Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Ljudi ja mislim da ste vi malo izgubili poentu.
Nije stvar u tome da li sam ja vec prisluskuvan sa nekim drugim "servisom" mimo PC-a pa koga briga, stvar je u toma da nas oni prave ******ma i ladno nam serviraju na tacni spijunsko smece.
Dokaz da svi mi kolektivno smo toliko pukli je upravo to da ako je i istina da su i na 7ci i 8ci radili isto, barem je bilo "sakriveno" !
Ja ne mogu da verujem da su uspeli da nas istreniraju do te mere da sada vise ne moraju ni da sakrivaju, prag tolerancije smo pomerili do zabrinjavajucih granica. Juce je to bio android, danas je WIN sutra ko zna sta drugo.

Nadam se da vidite siru sliku?
Nema ni jedan konkretan dokaz da ms spiunira,ne kazem da ne spionira ali nema dokaza a pricanje na prazno nista ne znaci bez dokaza, dok za google i fb ima miljarde potrvda da su pravili spuonaza i sami vraboteni su priznali google i sam se pohvalio da citaju email poruke :D

Ljudi ja mislim da ste vi malo izgubili poentu.
Nije stvar u tome da li sam ja vec prisluskuvan sa nekim drugim "servisom" mimo PC-a pa koga briga, stvar je u toma da nas oni prave ******ma i ladno nam serviraju na tacni spijunsko smece.
Dokaz da svi mi kolektivno smo toliko pukli je upravo to da ako je i istina da su i na 7ci i 8ci radili isto, barem je bilo "sakriveno" !
Ja ne mogu da verujem da su uspeli da nas istreniraju do te mere da sada vise ne moraju ni da sakrivaju, prag tolerancije smo pomerili do zabrinjavajucih granica. Juce je to bio android, danas je WIN sutra ko zna sta drugo.

Nadam se da vidite siru sliku?
Ma vidim ja i široku i usku sliku, i crno belu i u boji i u fifty shades of gray, nego šta je izlaz i odgovor, sakriti se ispod kamena ili u najdubljoj pećini ? Ne upotrebiti W10 samo zato što kao "špiunira" ?
Nema brale bežanja, eksponiraš se najmanje što možeš i to je to.

MS salje bombonjeru na kucni prag. Nemojte biti smesni, svi vas prate sta radite, svi. Nema poente raspravljati o tome.

Samo pomislite da imate milione korisnika, jel ste svesni koliki je to izvor korisnih informacija da se ne iskoristi.

Poslednja izmena:
MS salje bombonjeru na kucni prag. Nemojte biti smesni, svi vas prate sta radite, svi. Nema poente raspravljati o tome.

Samo pomislite da imate milione korisnika, jel ste svesni koliki je to izvor korisnih informacija da se ne iskoristi.
Jedno je da neko prati koji sam sajt otvorio pa da me bombarduje reklamama da kupim ovo ili ono.
I to je strasno ali ono sto je jos strasnije je da oni mogu da otvaraju moje privatne dokumente?
I nije stvar u tome da li ja imam ne znam kakav dokument, stvar je u tome da je prevazislo meru.
Samo jos fali keylogger koji ce da salje sve sto ikad otkucam, sto privatno sto za firmu sto za banku.
Aman, jednom im se mora stati na put.
Mi smo mozda mizerni u celoj prici i ne uticemo uopste ali jednostavno taj stav "nema veze" je na toliko nivoa pogresan da itekako o tome treba da se vodi rasprava.

Poslednja izmena:
Nije da neko tamo sedi i kao preko teamviewera kopa sada po tvom kompu. Sve se to skenira i loguje i sluzi za skupljanje informacija.

Tema je Windows 10, samo da podsetim. Udjem ovde za par sati 5 strana lupanja o privatnosti, smorili ste vise. Nemojte da koristite racunar i niko vas nece pratiti. Nemojte izlaziti iz kuce i manje ce te se razboljevati. Itd. Svasta.
@Darkodar
Ovaj KMS sto je beta za Win10, da li si probao, na koji princip radi, isto 180 dana ali mu lupa samar nakon svakog restarta pa traje forever? Ili ima neko ogranicenje? Isto mi treba tvoje misljenje, koje su sanse da MS to zapusi u nekom narednom update-u? Posto Home verzije ne mogu da iskljuce update, racunam da je rizik stavljati ljudima pa posle da im istekne to svima odjednom.

Da hoce da vas "spijuniraju", ne bi vam ostavili podesavanja da iskljucite da vas "spijuniraju" zar ne?
Mada opet, Haarp je vec uveliko aktivan, desetka je samo nadogradnja na vec postojecu spijunsku mrezu, tako da...........

Neko rece, sto placati spijunski softver. I Android telefon placate (njega placate sigurno , ovo i moze da se izbegne nekako), pa se niko ne buni.
Realno mislim da se u temi treba vise okrenuti stabilnosti sistema, nego prici o privatnosti. Mada 'ajd, svako ima pravo da pise o cemu hoce.

Samo jos fali keylogger koji ce da salje sve sto ikad otkucam, sto privatno sto za firmu sto za banku.

Ne fali, i on je tu, isto kao i na googlu i fb-u....

Što se mene tiče, kao što sam već ranije napisao, zabole me tuki što me "špijuniraju" :)

Prilozi

• 2015-08-02_1252.png
    2015-08-02_1252.png
    4.7 KB · Pregleda: 207
Tema je Windows 10, samo da podsetim. Udjem ovde za par sati 5 strana lupanja o privatnosti, smorili ste vise. Nemojte da koristite racunar i niko vas nece pratiti. Nemojte izlaziti iz kuce i manje ce te se razboljevati. Itd. Svasta.
@Darkodar
Ovaj KMS sto je beta za Win10, da li si probao, na koji princip radi, isto 180 dana ali mu lupa samar nakon svakog restarta pa traje forever? Ili ima neko ogranicenje? Isto mi treba tvoje misljenje, koje su sanse da MS to zapusi u nekom narednom update-u? Posto Home verzije ne mogu da iskljuce update, racunam da je rizik stavljati ljudima pa posle da im istekne to svima odjednom.

kmspicko radi isto kao i na Windows 8.1 resetira 180 dana na svaki 24h, home verzija nema opcija na 180 dena ona je na 45 ali je isti princip na svaki 24h opet resetira i tako zauvjek 180/45 dana

Tema je Windows 10, samo da podsetim.

Tako je!

Pa da vidimo:

9DoVoix.jpg
Jasno je zasto je ovo ***** free.

Ovo je neki novi nivo. Plaćaš za sve ovo, pre ili kasnije. Zapravo, za godinu dana. :)

Tema dusu dala za trolololo...

Šta misliš, ko to radi? Počinje na m, završava se na t. :)

Poslednja izmena:
Kakva je situacija sa starijim hardwareom. Imam laptop iz 2009, zadnji drajveri na asusovom sajtu za win7.

Bilo bi dobro otvoriti anketu na forumu da vidimo koji se OS preferira.

Dobro je rekao lik sa druge teme, uspjeli su naloziti narod da predje na nedovrsen os, a usput ce ga popravljati. A o reklamama, bundle-ovanim MS stvarima nemam rijeci.

I na androidu, gledam da brisem one stvari koje dolaze sa systemom (nepotrebne), pa flesujem AOSP. Ne vidim zasto bi ovde drugacije bilo.

Imam osjecaj samo da bih se zayebao instalacijom win10 preko win7 koji mi je dobro legao.

Ja sam lepo jos pre jedno 30 strana napisao ne hranite trola bachi ali necete vi mene da slusate, pa eto vam sada tema se sa Windows 10 prebacila na to ko koga spijunira i ko koga ne spijunira.

Otvorite frizider od pre 30 godina onaj u cia zna sta imate u njemu i sta ce te da uzmete a ovamo se sekirate jel vas prate preko win 10 ili ne prate.

Kao da svi imate u racunarima bankovne racune po kojekakvim ostrvima pa se bojite da vas nece opeljesiti ali to je ono i najgore onaj koji nema cega da se boji tome je sve jedno ali ovi sto kukaju na privatnost ne kukaju oni zabadava, ne kriju se oni zabadava i pokusavaju da ostanu anonimni sigurno su nesto krivi ili rade nesto sto ne bi trebalo da rade n netu... to je ona fobija lopov se boji od lopova da ga ne pokrade.

Za sad instalirao Win 10 na 3 kompa:

Na jednom ne radi skener otiska prstiju. To mi je ionako nebitno.

Na Toshiba L750 ne radi kamera i ne rade bluetooth zvucnici. Nadam se da ce se to uskoro resiti.

Sa trecim imam itekako problema. Naime svi drajveri su OK instalirani sem ACPI drajvera koji je pravio problem i na win 7. Medjutim svako malo dobijam "Page fault in nonpaged area" BSOD i komp se restartuje. Kako je ovo zenin komp, pod poprilicnim sam pritiskom da to resim (inace spavam na terasi). Sta moze da bude uzrok? Neko imao slican problem?

Ja sam lepo jos pre jedno 30 strana napisao ne hranite trola bachi ali necete vi mene da slusate, pa eto vam sada tema se sa Windows 10 prebacila na to ko koga spijunira i ko koga ne spijunira.

Otvorite frizider od pre 30 godina onaj u cia zna sta imate u njemu i sta ce te da uzmete a ovamo se sekirate jel vas prate preko win 10 ili ne prate.

Kao da svi imate u racunarima bankovne racune po kojekakvim ostrvima pa se bojite da vas nece opeljesiti ali to je ono i najgore onaj koji nema cega da se boji tome je sve jedno ali ovi sto kukaju na privatnost ne kukaju oni zabadava, ne kriju se oni zabadava i pokusavaju da ostanu anonimni sigurno su nesto krivi ili rade nesto sto ne bi trebalo da rade n netu... to je ona fobija lopov se boji od lopova da ga ne pokrade.
Mozda smo preterali o privatnosti i mozda treba da se otvori novi topic ali ove tvoje izjave da neko nesto krije i neceg se boji su malo previse neozbiljne bez uvrede. To sa friziderom i ostala decija poredjenja su onako...
Ako ne zelis konstruktivno da ucestvujes u polemici onda bolje nemoj uopste.
Ja dalje necu nastavljati, vratite se temi da li drajver iz 2009 radi ili ne za web kameru iz iste godine ukoliko mislite da je to bitnije za novi operativni sistem u 2015 godini.

Poslednja izmena:
To je globalni problem, ako ne globalni (a jeste), onda blize posmatrano evropski. Nek se za to bore aktivisti iz Nemacke, VB, Francuske i slicno. Sto sve uvek od nas da pocinje?
Kao da tamo nema solidan broj ljudi koji skidaju ilegalno i sta ti ja znam.

Nego, pitam informativno, gledao sam neki VPN za 3,33 dolara mesecno, pise da skriva i od provajdera sve sto radite. Meni to ne treba dok zivim u Srbiji, ali ako bi se to koristilo u nekoj zemlji koja je striktnija po pitanju ilegalnog sadrzaja, nije li ovo upravo zastita?

Tako sam i ja razmisljao dok sam bio u Srbiji,kao i moj komsa iz Rusije...
I onda komsa hteo prvo da proba GTA V pa ako mu se svidi mozda kupi (50e)... i skine crakovanu verziju i proba.. i svidi mu se i pohvali se rodjaku,koji takodje skine ali nema krek...
Komsa mu posalje preko neta i izigra se rodjak... posle 3 nedelje stize pismo sa ili tuzba ili placaj oma 1500e kazne... i komsa se naljuti i kod advokata i drz ne daj net provajder ima nesto tipa EULA gde navodi da ako ima potrebe moze da virne u tvoj net saobracaj i da ustupi drugima na zahtev (citaj proda) sto je i ucinio...
Malo procunjamo i vidimo da svi net provajderi to imaju... ali to je samo net...

Zamisli da imas "provajdera" koji ima sve podatke sa tvog racunara... tipa KMS aktivator,ilegal games,office i sl i ti si pristao na to sa "I agree" da moze da radi i iskoristi protiv tebe te podatke...

Kao sto rekoh,u Srbiji SADA to nije interesantno ali u EU se dize prasina zbog toga...

Secam se da sam probao tj iskljjucio sve opcije u Win 10 da salje bilo sta MS-u i 3rd party programima sam video da on isto salje,sta god ti podesio...
Da samo sto smo mi u Srbiji i to ovde nece da se desi.
Ti uporedjujes neuporedive stvari covece.
Pricas iskustva iz uredjenog sveta sto se desilo sa Srbijom.
To su dva razlicita sveta i ne mogu se uporedjivati.
To u Srbiji nikada nece da se desi kao sto se nece ni desiti da imamo plate kao u Nemackoj niti ce nam GDP biti kao Nemacki kao ni privredna aktivnost, zato ne mozes da uporedjujes stvari iz EU sa Srbijom.

Recite mi koliko zauzima windows folder posle instalacije i koliko je tezak ISO fajl od win10.

Malo mi je cudno da nesto mnogo "teze" moze da ima bolje performanse od neceg lakseg i jednostavnijeg.

Uzimam primjer najnovijeg nera od par GB i Burnawarea od 5MB. Stari Photoshop, Corel, Office i novija izdanja. Nebo i zemlja.

Jeli ima neko problem sa pinovanjem aplikacija u start meni. Mislim nije problem veće se ne dešava momentalno kao što je to slučaj sa taskbarom već posle nekog vremena ili restarta se pojave pinovane.

Tako sam i ja razmisljao dok sam bio u Srbiji,kao i moj komsa iz Rusije...
I onda komsa hteo prvo da proba GTA V pa ako mu se svidi mozda kupi (50e)... i skine crakovanu verziju i proba.. i svidi mu se i pohvali se rodjaku,koji takodje skine ali nema krek...
Komsa mu posalje preko neta i izigra se rodjak... posle 3 nedelje stize pismo sa ili tuzba ili placaj oma 1500e kazne... i komsa se naljuti i kod advokata i drz ne daj net provajder ima nesto tipa EULA gde navodi da ako ima potrebe moze da virne u tvoj net saobracaj i da ustupi drugima na zahtev (citaj proda) sto je i ucinio...
Malo procunjamo i vidimo da svi net provajderi to imaju... ali to je samo net...

Zamisli da imas "provajdera" koji ima sve podatke sa tvog racunara... tipa KMS aktivator,ilegal games,office i sl i ti si pristao na to sa "I agree" da moze da radi i iskoristi protiv tebe te podatke...

Kao sto rekoh,u Srbiji SADA to nije interesantno ali u EU se dize prasina zbog toga...

Secam se da sam probao tj iskljjucio sve opcije u Win 10 da salje bilo sta MS-u i 3rd party programima sam video da on isto salje,sta god ti podesio...
To u Srbiji nikada nece da se desi kao sto se nece ni desiti da imamo plate kao u Nemackoj niti ce nam GDP biti kao Nemacki kao ni privredna aktivnost, zato ne mozes da uporedjujes stvari iz EU sa Srbijom.
Molim moderatore da prebace u tu novu temu ako misle da treba.

@enraged
Ja mislim da ti nisi uopste svestan koliko je to blizu, to par zakona resava bez problema.
Nemoj pogresno da me shvatis, cak ja sam i za zastitu prava i protiv piraterije generalno ali prosto sam zapanjen ovako plitkim razmisljanjem.
Ti poredis pitanje svojine i bdp Nemacke i Srbije i jos to koristis kao reper da li ce doci kod nas i koliko brzo?
Jednostavno, samo je pitanje vremena kad ce krenuti i ovde da udaraju po usima za nelegalan softver, da li je to 2,5 ili 7 godina to jos ne znamo a realno to uopste nije toliko daleko.
EU nas pritiska za mnogo manje stvari, nemoj da mislis da ce ovo da prodje tek tako.
Cak ni to nije strasno, i treba da se naplati necija svojina, problem je kontrola svega i svacega, kako da oni to provere a da pri tome ne vide sta ja jos imam u racunaru. Danas nemam nista, sutra cu mozda biti protiv tiranije rezima (lupam sad) pa ce neki Ilija Cvorovic da me proganja zato sto ce iskoristiti neku rupu u zakonu da gleda sta ja privatno radim.
To su mnogo ozbiljnije stvari od da li imam nelegalnu igricu ili ne.

Molio bih, ako neko može da pomogne. Instalirao sam windows 10 i sve je prošlo bez problema, sve radi, svi drajveri, jedino mi ne prepoznaje HP laserjet M1132 MFP. U stvar, vidi ga kao CD, i ne dozvoljava nikakvu instalaciju drajvera, jer ga ne vidi kao uredjaj, nego ka CD. Imao sam instaliran win 8.1 i sve je bilo OK. Probao sam i na HP laptop da prikačim štampač ali ga i on vidi kao CD. Lap top isto ima windows 10. Da napomenem da sam više puta vadio USB kabl, ali svaki pu ga vidi kao CD.
Molim za pomoć.

Momci, jedno pitanje... Imao sam instaliran Win7 pro (studentska msdn verzija, dakle legalna)... Rezervisao sam kopiju win10 ali sam u medjuvremenu instalirao win8 (takodje legalna verzija, ali iz firminog bizzspark paketa) za koji nisam rezervisao kopiju win10... Da li i kako mogu da dobijem svoju kopiju win10 koju sam rezervisao dok sam imao win7?

Možda je neko već pronašao, ali...kako disejblovati automatic update:

4m9nnVR.png

Ja sam stavio na "Notify for download and notify for install"...videću da li će me samo obavestiti da ima apdejta za skidanje i ostati na tome ili će i da5e sam da radi to.

Prebacio sam post u adekvatnu temu...

U Srbiji se prvu uvode evropske kazne pa tek onda ostalo... *** ko da ne zivis u Srbiji... kada nasi namirisu koliko se tu moze "zaraditi",bice veselo...

On topic:

Kada sam instalirao Win 10 pored Win 7,dok je trajala instalacija pojavljuje se lep GUI koji nudi koji OS zelite da pokrenete...
Kada se zavrsi instalacija vrati na stari ruzni crno-beli Win 7 boot options...
Kako zadrzati Win 10 boot options GUI?

Recite mi koliko zauzima windows folder posle instalacije i koliko je tezak ISO fajl od win10.

Malo mi je cudno da nesto mnogo "teze" moze da ima bolje performanse od neceg lakseg i jednostavnijeg.

Uzimam primjer najnovijeg nera od par GB i Burnawarea od 5MB. Stari Photoshop, Corel, Office i novija izdanja. Nebo i zemlja.
Priblizno kao i win 8.1, i iso i instalacija na disku.
Što se tiče neboldovanog dela odgovor je da je win 10 trenutno generalno malo brži od 8.1.

Win 10 je još uvek "frišak" te će biti dodatno ispeglan i optimizovan/utegnut u narednim mesecima i godinama.
Nije garancija da će biti tako, ali tako je bilo sa svim dosadašnjim verzijama windowsa pa je za očekivati da će i sa desetkom biti tako.

Molio bih, ako neko može da pomogne. Instalirao sam windows 10 i sve je prošlo bez problema, sve radi, svi drajveri, jedino mi ne prepoznaje HP laserjet M1132 MFP. U stvar, vidi ga kao CD, i ne dozvoljava nikakvu instalaciju drajvera, jer ga ne vidi kao uredjaj, nego ka CD. Imao sam instaliran win 8.1 i sve je bilo OK. Probao sam i na HP laptop da prikačim štampač ali ga i on vidi kao CD. Lap top isto ima windows 10. Da napomenem da sam više puta vadio USB kabl, ali svaki pu ga vidi kao CD.
Molim za pomoć.

Kod mene HP laserjet M1132 MFP radi bez ikakvih problem, probaj da skineš firmware update sa HP-ovog sajta.

http://support.hp.com/us-en/product...Printer-series/3965842/model/3965843/drivers/

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno