Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Није ни мени хтео. Овако уради->Sources->Setup->No thanks->Skip Win key->Custom:Install Windows only(advanced)->Изабери партицију и цепај. Не знам да ли утиче ако се изабере local account али ја сам прво са локалним ушао, видео да је активиран и онда улоговао са MS. Остао активиран. Колико овај edge брже ради од Chrome:wall: али нема Last pass екстензију још увек тако да ћу се сигурно вратити на њега. Такође исти табови отворени у оба претраживача, chrome 150mb, Edge 25mb са 0% CPU usage.

Instalirao sam 7 ultimate 64bit aktivirao sa daz loaderom u wmare workstation i isao na update iz setup.exe i sve lepo uradio ali nije bio aktiviran , znaci nisam trebao upgrade nego custom i ostao bi aktiviran?

Svi ste zaboravili na 10130...jedan od najboljih.:D
E pa dosao i on na red...

Screenshot (20).png

Ako nisu ovi od MDL windows bi nemao smisla isto kao XDA sto bi android nemao smisla :D

Dobro je odradio murphy78 to za Windows update turn off ali ne preporucujem da se koristi dok ne izadje finalna verzija 29 jula!

Dobro je odradio murphy78 to za Windows update turn off ali ne preporucujem da se koristi dok ne izadje finalna verzija 29 jula!

O kakvoj finalnoj verziji je reč? Zar ovaj build nije finalna verzija? A i da postoji neki drugi build, bio bi leak-ovan. Morali su da ga završe kako bi partneri mogli da ga instaliraju na nove mašine.

Ako nastave ovako sa updateovima (2 velika za 2 dana, sad je build 10240.16390) moze da se desi da izadje skroz novi 29.
Od windows 8 je sve vise optimizovan za SSD kad instaliras windows on sam prepoznaje dali koristis ssd ili hdd i tako automastki sve uklucuje i isklucuje dok na windows 7 treba sam da podesis trim hibernacija system restore i ostale drangulije
Mozda na reklami, u praksi nema razlike. 7ica radi odlicno i sa SSDom i sa HDDom. 8ica isto radi odlicno i sa SSDom i sa HDDom, znaci da nije specijalno optimizovan za SSD. Ako 10ka radi bolje sa SSDom nego sa HDDom onda su ursali motku jer 99% racunara ne koristi SSD!
Murphy izmislja toplu vodu na ovu vrucinu, to isto dobijes kad disableujes WU servis.

Poslednja izmena:
Mozda na reklami, u praksi nema razlike. 7ica radi odlicno i sa SSDom i sa HDDom. 8ica isto radi odlicno i sa SSDom i sa HDDom, znaci da nije specijalno optimizovan za SSD. Ako 10ka radi bolje sa SSDom nego sa HDDom onda su ursali motku jer 99% racunara ne koristi SSD!
Pa windows 8.1 ne radi bas dobro sa hdd 80 % od vreme silije hdd dok windows 7 nema taj problem sa hdd

Ne siluje nista to ste mozda vi imali takve probleme pa ste se zato preporodili na 10ki.

O kakvoj finalnoj verziji je reč? Zar ovaj build nije finalna verzija? A i da postoji neki drugi build, bio bi leak-ovan. Morali su da ga završe kako bi partneri mogli da ga instaliraju na nove mašine.

Moguce je da ce jos jedna verzija izaci 29 jula ali Microsoft nece dirati besplatnu licencu insiderima kojima je dao za 10240 , tako da ce i ta verzija ako izadje ostati besplatna za insidere!

Murphy izmislja toplu vodu na ovu vrucinu, to isto dobijes kad disableujes WU servis.

Uz pomoc murphijeve scrpite je ovako:

w5AtRiO.jpg

Kada se iskljuci windows update service nije tako?

Nije tako ali isto radi, nema update dok ne ukljucis. Nek se javi kad napravi da tu stoji ovo
tliG0rZ.png

Moguce je da ce jos jedna verzija izaci 29 jula ali Microsoft nece dirati besplatnu licencu insiderima kojima je dao za 10240 , tako da ce i ta verzija ako izadje ostati besplatna za insidere!
Tek se o licencama nista ne zna, prolaze aktivacije sa istim serijskim a neki sa legalnim ne uspevaju, bice veselo za nedelju-dve kad krene masovni upgrade.

Poslednja izmena:
Meni 8ica drlja minut nakon ukljucivanja (to radi update i scan i sta vec) i kad je onaj scheduled maintenance (koji moze da se iskljuci), ostatak vremena mirna ko bubica. I manje struje trosi, 10ka ima losiju autonomiju.

Sta ce ti kaspersky koji ti sajtove posecujes?
Ja ga koristim od 1999 godine svaku godinu kupujem licencu
Moram da imam antivirus jednu godina mi je sjebao celi kompjuter sa svim podatocima su bili u enkripcija i nisam mogao nikako da ih vratim sta je sigurno sigurno :)

Novi drajveri za nvidiu...

Screenshot (10).png

Ja ga koristim od 1999 godine svaku godinu kupujem licencu
Moram da imam antivirus jednu godina mi je sjebao celi kompjuter sa svim podatocima su bili u enkripcija i nisam mogao nikako da ih vratim sta je sigurno sigurno :)
Onda bolje backup da pravis (i file history i system image, na onaj restore nemoj da gubis vreme) nego sto placas Kaspersky!

Za tu staru vukovu graficku od laptopa od februara ne izlaze drajveri za Windows 8.1 , za desetku nisu ni izasli , mozda je neki beta izasao preko windows update!

341.74...

Screenshot (11).png

Znam da je bila 33x.xx
Zadnji za moju graficku su za windows 8.1 341.44

Poslednja izmena:
Vrh Dno