Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

IE ostaje i posle rtm-a :) Nego zar nije cudno da pin i dalje ne radi za sign in ...bas bzv

Vuce kako si ubacio Internet Explorer u taskbar ja to odavno nemam? Mogu da napravim precicu iz C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe ali to je glupo :D
Mislim da sam ga izbacio na 166, pa je tu ostao posle upgrade na 240.
Koliko znam desni klik pa pin to..

Screenshot (344).png

Poslednja izmena:
Ma znam da moze ovako:

CtBZ2jY.png

On je radio upgrade od oktobra do danas stalno pa mu zato stoji u taskbar :D

Ne vredi pomoc za nba ne postoji osim 16.6 drajvera...nece qchka pa nece i to je to.

Sacekaj jos 9 dana izacice 29 jula sigurno jos jedan driver za AMD!

Da, mislim da je to i razlog sto je ovako zategnut...
Ostalo je tu dosta i od win8.1 i svih ostalih upgrade.

Pazi samo deo stvari sa win8.1...

Screenshot (345).png

Screenshot (346).png

Vuce 92GB imas instaliranih programa a system restore koliki ti je ako nije tajna?

R8xweIu.png

Nemam ga :d, ne koristim od kako sam na win10.

Mozda ne zvuci razborito, ali toliko sam siguran da mi nece trebati...

Nikada vise cistu instalaciju ovaj hard nece videti.

Screenshot (347).png

Meni je System Pretection bio isključen čim sam instalirao Win 10, kao da je po default-u ugašen, ili je Win 10 pokupio podešavanja od 8.1, isti MS nalog sam koristio dugo na 8.1.

Pokupio ti je podesavanje , meni je ukljucen bio posle ciste instalacije!

Ne vredi pomoc za nba ne postoji osim 16.6 drajvera...nece qchka pa nece i to je to.
Evo sta sve moram zbog tebe, hajde ovako brisi sa ddu sve.
Pusti WU da skine i instalira svoje, restart, sad pregazi te sa 15.7...
Nemoj da te buni dosta crnih ekrana...

Dobro su mi radili ovi 15.7 mislim koliko je to moguce sa 270x.
Ali posle ovog ekserimenta dobih 4-5 fps vise nego na cistim...

Pregazeni....

witcher3 2015-07-20 23-10-20-53.jpg witcher3 2015-07-20 23-09-57-29.jpg witcher3 2015-07-20 23-09-46-79.jpg

Cisti...

witcher3 2015-07-18 11-06-40-31.jpg

Nakon 5 dana korišćenja Windows-a 10 RTM mogu reći da odlično šljaka. Jedino mi brljaju Chrome i AIMP3, Chrome mi kida CPU kad se uđe na stranicu sa gomilom Flash reklama, a AIM3 neće nekad da se zatvori. Ali, nije Windows 10 kriv zbog toga, ostaje samo na autorima ova dva programa da to ispeglaju. ;)

Pravo osveženje u odnosu na 8.1, nema više Store aplikacija i Start menija preko celog ekrana na desktop računaru, a sviđa mi se i Task View. Što se tiče Start menija, mogli su samo da stave opciju Create Desktop shortcut kad se desnim klikom miša klikne na shortcut aplikacije u meniju, ali zato može shortcut da se jednostavnim potezom miša prevuče na Desktop što je isto prihvatljivo.
Meni je upgade doneo mnogo problema, koji će verovatno da se reše s clean install.
Ali AIMP radi perfektno, sigurno nova verzija?

Meni je upgade doneo mnogo problema, koji će verovatno da se reše s clean install.
Ali AIMP radi perfektno, sigurno nova verzija?

Najnovija verzija AIMP-a. Danas mi nije pravila probleme.

Inače, odradio sam clean install nakon upgrade-a, što i tebi savetujem. Ako ti trebaju linkovi na najnovijim proverim Intelovim drajverima za chipset, MEI, IRST, tu sam. ;)

Najnovija verzija AIMP-a. Danas mi nije pravila probleme.

Inače, odradio sam clean install nakon upgrade-a, što i tebi savetujem. Ako ti trebaju linkovi na najnovijim proverim Intelovim drajverima za chipset, MEI, IRST, tu sam. ;)
Kako si radio clean install? Ključ od 8.1?
Hoću da odradim clean, ali mi nije najjasnija cela stvar.
Pošto mi je original ključ...

Kako si radio clean install? Ključ od 8.1?
Hoću da odradim clean, ali mi nije najjasnija cela stvar.
Pošto mi je original ključ...

Ne treba ti nikakav ključ ako si već odradio upgrade. Butuješ računar sa instalacijom 10ke, ne unosis ključ, aktivacija je ostala na MS serveru (zabeležen je HWID)...

EDIT: Obavezno skini Intelove drajvere sa sajta matične ploče, ažurirani su.

Poslednja izmena:
Dakle ne treba ključ pri instalaciji?
Dobro, pošto moram da radim secure erase SSD-a.

Evo sta sve moram zbog tebe, hajde ovako brisi sa ddu sve.
Pusti WU da skine i instalira svoje, restart, sad pregazi te sa 15.7...
Nemoj da te buni dosta crnih ekrana...

Dobro su mi radili ovi 15.7 mislim koliko je to moguce sa 270x.
Ali posle ovog ekserimenta dobih 4-5 fps vise nego na cistim...

Pregazeni....

Pogledajte prilog 175320 Pogledajte prilog 175322 Pogledajte prilog 175323

Cisti...

Pogledajte prilog 175324

to nisam probao,probam ujutru pa javim,hvala.

Od apgrejda na 10240 mi nije stigao nikakav apdejt sem definicija za defender. A čitam ovde da je nekima ponešto stiglo. Ali mi zato ''insistira'' da se sa lokalnog vratim na M$ nalog :D Ja ga vratim ali opet ništa od apdejta :)
Inače mi 10-ka lepo radi na ovom lapčetu, bez ikakvog seckanja i štucanja. Doduše, i ne radim ništa bitno i ozbiljno na njemu da bih ga kao malo opteretio :)

Edit: samo ispravio neke slovne greške

Poslednja izmena:
Instalirao 1024 x64 pro, nisam skinuo sa ms sajta jer nema da se skine, nije mi aktiviran, kako aktivirati?

Instalirao 1024 x64 pro, nisam skinuo sa ms sajta jer nema da se skine, nije mi aktiviran, kako aktivirati?
Pomocu aktiviranog windows7/8, instaliras jedan od ta dva aktiviras i odradis upgrade na 240.
Posle mozes i cistu instalaciju ostaje aktivan.

ako instaliram build 10166 pa posle 10240 jej ce to biti trajno?

Poslednja izmena od urednika:
ako instaliram build 10166 pa posle 10240 jej ce to biti trajno?

Nisam siguran za 10162 i 10166 su stornirani kljucevi, mozda sa nekog od ranijih 10130?
Najsigurnije ti je sa windows 8.1 aktiviras i odmah upgrade sa 10240 iso iz windowsa.

ok ali taj 8.1 ne moze da bude narodna verzija?
ako to uradim tako moze posle clean install?, mislim bice aktiviean?

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno