Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Mislim i da će velika većina nas, a mnogi već jesu, dati svoj sud. Nekima se sviđa nekima ne. U svakom slučaju mnogo mi ja za sad stabilniji i lakši od win 8 bez gluposti kao što su charms bar koji me izluđivao do besvesti. Dosta liči na 7-icu na koju sam planirao da se vratim pa ćemo videti u narednom periodi. Za sada sve što koristim radi a 7-ica ostaje u rezervi ako ovo krene nekim meni nepoznatim tokom.

PS: AMD driveri su i dalje losi, sad nemam neke velike bagove, ali scroll u chrome-u "secka" kao i gornji adress bar nesto malo brljavi oko prikaza, a i metro video player i dalje oce da brljavi sa h264 sadzajem, verovatno opet GPU problem, MPC radi ok ali za sad sam ga pustio u software rezimu akceleracije

Definitivno je do AMD drajvera pošto sa Nvidijom nemam te probleme.

Sad sam video da ona recovery particija od 450 i kusur mb, dadrži neke delove windows 10 tj. Onog upgradea na 8.1 koji sam firmatirao pre fresh insrall i ne može da se obriše osim da se ide na novi install i ubije particija

Ima li kakav fensi Windows 10 image viewer, ne mora app moze i klasican program, sa nekim logicnim komandama, skrol misa vrti slike i slicno..

Najbolji verovatno, ali daleko od toga da je fensi :D

Pa *** postoji winows media player. Oni rekoše da su ga ukinuli

Najbolji verovatno, ali daleko od toga da je fensi :D
Moja greška, propustio sam ono fensi :)
Ma bitno je da ne bode oči poput Irfan pregledača, u stvari sve je to subjektivno, Irfan na primer meni lično ne paše.
Neka proba pa neka odluči da li mu je dovoljno fensi.

Google Picasa mozda?

U firmi u kojoj radim i održavam mrežu su računari u domenskom okruženju, Windows 2008R2 je server i Windows XP i Windows 7 klijenti. U mojoj mreži se Windows 8.1 prvi put pojavio 15.7.2015. godine, dakle, skoro tri godine nakon izlaska Windowsa 8 u prodavnice. I to kao test faza da vidimo kako se ponaša u radu... I to naravno, sve metro aplikacije deinstalirane, pušten StartIsBack kroz group policy forsiran, u Metro možeš da uđeš samo slučajno, a Metro aplikacije ne možeš ni da pokreneš...
I kako se ponasao u radu, je l' si mogao na internet sa njim, je l' pukao domen? Posle pilot test faze je kontaminirani PC pretpostavljam odnesen na poligon kako bi se razneo u bezbednim uslovima.

Poslednja izmena:
Malo sam dosadan,ali da li vam radi Reading mod na Edge-u?

Pa *** postoji winows media player. Oni rekoše da su ga ukinuli
Pu, pu! Pomeri se smesta! Media Player ima najbolji ekvilajzer celom svetu :D Ne do Bog da mora da se koristi neki sugav winamp ili sta je vec aktuelno medju beogradjanima xD

Razumem ja da si u ekstazi zbog izlaska Windows mutanta X, ali brate moj, kaki crna osmica, mene sedmica dovodi do orgazma.

Niti sam u extazi niti svrsavan ni na jedan softver ili hardver ali ako ce mi u radu biti stabilniji, manje mi grejati hardver onda cu se uvek odluciti za takve stvari i to ne samo windows jer ja kao ti ne zivim od windows-a ali znam sve sto to ti znas da uradis pa verovatno i vise nego sto ti znas ali vidis ja se ne razmecem pamecu kao ti po forumima i ne dodeljujem sebi kojekakve zasluge u radu niti pominjem gde radim i sta radim dok se ti vodis onom politikom hvalte me usta ili cu vas pocepati!

A ti nastavi da trolujes i da bockas masu ali veruj mi to ti nece dugo jos igrati na ruku jer te tvoje sitne provokacije su decije fore i ti verovatno si odrastao covek ali si u glavi jos uvek onaj mali decak koji se igra u pesku i zamislja sta bi sve mogo da bude u zivotu samo pazi surova je realnost kada se u nju vratis i mogo bi da se razocaras u svoj zivot.

Poslednja izmena:
Postoji li neki razlog zašto se pojavljuje. Uradio sam fresh install na 3 kompa i samo na mom ima. Da napomenem da ovoj folder nije čak ni hidden. Šta može biti razlog. Finalna verzija, fresh install. Formatirao c: Da li da je brišem.

Da nisi mozda koristio MediaCreationTool? Znam da ako se koristi, pa prekine proces, pojavi se odmah nakon toga $WINDOWS.~BT folder na C:.

Neznam jel bilo, ali Windows 10 po dafaltu sharuje vase windwos update/metro aplikacije drugim korisnicima na net-u, p2p sharing :)
How do I turn Delivery Optimization off?
Here’s how:

Go to Start Start button icon, then Settings > Update & security > Windows Update , and then select Advanced options.
On the Advanced options page, select Choose how updates are delivered, and then use the toggle to turn Delivery Optimization off. When turned off, you'll still get updates and apps from Windows Update and from the Windows Store.

If you’d just like to stop downloading updates and apps from PCs on the Internet, select PCs on my local network.

Ja sam ga probao i radi, doduše na nekim sajtovima mi nije dozvoljavao ali verovatno da to zavisi od količine teksta na stranici.

Da nisi mozda koristio MediaCreationTool? Znam da ako se koristi, pa prekine proces, pojavi se odmah nakon toga $WINDOWS.~BT folder na C:.
Jeaam da mi napravi instalaciju ali ga nisam prekidao. Evo sa istim flashom instalirao na drugi računar i nema tog foldera.

sporo sporo sporo sporo. da li ću biti u problemu ako kliknem ono dugme da se vrati na w 8.1? ako mi sve ponovo razdžara smoriću se. Da li će mi vratiti isti Win kao onaj što je bio pre desetke? Ili možda novi stari? Da sam znao da je ovako spor važi što bih ga instalirao...

sporo sporo sporo sporo. da li ću biti u problemu ako kliknem ono dugme da se vrati na w 8.1? ako mi sve ponovo razdžara smoriću se. Da li će mi vratiti isti Win kao onaj što je bio pre desetke? Ili možda novi stari? Da sam znao da je ovako spor važi što bih ga instalirao...

Trebalo bi da ti vrati na isti onaj koji je bio pre 10-ke,zajedno sa aplikacijama.A šta ti je sporo kod 10-ke u odnosu na 8.1,možda ima nekog rešenja

Trebalo bi da ti vrati na isti onaj koji je bio pre 10-ke,zajedno sa aplikacijama.A šta ti je sporo kod 10-ke u odnosu na 8.1,možda ima nekog rešenja

hvala na odgovoru.
Pali se komp 2-3 minuta. uz crn ekran to smara. dok se pokrene chrome, treba bare 45 sekundi. ne mogu da verujem da mi tako masakrira komp. zapravo gde god da kliknem za prvo pokretanje treba 5 10 15 sekundi. ne istalira mi se clean install jer ću izgubiti masu onih HP programa. Pre toga na osmici nije bilo spektakularne drame, steam par programa, par igrica, chrome, office, sve legalno. ma do 20 programa sve ukupno. nisam pro ali posle 21 godine kompova svakako da nisam ni laik. ovo jednostavno ne valja. HP envy m6, i5 3230m proc. Osmica letela.

Poslednja izmena:
Ja sam vec pisao o boot problemima sa upgradovane desetke.

Boot u sistem spor, boot aplikacija agonija.

Nakon ciste instalacije nikad brzi sistem nisam imao a instalirao sam sve programe do sada koje inace koristim.

Boot aplikacija poput: corela, lightrooma, photoshopa 2015, PowerDirector12 itd.. traje par sekundi. Boot lightrooma traje 3-4 sekunde dok je nesto sitno duzi boot corela PS koji se inace dugo pokrece. Do sada se nije nikada brze podizao. Sve je sa HDD-a.

Poslednja izmena:
Windows leti.. za sad sam preodusevljen, samo sto me jako nervira ovo oko update-a, stoji 5% za defender update vec sat vremena, ne vidim zasto je ovo forsiranje bilo potrebno.

hvala na odgovoru.
Pali se komp 2-3 minuta. uz crn ekran to smara. dok se pokrene chrome, treba bare 45 sekundi. ne mogu da verujem da mi tako masakrira komp. zapravo gde god da kliknem za prvo pokretanje treba 5 10 15 sekundi. ne istalira mi se clean install jer ću izgubiti masu onih HP programa. Pre toga na osmici nije bilo spektakularne drame, steam par programa, par igrica, chrome, office, sve legalno. ma do 20 programa sve ukupno. nisam pro ali posle 21 godine kompova svakako da nisam ni laik. ovo jednostavno ne valja. HP envy m6, i5 3230m proc. Osmica letela.

HP i sve vendor specific aplikacije za laptopove su ZLO!, lepo procitaj za sta koja sluzi i ukloni ih sve, ostavi jedino neku koja bas ima neku pametnu funkciju ako takva postoji!

HP, toshiba, dell, itd ko da se utrukuju ko ce vise djubreta da napravi i instalira, ne kontam kakav ludak treba da budes pa da pravis 95% "tih" aplikacija

Poslednja izmena:
Potvrdjujem da je upgrade mnogo sporiji od ciste instalacije , sporiji boot i odziv na klik na program i slicno.

Nazad
Vrh Dno