Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Imam crn ekran nakon instalacije AMD drajvera. Kada obrišem drajvere sve normalno radi, računar se pali, ali sa drajverima svaki put crn ekran. To nije ni čudno, čudno je sto restart radi bez problema. Čak i kad je taj crni ekran ja mogu pritisnuti dugme za restart i nakon toga se normalno pali.

Ne znam šta sa mu radim. Do čega bi moglo biti?

Verovatno si resio problem, ali meni se slicno desavalo na drugim Windows OS jer mi kao primerni monitor prepozna TV koji mi je zakacen na HDMI i tamo mi baci sliku, a TV iskljucen pa ne znam za to :). Pa mi tako na monitoru bude crna slika.

Au decko ala si ti naivan ko francuska sobarica!

Ajde da nas samo oni spijuniraju nego nas svi zivi spijuniraju i ti sada nasao da kukas kako neces, pa poslednji put te pitam jel te neko bije lopatom po glavi da predjes na win 10? Sta mislis da na tom windows-u kojem si sada da te ne spijuniraju, sta mislis kada dignes slusalicu da ti ne snimaju razgovore, sta mislis kada poslajes sms da se nije negde u skladistio, sta mislis kada otvoris frizider da ne znaju sta si uzeo iz njega.

E moj naivko. Ti si izgleda zeznuo i francusku sobaricu koliko si naivan.

Znaci jednom za svagda oni ako hoce da te spijuniraju njima ne treba je*eni windows da bi oni znali sta ti radis i gde se kreces.
Ma ubiše se od "špijuniranja" ko' da ih zabole za nas i kao da je MS jedini ili najgori ili... Koliko aplikacija za Android traži dostupnost svemu i svačemu ? praktično svaka bespaltna i još po neka. Ako je neko toliko paranoičan, nek se preseli na vrh planine i sakrije od satelita. Prođeš peške po centru Beograda i snimljen si stotinak puta a policija može da sazna kada si poslednji put čačkao nos.
A i ona toalet šolja što tvituje šta si sr** ? Da sam dovoljno bogat pa da kupim onaj frižider što automatski naručuje pivo kada se količina smanji dovoljno e, to bi bio dobar špijun.

Google je najgolemi spiun pa onda ide microsoft pa apple

I ne samo sto spiunira nego podatoce praca i na cia

Poslednja izmena:
Prvo jedno glupo pitanje koja je kartica i da li je uopste vise podrzana.
Da li to pises da ti sistem instalira drajvere ili ti instaliras samostalno skunute drajvere sa AMD sajta.
Ja sam instalirao 15.7.1 sa AMD kartica Asus Radeon R7 260x i sve je ok.
Kad obrises drajvere sistem radi sa nekim genericnim VGA drajverima ili sam namesti drajvere koje ima
na svom lageru.
7790, 15.7.1 drajveri. Ja sam skinuo uradio clean install drajvera I to dva puta, rekoh možda sam prvi put nesto zeznuo. Mislim da je ipak to fast boota.

Ne mogu sad provjeriti nekih 60 km sam od kompa pa cu javiti kako je proslo kad probam opet.

Samo da proverim da li u Win 10 i njegovim fabrickim programima za pustanje videa tipa "Windows media player" ili "Movies & TV" moze da se pusta film sa titlom? Hvala.

Da, samo što Google-u ne plaćam ni paru da me špijunira, a Microsoftu plaćamo licence.

A što se ovog detenceta Fazilivnoića tiče, niko me ne tera da pređem na Windows 10 i neću preći sve dok ne budem morao, ali će taj dan jednog dana morati da dođe, jer nećeš moći legalno da nabaviš Windows 7 ili 8.1, a onda će da izađe neki .net framework 6 koji će moći da radi samo na Windows 10+, pa alati za razvoj i slično.

Nemam ja ništa protiv ciljanog oglašavanja, ali neka Windows onda dele za dž i onda ako prihvatiš Windows za dž onda neka uvaljuju oglase.

Ovako platiš Windows i opet ti uvaljuju oglase? I ovo kada se isključuš iz ciljanog oglašavanja i dalje ćeš dobijati oglase, samo ne ciljane, ali oglasi su tu!!!

Ej, treba da dam 120€ za usranu Home verziju i da mi onda start meni bude oglasna tabla?!? Hebeni solitaire će imati oglase? WTF?

I vama je to sve kul, to je moderno, in, "to i Google radi", to "svi" rade, pa zašto ne i MS?

Alo, rođaci, dozovite se pameti, posle će biti kasno.

Ako i Windows 10 prođe kao 8, onda će staviti prst duboko u čelo i sledeći Windows će ličiti na nešto.

Ako 10 bude uspešan, Windows 11 će imati oglase na svakom prozoru, kao nekada baneri devedesetih...

Ima neka najava za SR1 za ovaj mesec sta znaci i novi iso :)

Da, samo što Google-u ne plaćam ni paru da me špijunira, a Microsoftu plaćamo licence.

A što se ovog detenceta Fazilivnoića tiče, niko me ne tera da pređem na Windows 10 i neću preći sve dok ne budem morao, ali će taj dan jednog dana morati da dođe, jer nećeš moći legalno da nabaviš Windows 7 ili 8.1, a onda će da izađe neki .net framework 6 koji će moći da radi samo na Windows 10+, pa alati za razvoj i slično.

Nemam ja ništa protiv ciljanog oglašavanja, ali neka Windows onda dele za dž i onda ako prihvatiš Windows za dž onda neka uvaljuju oglase.

Ovako platiš Windows i opet ti uvaljuju oglase? I ovo kada se isključuš iz ciljanog oglašavanja i dalje ćeš dobijati oglase, samo ne ciljane, ali oglasi su tu!!!

Ej, treba da dam 120€ za usranu Home verziju i da mi onda start meni bude oglasna tabla?!? Hebeni solitaire će imati oglase? WTF?

I vama je to sve kul, to je moderno, in, "to i Google radi", to "svi" rade, pa zašto ne i MS?

Ako i Windows 10 prođe kao 8, onda će staviti prst duboko u čelo i sledeći Windows će ličiti na nešto.

Ako 10 bude uspešan, Windows 11 će imati oglase na svakom prozoru, kao nekada baneri devedesetih...

Ja uopste ne kapiram zasto ucestvujes u ovoj temi, zelis da pridobijes jos nekoga ko se koleba da ne instalira Win 10? Ne svidja ti se, smatras da je los - niko te ne tera da predjes na njega. Ajde jedan post, dva, tri, ti na svakoj stranici moras da elaboriras zasto ga ne treba instalirati. Nema puno logike.

Pre jedno 15-tak srtranica sam postavio pitanje jer imam problem sa instalacijom, i nisam dobio niti jedan jedini odgovor, makar i onaj saljive prirode. Nekada je ovo bio No1 forum, gde si uvek mogao da pokupis pametne i korisne savete, ali izgleda da se pretvorio u ruglo, gde se "pametnjakovici" prepucavaju i pljuju. Zaista mi je vec pripala muka citajuci njihove nebuloze, uvrede, pljuvanje itd. RIP

Ja uopste ne kapiram zasto ucestvujes u ovoj temi, zelis da pridobijes jos nekoga ko se koleba da ne instalira Win 10? Ne svidja ti se, smatras da je los - niko te ne tera da predjes na njega. Ajde jedan post, dva, tri, ti na svakoj stranici moras da elaboriras zasto ga ne treba instalirati. Nema puno logike.

Oš' da mi zabraniš? Šta te briga zašto ja učestvujem u temi? Imam svoje razloge, ponekad iskoči nešto korisno na njoj, pokraj 99% gluposti tipa "Windows 10 je zakon" i "Kako da ga aktiviram".

I na kraju, da, smatram da postoje ljudi koji će pokraj linkova što sam postavio da se dobro zapitaju da li da pređu na Windows 10.

Ovako sudeći po vašim porukama, to je najbolji OS ikada i lete jednorozi, livade cvetaju, ma pravi raj.

A onda na svaku kritiku vređate, provocirate, omalovažavate sagovornika... Postajete gori od Apple fanatika.

Poslednja izmena:
Pre jedno 15-tak srtranica sam postavio pitanje jer imam problem sa instalacijom, i nisam dobio niti jedan jedini odgovor, makar i onaj saljive prirode. Nekada je ovo bio No1 forum, gde si uvek mogao da pokupis pametne i korisne savete, ali izgleda da se pretvorio u ruglo, gde se "pametnjakovici" prepucavaju i pljuju. Zaista mi je vec pripala muka citajuci njihove nebuloze, uvrede, pljuvanje itd. RIP

Ljudi su opsednuti svojim problemima sa instalacijom, ja sam bio okacio 1 hiperlink i 2 screenshota, samo da neko klikne na sajt da vidim da li tudji Win 10 otvara SS1 ili SS2 - i jedva sam dobio odgovor za nesto za sta je potrebno 3 klika i nikakva strucnost. Moras biti uporan.

Oš' da mi zabraniš? Šta te briga zašto ja učestvujem u temi? Imam svoje razloge, ponekad iskoči nešto korisno na njoj, pokraj 99% gluposti tipa "Windows 10 je zakon" i "Kako da ga aktiviram".

I na kraju, da, smatram da postoje ljudi koji će pokraj linkova što sam postavio da se dobro zapitaju da li da pređu na Windows 10.

Ovako sudeći po vašim porukama, to je najbolji OS ikada i lete jednorozi, livade cvetaju, ma pravi raj.

A onda na svaku kritiku vređate, provocirate, omalovažavate sagovornika... Postajete gori od Apple fanatika.

Niko ti ne brani da ucestvujes, samo manje flejmuj i manje se ponavljaj. I gde sam to ja rekao da je ovo najbolji OS, i gde sam ja to vredjao i omalovazavao? M?

Poslednja izmena:

Otvori temu "Windows 10 vas špijunira i ostalih 35 razloga zašto ne treba da ga instalirate".

Hajde sada lepo odstupi iz ove teme, dosadan si i troluješ.

Otvori temu "Windows 10 vas špijunira i ostalih 35 razloga zašto ne treba da ga instalirate".

Hajde sada lepo odstupi iz ove teme, dosadan si i troluješ.
Odstupi sa planete. :)

Niko ti ne brani da ucestvujes, samo manje flejmuj i manje se ponavljaj. I gde sam to ja rekao da je ovo najbolji OS, i gde sam ja to vredjao i omalovazavao? M?
Nisam mislio konkretno na tebe.

@All,

Tema je Windows 10 i kao takva je generalna tema i sve dok se priča o Windowsu 10, nije šum i SPAM.

A smem li ja da pitam kojim se to top secret poslovima bavite i koje su to toliko strogo čuvane tajne da je tolika paranoja od špijuniranje?

Apsolutno me zabole "beep" da li će neko da špijunira ili ne šta ja radim po internetu i čime se bavim....

Cekaj sam si izjavio da zivis od windows-a a neces da ulozis pare u njega da bi mogo da zaradjujes idalje! E stvarno covek moze svasta da procita ali mogu da se kladim ni za taj win koji imas da nemas original licencu nego da si na divljaka nakacen.

Znas kako se kaze pametnom je dovoljan jedan razlog a bu*ali ni million nije dovoljno!

Ovo se za bu*alu ne odnosi na tebe nego se tako kaze da onaj ko hoce nesto njemu je dovoljan jedan razlog da to uzme a onaj ko nece njega nece ni miliona razloga ubediti da to koristi. Toliko da se ne nadjes uvredjenim i povredjenim.

Poslednja izmena:
Odstupi sa platene. :)
Nije mi poznato šta je platena.

Otvori temu sa svim svojim razlozima zašto ne koristiti win 10 pa neka se raspravlja.
Niti je Microsoft zlato, a niti si ti od ikakve koristi u ovoj temi sa takvim stavom.

P.S. To da li je ova tema generalnog karaktera je nebitno, troluješ namerno.

Poslednja izmena:
Kako da rešim sledeće. Kad instaliram win i hoću da pobrišem sve particije. To i uradim osim one MSR koju mislim da neda i opet mi napravi neku od 450 unalocated spacea. Kako može a da ovo ne radi

HP i sve vendor specific aplikacije za laptopove su ZLO!, lepo procitaj za sta koja sluzi i ukloni ih sve, ostavi jedino neku koja bas ima neku pametnu funkciju ako takva postoji!

HP, toshiba, dell, itd ko da se utrukuju ko ce vise djubreta da napravi i instalira, ne kontam kakav ludak treba da budes pa da pravis 95% "tih" aplikacija

a kako da zadržim cyberlink power director s licencom?

Kako da rešim sledeće. Kad instaliram win i hoću da pobrišem sve particije. To i uradim osim one MSR koju mislim da neda i opet mi napravi neku od 450 unalocated spacea. Kako može a da ovo ne radi
Clean install?
Ako ne možeš iz win instalera da formatiraš ili izbrišeš bilo koju od particija tada je verovatno nešto do harda, morao bi moći izbrisati bilo koju particiju, to se podrazumeva.

Pa jel da probam i ovu MSR da izbrišem

Sve radi kao sat posle upgrade ...nemam zamerki osin na photo app ...raw fajlove prikazuje uzasno i sporo .... Ostalo sve normalno...

On bi u stvari trebao na kraju dana da ima 3 particoje. Sistemsku, recovery i C. Ja to nikako da uspem

sad saznah za LTSB Enterprise N I deluje mi ko stvoreno za mene, podseca me na android na mom nexus 5, sve cisto :)

Radi, naravno na stranicama koje su tome prilagodjene. Ali ni izbliza nije dobar kao Maxthon-ov reading mode, plus sto se na Edge-u zaledio jos na prvoj probi.

Meni ne radi ni na jednoj strani,jedino ako ne ubadam baš stranice koje nisu prilagođene.Npr Wikipedia

Pravi 4 particije:
P1 -OPORAVAK (ukupna vrličina 450mb...oporavak 433)
P2 - SISTEMSKA 95MB
P3 - MSR 16MB
P4 - PRIMARNA 931MB
sve s bio izbrisao i ostalo je 930 i kusur mb i išao sam na new i po udio mi je da napravi particiju od 935 i kusur i dobio sam ovo.
Neka sugestija ?

LTSB deluje kao dobra ideja za ljude koji mrze sve od Windows osmice na dalje, ali postoji caka. LTSB dobija samo kriticne update-e i hotfix-ove, i to je to. Ne mozete u nekom momentu da se predomislite, instalirate Store i pocnete da furate Metro aplikacije. Slazem se da u ovom momentu to i nije neki problem, ali s' obzirom da MS prelazi na Windows as a service princip, ako se za koji mesec/godinu pojavi neka nova aplikacija ili feature koji vam se bas svidi, necete moci da ga instalirate. Da ne pricam sto ne postoji legalan nacin da imate LTSB u privatnim uslovima.

Nazad
Vrh Dno