Tako sam i ja razmisljao dok sam bio u Srbiji,kao i moj komsa iz Rusije...
I onda komsa hteo prvo da proba GTA V pa ako mu se svidi mozda kupi (50e)... i skine crakovanu verziju i proba.. i svidi mu se i pohvali se rodjaku,koji takodje skine ali nema krek...
Komsa mu posalje preko neta i izigra se rodjak... posle 3 nedelje stize pismo sa ili tuzba ili placaj oma 1500e kazne... i komsa se naljuti i kod advokata i drz ne daj net provajder ima nesto tipa EULA gde navodi da ako ima potrebe moze da virne u tvoj net saobracaj i da ustupi drugima na zahtev (citaj proda) sto je i ucinio...
Malo procunjamo i vidimo da svi net provajderi to imaju... ali to je samo net...
Zamisli da imas "provajdera" koji ima sve podatke sa tvog racunara... tipa KMS aktivator,ilegal games,office i sl i ti si pristao na to sa "I agree" da moze da radi i iskoristi protiv tebe te podatke...
Kao sto rekoh,u Srbiji SADA to nije interesantno ali u EU se dize prasina zbog toga...
Secam se da sam probao tj iskljjucio sve opcije u Win 10 da salje bilo sta MS-u i 3rd party programima sam video da on isto salje,sta god ti podesio...
Da samo sto smo mi u Srbiji i to ovde nece da se desi.
Ti uporedjujes neuporedive stvari covece.
Pricas iskustva iz uredjenog sveta sto se desilo sa Srbijom.
To su dva razlicita sveta i ne mogu se uporedjivati.
To u Srbiji nikada nece da se desi kao sto se nece ni desiti da imamo plate kao u Nemackoj niti ce nam GDP biti kao Nemacki kao ni privredna aktivnost, zato ne mozes da uporedjujes stvari iz EU sa Srbijom.