Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Ja sam isto aktivirao posle čistog intala pre jedno mesec,mesec i po_Od tada samo radim Update i sve je ok!!!!
Ljudi imaju sve moguce windowse aktivirane i koriste.
Koriste i ne aktivirane...

Nije rec da li moze ili hoce li da radi, radi se o tome da ti windows bude na kraju
legalan i da mozes koristiti sve servise.
Da ne dodjes jednog dana u situaciju da juris aktivaciju popreko.
Kada se pruzila prilika da se to odradi na pravi nacin sto da ne?

Enraged: Win 10 se razvijao uz Insider program tj obicni korisnici su se prijavili u program te su probali razvojne verzije i prijavljivali bagove...

^Tako i ja mislim.Zato sam se i prijavi za Insajder program pre 6 meseci.Radio sve update,onda mi cefnulo da odradim clean instal,odradio pre mesec i po.Mislim da je bio 10122 ili 10124 aktivirao sve normalno.Videcemo kad za par meseci budem uzeo veco SSD pa bude morala clean instal ponovo šta će se desiti!!!!!

Ja sam uradio clean install 10240 build-a i aktivirao ga preko KMS-a. Ne mojte pisati stvari koje niste ni probali da li rade.

Ne razumem o čemu pišeš. Jednostavno sam napisao da nije baš kako je antena napisao da niko nije uspeo da aktivira, ja jesam bez ikakvog aktivatora i bilo kakvih alatki....

Ja sam aktivirao posle clean install 10.0.130 ili koji je već build bio pre 20 i kusur dana.
Ja sam isto aktivirao posle čistog intala pre jedno mesec,mesec i po_Od tada samo radim Update i sve je ok!!!!
E bas mi je drago zbog vas dvojice ali mi pricamo o clean installaciji 10240 builda za ljude koji nisu insideri!
Ja sam uradio clean install 10240 build-a i aktivirao ga preko KMS-a. Ne mojte pisati stvari koje niste ni probali da li rade.
Jeste vi pijani od sinoc ili je od vrucine? NE MOZE legalno da se aktivira 10240 posle clean installacije!

Sad mi nije jasno ajde kazite vi meni da li je bolje da pre 29 stavim 10ku preko aplikacije ili da cekam 29 meni nista nije jasno?
Citao sam unazad malo ali ne kapiram sta pricate kavi insajderi i slicno.
Izvinjavam se ali ima previse strana a nisam pratio od pocetka vec sam se zainteresovao kad sam video ikonicu get windows 10.
Izvinjavam se i hvala unapred na odgovorima.

Moj ti je savet da se strpiš do 29-og i da lepo tada instaliraš desetku koja ti bude bila dostupna putem redovnog update.

Ok, moja greška, nisam uradio clean sa 10.0.240, već sam samo upgrade prethodne verzije koje su već bile označene kao genuine aktivirane :)

^Tako i ja mislim.Zato sam se i prijavi za Insajder program pre 6 meseci.Radio sve update,onda mi cefnulo da odradim clean instal,odradio pre mesec i po.Mislim da je bio 10122 ili 10124 aktivirao sve normalno.Videcemo kad za par meseci budem uzeo veco SSD pa bude morala clean instal ponovo šta će se desiti!!!!!
Neces imati nikakvih problema, ti si insider mozes da radis cistu instalaciju.
Ne treba ti kljuc vise samo se logujes na nalog i to je to.

Jedno pitanjce na koje je sigurno vec bio odgovor: da li insider korisnici ista dobijaju kao znak zahvalnosti?

Ako nastavis da budes insider koristices besplatno. Ako hoces da izadjes iz insider programa trebace licenca ,dakle legalni win 7,8 Ili piratsko aktiviranje Tako je bar do sada vazilo_Obicno su ranije insider verzije trajale po 6 meseci pa je bilo potrebno biti up to date.

Poslednja izmena:
Moj ti je savet da se strpiš do 29-og i da lepo tada instaliraš desetku koja ti bude bila dostupna putem redovnog update.
Hvala na savetu, poslusacu te posto vidim da znas, nego, ja imam piratsku verziju W7 x64 ali aktiviranu, da li ce i W10 automatski nastaviti da bude aktivirana ili gubim aktivaciju?
Da li je izasao "lekic" za W10?

Bice aktivirana ako odradis upgrade sa te 7ice a lekic od 8ice radi i na 10ki posto je to isto njesra drugo pakovanje!

E pa hvala i tebi @antena na brzom odgovoru.
Znaci vas predlog je da sacekam 29 pa da updateujem na 10ku i onda ce normalno raditi i 10ka?

Jos malo ce dolaziti ljudi sa kupljenim OS da pitaju kako da "lece" :d
Nego predlazem da neko otvori novu temu "Windows 10 insider program"
Ovde je postalo 'tesno"...

Nadovezujem se na ovo što je pitao Enraged - jel to znači kliknuti na onu ikonicu Windowsa koja je stigla putem WU i čekati 29. kad će s automatski updateovati na W10 ili podrazumeva još nešto?

Vuce, ako je to nesto na moj racun ne znam cime sam te "isprovocirao" da tako odgovoris, izvini necu vise nista da pitam ovde na temi.

Nije,mislio je na prethodnih 400 strana...

Nadovezujem se na ovo što je pitao Enraged - jel to znači kliknuti na onu ikonicu Windowsa koja je stigla putem WU i čekati 29. kad će s automatski updateovati na W10 ili podrazumeva još nešto?
Pa ako si tamo rezervisao onda ce win sam skinuti 10ku i pitati te da instaliras. Ako nisi rezervisao onda ces 29. morati i da skines i da instaliras. Rezervacija je bukvalno samo dozvola za automatski download i nista vise.
Jos malo ce dolaziti ljudi sa kupljenim OS da pitaju kako da "lece" :d
Nego predlazem da neko otvori novu temu "Windows 10 insider program"
Ovde je postalo 'tesno"...
Dolazice ljudi i da pitaju zasto Grdana ne prica srpski da je ceo svet razume pa je red da se odgovori.

Poslednja izmena:
Vuce, ako je to nesto na moj racun ne znam cime sam te "isprovocirao" da tako odgovoris, izvini necu vise nista da pitam ovde na temi.
Nije na tvoj, ti si nov na temi, ne ocekuje niko da citas 400 strana.
A i kada bi ih i procitao rekao bih "neka hvala" ostajem ja na win7.
Evo ja sam procitao sve od prve do zadnje i samo mogu da pitam...
"Ljudi gde je ovde izlaz?"

Poslednja izmena:
Pa ako si tamo rezervisao onda ce win sam skinuti 10ku i pitati te da instaliras. Ako nisi rezervisao onda ces 29. morati i da skines i da instaliras. Rezervacija je bukvalno samo dozvola za automatski download i nista vise.

Nisam je rezervisao još, ali valjda još nije kasno pošto do 29. ima još 10 dana... Mislio sam da li su taj klik, DL i instalacija sve što je potrebno ili ima još neki međukorak?

Nisam je rezervisao još, ali valjda još nije kasno pošto do 29. ima još 10 dana... Mislio sam da li su taj klik, DL i instalacija sve što je potrebno ili ima još neki međukorak?
Imas skoro godinu dana fore da se upgrade, ne moras 29-og...

Ma znam to, nego me interesuje da li će ako sad kliknem da se upgradeuje odmah 29. i da to bude to ili...

Ma znam to, nego me interesuje da li će ako sad kliknem da se upgradeuje odmah 29. i da to bude to ili...
Kada sam ja to radio kliknes "reserve your free upgrade" posle ukucas svoju email adresu da potvrdis rezervaciju.
Mada sam ja posle toga na laptopu prijavio insider, skinuo iso i sad sam na 240 RTM.

Poslednja izmena:
Jel instalirao neko Word, Excel i Powe Point sa Store-a?

Odlično Vuče. Imam pitanje u vezi Word-a i Excel-a sa Store-a, ako si u toku. Negde videh da rade samo sa online nalogom i da se svaka promena automatski sinhronizuje. Sad, ovo sa online nalogom nije problem ali automatska sinhronizacija može da mi bude problem. Krenem da prepravaljam neki fajl. Ako sam zadovoljan izmenama sačuvam promenu. Ako nisam, zatvorim fajl bez čuvanja promena i otvorim ga ponovo (back to square one). Pitanje - može li sa se povrati originalni fajl, pre početka sesije na neki lak, jednostavan način, bez kopanja po history, revision ili čega već?

Trenutno ne mogu sam da probam jer sam opet na Windows 8.1 i do 29. ostajem tako.

Odlično Vuče. Imam pitanje u vezi Word-a i Excel-a sa Store-a, ako si u toku. Negde videh da rade samo sa online nalogom i da se svaka promena automatski sinhronizuje. Sad, ovo sa online nalogom nije problem ali automatska sinhronizacija može da mi bude problem. Krenem da prepravaljam neki fajl. Ako sam zadovoljan izmenama sačuvam promenu. Ako nisam, zatvorim fajl bez čuvanja promena i otvorim ga ponovo (back to square one). Pitanje - može li sa se povrati originalni fajl, pre početka sesije na neki lak, jednostavan način, bez kopanja po history, revision ili čega već?

Trenutno ne mogu sam da probam jer sam opet na Windows 8.1 i do 29. ostajem tako.
Deca me oterase sa kompa, ali evo instaliram na laptop pa ti javljam.
Evo ostaje svaki otvoren fajl zabelezen u neizmenjenom obliku.

Screenshot (15).png

Poslednja izmena:
Znači, promene se ne update-uju automatski i originalni fajl se ne menja dok ručno ne odaberem Save? Odlično, poštedeće me instalacije celog office paketa. Hvala ti. :)

Znači, promene se ne update-uju automatski i originalni fajl se ne menja dok ručno ne odaberem Save? Odlično, poštedeće me instalacije celog office paketa. Hvala ti. :)
Sve dok ne snimis fajl ostaje u svom izvornom obliku.

Pozz drugari. Sinoc sam uradio upgrade sa win7 64bit ultimate na win10 pro zadnju iso verziju. Cekao sat vremena ali nakraju mi pokaza neku gresku i nikad vise nije hteo da udje na desktop. Na kraju uradio downgrade i posle 10min se vratio na predhodni sistem. E sad me interesuje koju sam to trebao iso verziju da instaliram da to bude kako treba i koju mi vi preporucujete.

Pozz drugari. Sinoc sam uradio upgrade sa win7 64bit ultimate na win10 pro zadnju iso verziju. Cekao sat vremena ali nakraju mi pokaza neku gresku i nikad vise nije hteo da udje na desktop. Na kraju uradio downgrade i posle 10min se vratio na predhodni sistem. E sad me interesuje koju sam to trebao iso verziju da instaliram da to bude kako treba i koju mi vi preporucujete.
Kako si radio upgrade? iz windowsa ili?

Vrh Dno