisan Publisher. I kod mene se to kod nekih instalacija pojavilo.

smart-screen.jpg

Poslednja izmena:
Kod mene HP laserjet M1132 MFP radi bez ikakvih problem, probaj da skineš firmware update sa HP-ovog sajta.

http://support.hp.com/us-en/product...Printer-series/3965842/model/3965843/drivers/

Probao sam već te drajvere ali windows ne prepoznaje uredjaj uopšte, a samim tim i neće da prihvati drajvere. Windows uredjaj prepoznaje kao( CD Drive H) u my computer. A kada pokušam da otvorim CD drive H ne dozvoljavai napiše da je blokiran app zbog moje zaštite! Ovo nisam nikad do sad imao.

Pozdrav svima, moj prvi post ovde.
Odradila sam upgrade na win10 sa win7 pre neki dan, međutim često mi se javlja ova greška: Kernel_auto_boost_lock_acquisition_with_raised_IRQL, i računar se restartuje. Da li se još nekom ovo dešava i šta činiti?.. DSCN8837.jpg

Ma, bolje ti je da odradiš clean instaall. Digneš sve što se može dići na cloud, backapuješ sve što treba, exportuješ sve što se može exportovati i clean install.
Ja sam uradio dosta uspešan upgrade sa sedmice na 10 Enterprise, skoro sve mi radi kako treba, ali nije to to...

Postavio sam problem nekoliko starna pre gde se pinned i unpinned promene na star meni ekranu vide tek posle restarta. Pinovanje na taskbar radi normalno. Našao sam rešenje možda će nekom značiti. Kaspersky IS 2016 izaziva taj problem i ne znaju kada će ga rešiti ali je bitno da su pitvrdili da postoji. Takva firma a tako neozbiljni.

Do sad 2 buga kada sam restartovao jednom wifi mi se nije automatski povezao , tek posle 15 sekundi.

Drugi bug izaslo mi The User Profile Service failed the logon jedanup.

Osim ta dva buga za sada druge nisam pimetio , boot je nesto sporiji od 8.1 ali nista strasno.

Jos nisam dobio poruku da je Windows 10 za moj PC spreman za preuzimanje. Stoga zelio bih da pitam da li je bolje da sacekam i onda uradim upgrade ili da skinem Windows 10 preko "MediaCreationTool-a". Em zanima me jel treba da skinem W10 preko "MediaCreationToolx64" da bih napravio DVD za clean instal ili cu tu mogusnot imati i kad se windows sam updejtuje?

Bitdefender zato works like a charm on windows 10. KAV i Norton su đubre. Toliko godina postoje i nesposobni da reše problem za dan

Ma, bolje ti je da odradiš clean instaall. Digneš sve što se može dići na cloud, backapuješ sve što treba, exportuješ sve što se može exportovati i clean install.
Ja sam uradio dosta uspešan upgrade sa sedmice na 10 Enterprise, skoro sve mi radi kako treba, ali nije to to...

Razmišljala sam i o tome, ali ne znam kako da ga aktiviram ako uradim clean (laik sam). Čitala sam ovde, neki pominju dreamspark (gde nemam nalog), neki kmspico kao mogućnost, ali ne znam ni sama. Uglavnom, htela sam da vidim i da li se još neko susretao sa ovakvim problemom i da li ga je rešio..

Jos nisam dobio poruku da je Windows 10 za moj PC spreman za preuzimanje. Stoga zelio bih da pitam da li je bolje da sacekam i onda uradim upgrade ili da skinem Windows 10 preko "MediaCreationTool-a". Em zanima me jel treba da skinem W10 preko "MediaCreationToolx64" da bih napravio DVD za clean instal ili cu tu mogusnot imati i kad se windows sam updejtuje?
Forsiraj update, tako sam i ja uradio.

Ništa te ne košta da ga skineš. A možeš i iz njegs direktno pokrenuti upgrade ili ka instslirati na flas ili dvd pa uraditi sam ako nećeš da čekaš. Ako baš hoćeš 10-tku uradi upgrade sam. To sa čekanjem ko zna kad će biti.

Razmišljala sam i o tome, ali ne znam kako da ga aktiviram ako uradim clean (laik sam). Čitala sam ovde, neki pominju dreamspark (gde nemam nalog), neki kmspico kao mogućnost, ali ne znam ni sama. Uglavnom, htela sam da vidim i da li se još neko susretao sa ovakvim problemom i da li ga je rešio..

Odradila si upgrade sa Win 7 na Win 10 i Windows 10 ti je ostao aktiviran?

Da bi odradila clean install, potrebno je da skineš Windows 10 instalaciju https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10 , stavi je direktno na USB flash, butuj računar sa tog flash-a i instaliraj Win 10, ne unosiš ključ kad te pita. Ako je nakon upgrade-a sa 7-ce na 10-ku Windows 10 ostao aktiviran, Microsoft je zapamtio Hardware ID tvoje mašine tako da će Windows 10 automatski biti aktiviran nakon čiste instalacije.

Obrati pažnju kad skidaš preko Media Creation tool-a na verziju Windows-a 10, na jezik i arhitekturu (32-bit ili 64-bit).

Poslednja izmena:
Vidim da je tema jako popularna pa se nadam da mi može neko reći kako da obrišem (obrišem, ne isključim) cortanu j Xbox?
Ostale sistemske programe sam obrisao pomoću packagename ali ova dva ne mogu.

Takođe, drugo pitanje na Windows 10 koji sam instalirao preko rezervacije nema instaliran Windows photo viewer. Znam da bi po pravilu na Windows 10 trebalo biti i photos i photo viewer ali eto kod mene je bio samo photos kojeg sam odmah obrisao. Mogu li nekako ubaciti Windows photo viewer?

Unapred hvala

Nazad
Vrh Dno