Posto sam hteo sinoc da zaobidjem upgrade, jer kao prvo ne vidim kako bi on uopste uradio upgrade sa windows 7 zbog razlicitih particionih tabela, kao drugo nikad nisam voleo da radim uprade nego clean install... I tako ja skinem win10 pro 64bit iso sa MS sajta, obrisem sve moguce particije jer drugacije nije hteo da se instalira, u toku instalacije mi zatrazi serial ja reko ajde naci cu neki na netu pa cu ga upisati, prodje to sve, windows neaktiviran... Reko ajde uradicu danas opet, bez upisivanja seriala u nadi da ce se moci manuelno da se nekako aktivira preko store-a. Ali dzabe, opet ista stvar, windows neaktiviran, kad odem u store trazi mi 199$... kontaktiram MS podrsku, kazu oni, morali ste prvo da uradite upgrade kako bi se windows aktivirao, pa onda posle uradite clean install kad budete zeleli... Moze li to nekako da se zaobidje i da se aktivira bez previse komplikacija?
I sto je jos gore, do malo pre mi nije prepoznavao drugu particiju, sad mi ne prepoznaje dvd rom, pa sve i da hocu da instaliram win 7 ili 8 kako bi uradio upgrade ne mogu -.-