Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Kako da rešim sledeće. Kad instaliram win i hoću da pobrišem sve particije. To i uradim osim one MSR koju mislim da neda i opet mi napravi neku od 450 unalocated spacea. Kako može a da ovo ne radi

Easeus Partition Manager?

Pravi 4 particije:
P1 -OPORAVAK (ukupna vrličina 450mb...oporavak 433)
P2 - SISTEMSKA 95MB
P3 - MSR 16MB
P4 - PRIMARNA 931MB
sve s bio izbrisao i ostalo je 930 i kusur mb i išao sam na new i po udio mi je da napravi particiju od 935 i kusur i dobio sam ovo.
Neka sugestija ?
U čemu je problem?

Pa jel ovo u redu

Sve to stoji za LTSB Enterprise N ali meni nikako ne ide PC i te aplikacije, to mi je vise za tablet i windows phone, ni na 8.1 nisam nikada koristio te aplikacije a ni ove me ne privlace. Sto se tice aktivacije valjda ce smisliti nesto, uvek mogu da se vratim na legalan 8.1 i da predjem na 10. I velik plus je sto ne smara sa glupostima na win update.
Treba prvo proveriti u vm kakav je system pa se odluciti.

Poslednja izmena:
Ima li neki nacin da preskocim "Welcome" screen, neki sam nasao ali je samo pogorsao problem, sad mi jos duze stoji na welcomeu, jedno 5 sekundi, umesto da ga skroz ukloni..

Evo pustio sam. Ali mi ova particija oporavka nije jasna. Na 8.1 sam uvek imao 3 particije : sistemsku EFI, recoovery i primarnu. Na Asus laptopu isto 3. Na Lenovo laptopu 4.

Ljudi jutros primetih da se u task menadzeru pojavio kms ,pa me interesuje da li ce mi nesto zeznuti sa windows-om u smislu kad budem uradio clean instal. Tj da li je moguce da promeni serijski broj il nesto posto on uvek novi ubacuje. Pa da kad reinstaliram windows ne bude aktiviran. Kms ostao jos od 8.1 jer sam uradio samo upgrade.

Ljudi jutros primetih da se u task menadzeru pojavio kms ,pa me interesuje da li ce mi nesto zeznuti sa windows-om u smislu kad budem uradio clean instal. Tj da li je moguce da promeni serijski broj il nesto posto on uvek novi ubacuje. Pa da kad reinstaliram windows ne bude aktiviran. Kms ostao jos od 8.1 jer sam uradio samo upgrade.
Nece nista

Evo pustio sam. Ali mi ova particija oporavka nije jasna. Na 8.1 sam uvek imao 3 particije : sistemsku EFI, recoovery i primarnu. Na Asus laptopu isto 3. Na Lenovo laptopu 4.
Postoji kratak i duži odgovor, evo kraći.
To ensure that all Windows features work correctly, Windows might create additional partitions for system files.

Narode, ako bih se odlučio za clean install imam pitanje samo kako da zadržim originalni powerdirector? HP je komp, pa je ovaj program išao uz njega.

Evo konačno ipak3 particijd vidljive. Onu je negde sakrio. Ne vidim je u DM. Valjda mi se sad neće ni onaj windowsBT folder neće pojavljivati u C rootu. Nadam se

Narode, ako bih se odlučio za clean install imam pitanje samo kako da zadržim originalni powerdirector? HP je komp, pa je ovaj program išao uz njega.
Da ga zadržiš nikako ali ako imaš instalacione fajlove i registraciju možeš ponovo da instaliraš. Možda i da skineš istu verziju pa registruješ sa starom registracijom.

Da ga zadržiš nikako ali ako imaš instalacione fajlove i registraciju možeš ponovo da instaliraš. Možda i da skineš istu verziju pa registruješ sa starom registracijom.

ako se ne varam, nikad nisam ni imao registracioni kod. mislim da je bilo preinstalled i nikad me ništa nije pitao.

Mislis logovanje ili sta?

Pa da, samo sto sam namestio da ne trazi sifru, pa mi samo stoji bespotrebno na "lozac, welcome" i vrti dole kruzic jedno 4, 5, 6 sekundi.. Moze li se direktno zaobici taj screen, da posle Windows logoa odma baca na desktop.

Pa da, samo sto sam namestio da ne trazi sifru, pa mi samo stoji bespotrebno na "lozac, welcome" i vrti dole kruzic jedno 4, 5, 6 sekundi.. Moze li se direktno zaobici taj screen, da posle Windows logoa odma baca na desktop.
Zato sto se loguje na nalog, mora tako...

To je to sto sam ja probao, ne preskace welcome screen. Al dobro, sad kad sam stavio da uopste nema sifre, brze je, jedno 2 sekunde traje welcome.

I ne znam na koji nalog se loguje, nisam stavio MS account, ako na to mislis Vuk..

Ima li nesto sto mogu da preduzmem sa Direct x-om, navodno je do njega, u Assetto Corsi ne mogu da izaberem 60hz full hd rezoluciju vec samo 59.54 ili kako vec, dobio sam odgovor od podrske da je to do dx-a. Tripujem da mi to izaziva micro stuttering dok vozim..

Evo jos jedan upgrade na masini koju sam radio...
10130 na slow je podesen, ide na 240...

Screenshot (2).png

Ne nalazim nigde da moze da se doda direktan pristup za "recent documents" u start, izgleda da su to izbacili?

Poslednja izmena:
Ako ti primetiš razliku u tih 0.46 herca ja pojedem monitor :)

Ne kazem da je do toga, ali micro stuttering valjda provaljujes u igrama? U voznjama je posebno iritantno.. Ako je do toga, voleo bi nekako da resim.

Posto sam hteo sinoc da zaobidjem upgrade, jer kao prvo ne vidim kako bi on uopste uradio upgrade sa windows 7 zbog razlicitih particionih tabela, kao drugo nikad nisam voleo da radim uprade nego clean install... I tako ja skinem win10 pro 64bit iso sa MS sajta, obrisem sve moguce particije jer drugacije nije hteo da se instalira, u toku instalacije mi zatrazi serial ja reko ajde naci cu neki na netu pa cu ga upisati, prodje to sve, windows neaktiviran... Reko ajde uradicu danas opet, bez upisivanja seriala u nadi da ce se moci manuelno da se nekako aktivira preko store-a. Ali dzabe, opet ista stvar, windows neaktiviran, kad odem u store trazi mi 199$... kontaktiram MS podrsku, kazu oni, morali ste prvo da uradite upgrade kako bi se windows aktivirao, pa onda posle uradite clean install kad budete zeleli... Moze li to nekako da se zaobidje i da se aktivira bez previse komplikacija?
I sto je jos gore, do malo pre mi nije prepoznavao drugu particiju, sad mi ne prepoznaje dvd rom, pa sve i da hocu da instaliram win 7 ili 8 kako bi uradio upgrade ne mogu -.-

Posto sam hteo sinoc da zaobidjem upgrade, jer kao prvo ne vidim kako bi on uopste uradio upgrade sa windows 7 zbog razlicitih particionih tabela, kao drugo nikad nisam voleo da radim uprade nego clean install... I tako ja skinem win10 pro 64bit iso sa MS sajta, obrisem sve moguce particije jer drugacije nije hteo da se instalira, u toku instalacije mi zatrazi serial ja reko ajde naci cu neki na netu pa cu ga upisati, prodje to sve, windows neaktiviran... Reko ajde uradicu danas opet, bez upisivanja seriala u nadi da ce se moci manuelno da se nekako aktivira preko store-a. Ali dzabe, opet ista stvar, windows neaktiviran, kad odem u store trazi mi 199$... kontaktiram MS podrsku, kazu oni, morali ste prvo da uradite upgrade kako bi se windows aktivirao, pa onda posle uradite clean install kad budete zeleli... Moze li to nekako da se zaobidje i da se aktivira bez previse komplikacija?
I sto je jos gore, do malo pre mi nije prepoznavao drugu particiju, sad mi ne prepoznaje dvd rom, pa sve i da hocu da instaliram win 7 ili 8 kako bi uradio upgrade ne mogu -.-

Da li kmspico ovo moze da aktivira?
I mene zanima isto, necu upgrade da radim, sprzim iso na dvd i kada hocu nekom da snimim da li je neko probao kms?

Bice li na srpkom nekad za cortana ? Kako vidim cortana je naj intelegetna od svih ostali od siri , google now,galaxy s

Ali me hoce danas... stigao jos jedan lap.
10074...da li se neko seca? odlican build..evo do danas radio bez problema.

Screenshot (1).png

Instalirao sam Win 10 Enterprise LTSB N na ženin laptop i pogasio sve što MS traži od pristupa, stavio manuelni updejt, ostalo je još da ubijem OneDrive (pošto su Cortana, Store, MediaPlayer i sve ostalo nepotrebno unapred pobijeni) i telemetriju i mislim da će ova 10-ka biti upotrebljiva.
U svakom slučaju detaljno ću da istestiram sve, pre nego što instaliram ovu verziju 10-ke na "radni" PC.

Vrh Dno