Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Ti nemas 3 sekvence boot-a kod kojih je prelaz sa druge na trecu u obliku seckanja? Kad otvoris novi tab u Edgu i pocnes da kucas, gde ti se pojavljuje tekst? Nije ti se nikad srusio Edge? Ako u Background applications sve stavis na OFF nijedna se ne pojavi odjednom (posle nekog vremena) u task manageru? Photos se pokrece istom brzinom ili brze od Painta? Ili lazes ili si jedini covek na svetu koji nema te bugove!
Kod 3 sekvence bota? crna pa plava sa logom i tu si...nema nikakvog seckanja.

Edge ni jedan kras, kada otvorim novi tab i kucam....

Screenshot (328).png

Misem u levo i...

Screenshot (329).png

Ne gasim nikada nista, sem defendera (zbog neke igre) ne pokrece se sam ponovo.

Photos je normalno da ne moze brze od painta, mora da otvori gomili slika svrstanu po mesecima.

Nemam razloga da bilo sta lazem, ako hoces teamviewer pa vidi sam.

Ne mozes aktivirati Enterprise bez KMSa!

Nece ti dati kljuc, to stoji kod njih na serveru i kod tebe na M$ nalogu ako ga koristis za login umesto lokalnog.

sumnjam da je enterprise, obzirom da mi je trazio kljuc... mada mozda i gresim
za win8 sam dobio kljuc, tj platio sam 40$ upgrade sa w7, ocekivao sam isto i ovde
lokalno sam se samo ulogovao. Imam par MS naloga, ne znam sifru nikad ni za jedan, a mrzi me i da se igram sa time

Pa tako radi i bez ikakvog podesavanja, to je defaut! Skine i obavesti i ceka.
Kod 3 sekvence bota? crna pa plava sa logom i tu si...nema nikakvog seckanja.

Edge ni jedan kras, kada otvorim novi tab i kucam....

Pogledajte prilog 175169

Misem u levo i...

Pogledajte prilog 175170

Ne gasim nikada nista, sem defendera (zbog neke igre) ne pokrece se sam ponovo.

Photos je normalno da ne moze brze od painta, mora da otvori gomili slika svrstanu po mesecima.

Nemam razloga da bilo sta lazem, ako hoces teamviewer pa vidi sam.
Ja na 3 kompjutera vidim 3 dela (crni s logom posle BIOSa, pa onda bez logoa pa onda taj plavi sa userom) od kojih drugi izgleda kao greska. Samo taj drugi negde obrne pola a negde 2 kruga i pukne pa se pojavi treci. Ajde otvori sad Chrome, Firefox, IE, Operu ili neki drugi pa kucaj pa razmisli sta je normalno! Photos je sporiji od Painta i kad otvara samo jednu sliku!
sumnjam da je enterprise, obzirom da mi je trazio kljuc... mada mozda i gresim
za win8 sam dobio kljuc, tj platio sam 40$ upgrade sa w7, ocekivao sam isto i ovde
lokalno sam se samo ulogovao. Imam par MS naloga, ne znam sifru nikad ni za jedan, a mrzi me i da se igram sa time
KMS je za calexxa, za tebe je ono ispod citata da neces dobiti kljuc.

Poslednja izmena:
Ја сам имао само automatic опцију и то је то. Зато ово и постоји.

AMAN automatic opcija radi to isto, skine i ceka ili odredjeno vreme ili da kliknes Restart Now!

Ок можда сам ја *****: "Windows 10 will automatically download and install important and critical updates by default"

Pa i hoce ali ne odmah. Jutros je bio neki veliki update koji se skinuo i cekao neko zakazano vreme da se instalira. To u gpeditu i registryju su sve isekli sta god stavio isto ti je, mozda samo disable radi.

Poslednja izmena:
Pa tako radi i bez ikakvog podesavanja, to je defaut! Skine i obavesti i ceka.

Ja na 3 kompjutera vidim 3 dela (crni s logom posle BIOSa, pa onda bez logoa pa onda taj plavi sa userom) od kojih drugi izgleda kao greska. Samo taj drugi negde obrne pola a negde 2 kruga i pukne pa se pojavi treci. Ajde otvori sad Chrome, Firefox, IE, Operu ili neki drugi pa kucaj pa razmisli sta je normalno! Photos je sporiji od Painta i kad otvara samo jednu sliku!

KMS je za calexxa, za tebe je ono ispod citata da neces dobiti kljuc.
Kako izgleda taj "drugi deo"? toga kod mene ni kod laptopa ni pc nema?

Pojedinacnu sliku otvara u trenu, mislim da je brzi od painta,
album samo prvi put dok ne ucita sve slike treba mu duze, posle otvara isto brzo.

Edge samo pomeris skrol za klik gore odmah prebaci na url tab.
Skrol na dole vraca, bolje nego da moras da kliknes na search.

Vazi sto je naopacke i nikad zabelezeno u istoriji browsera bolje!

Niti postoji opcija da mu default bude address bar niti je normalno da uopste postoji mogucnost da address bar nije default!

Da ne bi sad snimao ovde izgleda slicno https://youtu.be/-CWPYgHCWZU?t=42s

Sad sam gledao kod mene, samo ja imam dual boot tako da nemogu da vidim pravu brzinu.
Kada izaberem koji windows hocu do logon screen-a stize za 2 sekunde, loguje se skoro 15 sekundi.

Ovako mi je podeseno...

Screenshot (334).png

Ako je to sa SSDom i fastbootom (a ne posle restarta) onda ti ne stignes ni da vidis tu drugu sekvencu (koja ili nema ili ne bi trebala da ima neku svrhu) ali ti login traje predugo a za to moze biti kriv windows a mogu i startup aplikacije.

Ako je to sa SSDom i fastbootom (a ne posle restarta) onda ti ne stignes ni da vidis tu drugu sekvencu (koja ili nema ili ne bi trebala da ima neku svrhu) ali ti login traje predugo a za to moze biti kriv windows a mogu i startup aplikacije.
Nemam SSD, ali sad sam merio od restarta do dual boota treba mu 14 sekundi, 4 do loga i 15 za logovanje.
Logovanje na microsoft account zato traje.

Posle restarta 20 sekundi od dual boota do desktopa, sa HDDom? Alal vera, kod mene to traje 27, 3-4 sekunde sporije nego 8ica i to sa lokalnim accountom! Tako i budjenje iz sleep moda traje 3-4 sekunde a u 8ici sekund do dve. Ali zato pri fastbootu (posle shutdowna) samo 6-7 sekundi do desktopa i to bez te druge sekvence i glitcha, tako da tu ima neki bug 100 posto!

Poslednja izmena:
Posle restarta 20 sekundi od BIOSa do desktopa, sa HDDom? Alal vera, kod mene to traje 27, 3-4 sekunde sporije nego 8ica i to sa lokalnim accountom!
Nije 20, tacnije 33 sekunde, treba mu 14 sekundi do dual boota.

Instalirao sam Win 10 PRO preko Win 7 ultimate(DAZ). Prvo sam probao preko setup.exe iz source ali nije moglo. Verovatno bi moglo da sam isao na No,thanks ali sam odustao.
Posle sam isao na setup.exe iz root-a iso fajla. Sve je proslo ok, nije mi trazio da ukucavam serijski. Ulazim preko akaunta iz 7-ce. U Control panelu pise da je windows aktiviran.
Evo i slike.
Pogledajte prilog 175175

Tako sto je SSD zastupljen na 1% racunara i sto nema smisla testirati na SSDu jer ako radi kako treba na HDDu radice i tamo a obrnuto ne mora da znaci!

Tako sto je SSD zastupljen na 1% racunara i sto nema smisla testirati na SSDu jer ako radi kako treba na HDDu radice i tamo a obrnuto ne mora da znaci!
Ma nemoj, bas naprotiv od windows 8 pa ovamo vise windows je optimiziran za ssd odkoliko na hdd

Ajde neka neko bude ljubazan i da mi kaze oce windows 10 biti free za one sto imaju orginal duze od 1 godine? ili samo dok idu ti beta testovi i onda ce svima da naplate kao i po obicaju?

Godinu dana je rok za prelazak na 10ku a ne rok trajanja! A niko ne zna kad ce poceti da naplacuju subscription za windows, verovatno za 2-3 godine.
Ma nemoj, bas naprotiv od windows 8 pa ovamo vise windows je optimiziran za ssd odkoliko na hdd
Nisam primetio da je 8ica ista optimizovanija za SSD od 7ice a ako su to sad uradili onda su tek ursali!

Poslednja izmena:
Godinu dana je rok za prelazak na 10ku a ne rok trajanja! A niko ne zna kad ce poceti da naplacuju subscription za windows, verovatno za 2-3 godine.

Nisam primetio da je 8ica ista optimizovanija za SSD od 7ice a ako su to sad uradili onda su tek ursali!
Od windows 8 je sve vise optimizovan za SSD kad instaliras windows on sam prepoznaje dali koristis ssd ili hdd i tako automastki sve uklucuje i isklucuje dok na windows 7 treba sam da podesis trim hibernacija system restore i ostale drangulije

Jel u finalnoj verziji uklonjen stari control panel iz Win7?

Vrh Dno