Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Sta je sa edge ekstenzijama ? Prica da ce podrzavati i od kroma i od FF ali za sada, samo goli edge.

Zdravo svima.
Od juce imam sledeci problem.
Posle izvesnog koriscenja tj gledanja klipova na YT.Kompjuter izbacuje sledecu poruku koja je u attachmentu.

Prilozi

• 20150719_002353.jpg
    20150719_002353.jpg
    871.8 KB · Pregleda: 219
Niko ne zna/nece da mi odgovori?

Poslednja izmena:
Ma da znam ja to, nego pitam da li je bolje sad da skinem preko te ikonice ili da cekam jos 10 dana za final verziju?
Da li ima neki crack ili traje kao i W7 30 dana ili kako sad to ide sa 10-kom?
Da li se "isplati" da predjem na 10-ku, u smislu da li sve radi kao sto sve perfektno radi na 7-ci?

Ti sad preko te ikonice i ne mozes da skines windows.Jedino mozes da skines ISO pa da instaliras rucno.Nece ti izbrisati lozinke i ostalo,ako tako izaberes,to jest,pitacete da li hoces da zadrzis programe i sve ostalo iz predhodnog windowsa,ili ne.

Vesti:

http://www.windows10update.com/2015/07/microsoft-deactivate-pre-release-license-keys-duh/

"which is only intended to be installed as an upgrade from a previously-activated version of Windows 10 Insider Preview – we do not support clean installs of Windows 10240"

O ovome pricam citavo vreme, ali ljudi vole da imaju svoje vidjenje stvari kako njima odgovara.

Zdravo svima.
Od juce imam sledeci problem.
Posle izvesnog koriscenja tj gledanja klipova na YT.Kompjuter izbacuje sledecu poruku koja je u attachmentu.

Mislim da je problem sa ATI driverom,mogao bi za početak da popuniš opciju u profillu Moja mašina da ljudi imaju uvid koji hardver imaš u compu.

Ma da znam ja to, nego pitam da li je bolje sad da skinem preko te ikonice ili da cekam jos 10 dana za final verziju?
Da li ima neki crack ili traje kao i W7 30 dana ili kako sad to ide sa 10-kom?
Da li se "isplati" da predjem na 10-ku, u smislu da li sve radi kao sto sve perfektno radi na 7-ci?

To ti niko sa sigurnoscu ne moze reci, nekome radi perfektno dok kod drugih sa gomilom problema.
U svakom slucaju mozes da probas, pa ako si u ovom drugom taboru lepo se vratis na windows7.
Ako ti je taj win7 aktiviran bice ti i windows 10, nema za sada nikakvog ogranicenja.

Vise mi nista nije jasno, jel se sad zvanicno zna koja verzija je RTM ili se jos ceka na to?

Sudeći po svemu do sada viđenom, moje mišljenje je da ćemo mi iz Insider programa biti žešće izigrani, da će biti neka zackoljica koja će da onemogući normalno korišćenje Windowsa, a da će MS dobiti ono što je hteo, što veći broj besplatnih testera za svoj OS.
Lično mislim da su potpuno izgubili kompas, i da nemaju nikakvu strategiju u pogledu daljeg rada, osim da naravno iscede što više love iz potencijalnih korisnika...

Koristićemo piratske verzije kao i ranije,ako ništa bar smo se fino družili ovde na forumu...

To je zbog ovih sto su navalili cistu instalaciju da gruvaju.
Nista se nije promenilo, upgrade na aktivirani OS ili insider to su od pocetka govorili.
Sad sto su to neki tumacili kako njima odgovara to je njihov problem.

Otprilike ovako je tekla prica...
Pre skoro godinu dana krenuo je insider program.

Uslovi za ulazak je da se prijavite pomocu MS naloga skinete iso instalirate ili upgrade.
Normalno da zvrsite quests koji stizu i da odgovarate na feedback, iskerno nije ih bilo mnogo.

Prijava za insider program je istekla neposredno pred izlazak RTM, logicno sta bi taj testirao?
Tako da kljucevi koji su sluzili za instalaciju windowsa insiderima vise nisu bitni
posto se insider vezuje sad za MS nalog.

Ostali imaju priliku da predju na windows 10 sa aktiviranim OS, svi koji su dobili ponudu
mogli su da se prijave za upgrade 29-og.

E sad medjuvremenu su se pojavili ljudi kojih je mrzelo da budu insider
ili bar da se postaraju da im windows bude validan i dobiju ponudu za upgrade.

E ti su sirili ovde dezimformacije kako to nista ne treba, ne treba account, te nije vezano
te kakav insider, skines iso i odmah si validan i sl.

I sad im Microsoft kriv...

Poslednja izmena:
samo mi je cudno sto MS to sada i sam komentarise, sto sugerise da se nesto "valja". ne verujem im nista, ali videcemo
Nisu oni nista slagali, stalo im je do novih korisnika, salju ponude za upgrade
i piratima, samo to ne mogu izneti javno.
Zato izgledaju nedoreceni, ostavili su prostora za "citanje izmedju redova".

Sada trenutno jedina sigurna opcija za prelazak na windows 10
je ta da se postarate da vam windows bude "validan" i da dobijete ponudu za upgrade 29-og.

To je zbog ovih sto su navalili cistu instalaciju da gruvaju.
Nista se nije promenilo, upgrade na aktivirani OS ili insider to su od pocetka govorili.
Sad sto su to neki tumacili kako njima odgovara to je njihov problem.

Otprilike ovako je tekla prica...
Pre skoro godinu dana krenuo je insider program.

Uslovi za ulazak je da se prijavite pomocu MS naloga skinete iso instalirate ili upgrade.
Normalno da zvrsite quests koji stizu i da odgovarate na feedback, iskerno nije ih bilo mnogo.

Prijava za insider program je istekla neposredno pred izlazak RTM, logicno sta bi taj testirao?
Tako da kljucevi koji su sluzili za instalaciju windowsa insiderima vise nisu bitni
posto se insider vezuje sad za MS nalog.

Ostali imaju priliku da predju na windows 10 sa aktiviranim OS, svi koji su dobili ponudu
mogli su da se prijave za upgrade 29-og.

E sad medjuvremenu su se pojavili ljudi kojih je mrzelo da budu insider
ili bar da se postaraju da im windows bude validan i dobiju ponudu za upgrade.

E ti su sirili ovde dezimformacije kako to nista ne treba, ne treba account, te nije vezano
te kakav insider, skines iso i odmah si validan i sl.

I sad im Microsoft kriv...
Ovde samo ti siris dezinformacije! Niko ko je uradio clean install NIJE mogao da aktivira 10ku (osim KMSom ali to nije legalno)! M$ account NIJE obavezan za aktivaciju, moze da se koristi ali i NE MORA! Mozda mora kod insidera, kod ostalih ne! Utuvi to u glavu vec jednom!

Poslednja izmena:
Jedan od pomenutih...

Jedno pitanjce na koje je sigurno vec bio odgovor: da li insider korisnici ista dobijaju kao znak zahvalnosti?

Ovde samo ti siris dezinformacije! Niko ko je uradio clean install NIJE mogao da aktivira 10ku (osim KMSom ali to nije legalno)! M$ account NIJE obavezan za aktivaciju, moze da se koristi ali i NE MORA! Mozda mora kod insidera, kod ostalih ne! Utuvi to u glavu vec jednom!
Ja sam isto aktivirao posle čistog intala pre jedno mesec,mesec i po_Od tada samo radim Update i sve je ok!!!!

Znam da je bilo (logicno je) vec nisam video od milion "aktivacionih" problema...

Znaci,insajderu ostaje free Win 10... znaci,treba da kupim jos jedan Win 7 na eBay-u da pokrijem sve masine u kuci...

Ja sam uradio clean install 10240 build-a i aktivirao ga preko KMS-a. Ne mojte pisati stvari koje niste ni probali da li rade.

Poslednja izmena:
Sad mi nije jasno ajde kazite vi meni da li je bolje da pre 29 stavim 10ku preko aplikacije ili da cekam 29 meni nista nije jasno?
Citao sam unazad malo ali ne kapiram sta pricate kavi insajderi i slicno.
Izvinjavam se ali ima previse strana a nisam pratio od pocetka vec sam se zainteresovao kad sam video ikonicu get windows 10.
Izvinjavam se i hvala unapred na odgovorima.

Vrh Dno