Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

c04f2e61da1249510b903a0cbddb34ec.jpg

Zabo mi je upgrade gotovo pri kraju na ovoj poruci, ovako stoji već dvadesetak minuta. Da čekam još ili da uradim nešto?

Ima li gde da se skine .appx od Tapatalka pa se sideloaduje u win 10?
I funkcioniše li to u praksi, vidim opciju sideload gde je u windowsu ali zanima me praksa?

Tapatalk je jedino što me potencijalno zanima od Microsoft storea, ne pravi mi se Ms nalog samo zbog njega...

Da li clean install moze da se odradi iz opcije settings pa recovery?

Kad idem na clean osim C particije, jel ne diram D (recovery) particiju?

Evo papravio se sam od sebe. Sve mi se manje i manje sviđa. Jeli zna neko za grešku koju mi je od jutros 2 puta izbacio. U naslovu explorer .exe. Nešto group resources nisam zapamtio skroz.

Резервисао сам вин 10 одавно, али и даље нема надоградње. Пише да ће ме обавестити кад буде спремно, али ево већ трећи дан ништа. Пробао сам и преко media creation tool, али изађе обавештење "Setup couldnt start properly. Please reboot yput PC and try running Win 10 Setup again". Пробао, неће :d

Mozes da forsiras update 10ke.
Pisano je o tome nadji nekih sad vec 20 stranica unazad.

Резервисао сам вин 10 одавно, али и даље нема надоградње. Пише да ће ме обавестити кад буде спремно, али ево већ трећи дан ништа. Пробао сам и преко media creation tool, али изађе обавештење "Setup couldnt start properly. Please reboot yput PC and try running Win 10 Setup again". Пробао, неће :d
Pa kreiraš na fleš i pokreneš setup.exe iz windowsa. Tako mora da radi.

Ili
Here's our guide to forcing Windows 10 to install, which is based upon the excellent advice from the experts at VentureBeat.

A warning: undertake this process at your own risk, because Mirror Online has been unable to test it.

Open your hard drive and navigate to the folder C:\Windows\SoftwareDistribution\Download (changing the letter C if you've given your hard drive a different name.

Delete all the files in this folder.

Open command prompt by bashing the the Windows key and typing CMD. This should show you a black window with white writing.

Make sure you are signed in as an administrator by right-clicking and selecting "run as administrator".

Go to the Windows Update screen by hitting the windows key and typing "Windows Update".

Click the check for updates button and while the computer is thinking, go back in the command prompt screen, type “wuauclt.exe/updatenow” and press enter.

Poslednja izmena:
Pa kreiraš na fleš i pokreneš setup.exe iz windowsa. Tako mora da radi.

Ево кренуло је преузимање, грешка је била моја. Скинуо сам МТЦ за 32-битну верзију јер ми је претходни систем био 32-битни, а сад је 64 и у томе је био проблем. :smackbum:

Skinuo sam .iso fajl sa MS sajta, zeleo bih cleen instalaciju. Imam legalan Win 7 pro 64 bita, akademski, da li sa tim ključem mogu sa uradim cleen instalciju Win 10 pro?
Znači pri instalaciji da unesem ključ od Win 7 pro, a po završenoj isntalciji da aktiviram windows?

Skinuo sam .iso fajl sa MS sajta, zeleo bih cleen instalaciju. Imam legalan Win 7 pro 64 bita, akademski, da li sa tim ključem mogu sa uradim cleen instalciju Win 10 pro?
Znači pri instalaciji da unesem ključ od Win 7 pro, a po završenoj isntalciji da aktiviram windows?
Nemože, prvo upgrade, registracija na MS pa onda može clean.

Jel se planira predstavljanje Office 16,ali one klasične verzije?Vidim da je ima za Mac,ali za Win je i dalje nema

Aha, samo jos jedno pitanje. preko media creation tool (valjda se tako zove ) skinuo sam .iso fajl, narezao na dvd. Sada samo iz Win 7 pokrenem setup.exe i on dalje ce da odradi sve sam. Kada zavrsi sa tim procesom, win 10 ce biti aktiviran jer je i Win 7 aktiviran jel tako?
Kada se sve ovo gore napisano zavrsi onda mogu cleen instalaciju?

Meni je nadogradnja prosla bas glatko, posle toga clean instal i sve radi kao i kod predhodnog w8.1. Driveri za bluetooth rade normalno jer se spominjalo da nekima ne rade. Koristim i wireles apple tastaturu i uspeo sam normalno da instaliram drajvere boot camp i podesim da radi na win.
Jedino nikako ne uspevam da aktiviram malwerbyte sa klucevima koji rade na drugom racunaru sa win7.

Aha, samo jos jedno pitanje. preko media creation tool (valjda se tako zove ) skinuo sam .iso fajl, narezao na dvd. Sada samo iz Win 7 pokrenem setup.exe i on dalje ce da odradi sve sam. Kada zavrsi sa tim procesom, win 10 ce biti aktiviran jer je i Win 7 aktiviran jel tako?
Kada se sve ovo gore napisano zavrsi onda mogu cleen instalaciju?
Možda ćeš ti morati par puta klikniti activate da bi se aktivirao a možda će i on sam jer su serveri sad u redu. Kad budeš radio clean ne zaboravi da kad te pita za key proizvoda to preskačeš.

Ok, hvala vam na brzim odgovorima.

Jel se planira predstavljanje Office 16,ali one klasične verzije?Vidim da je ima za Mac,ali za Win je i dalje nema
Ja sam čuo, nezvanično, da one klasične opcije neće biti jet sve prebacuju na 365.

Ja sam čuo, nezvanično, da one klasične opcije neće biti jet sve prebacuju na 365.

Nije mi problem 365,imam pretplatu,ali neće nas sve obavezati da koristimo ono Touch verziju Office-a?

Svaku novu verziju sa svim opcijama ćeš dobiti ako si pretplaćen.

Svaku novu verziju sa svim opcijama ćeš dobiti ako si pretplaćen.

Hvala ti na odgovoru!
Vezano za Edge,video sam da se neko žali da nema zum od 110% na Edge-u.Ima samo treba da se pritisne Ctrl i da se skroluje mišem.Svaki skrol nosi 5%,pa eto ako nekom treba

Kako se u Tapatalk za Windows označava forum kao pročitan? Očajno odrađena aplikacija, vrlo nepregledna na računaru.

Jel radi nekom start u full screenu. Ja sam danas probao pa mi ni hteo. Doduše danas mi mnogo toga nije hteo :). Probaću opet posle

Ja samo da se zapljunem i da kazem da vas i dalje citam. Ne ide lako al jos ugek uspevam. :D

@goxy ...particije su ti bile onakve kakve su bile zato sto si radio upgrade na win8.1 a ciji izvor je instaliran tako da je njemu bilo dozvoljeno da sam kreira particije. Da si samostalno kreirao jednu particiju pre zapocinjanja instalacije ovo te ne bi dotaklo vec bi se OS instalirao na tu postojecu a recovery particija bi u ovom slucaju bila skriveni folder unutar roota sistemske particije.

Apel svim starim ucesnicima teme - nemojte odgovarati na visestruko ponavljana pitanja. Nek citaju, ako mi mozemo s tim da se borimo pa neka se i oni bore. :D ...najbolje da gotovanima sve prepricavate po stoti put.
...e tek tad kad ne budu dobijali odgovore, tek tad ce se usporiti novi postovi i tek tada ce temu biti lako pratiti.

Intel Core prve generacije sa integrisanom Intel GMA HD grafičkom? Jel sve ok sa drajverima za grafičku?

Ovaj lapatop je Intel Core i5 460M @ 2.53GHz, Intel HM57 Chipset sa 4GB DDR3 RAM, sa diskretnom grafikom ATI Mobility Radeon HD 5650 1GB, HDD 500 GB

Nazad
Vrh Dno