Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Darko, kazu mi konkretno tebe da pitam 🙂
1.shta mi koji smo sa 8.1 presli na "rtm" (preku update-a) da radimo kad izadje zvanicna 29tog na temu aktivacije ?
2.zashto mi na maps stavlja da sam u kragujevcu a temperaturu po difoltu mi stavlja u farenhajte (cortana kad je pitam whats the weather like)?

29 jula samo preko windows update odradi upgrade na finalnu rtm , e sada da li ce ti dirati aktivaciju to se jos ne zna!

weather u start meni cim udjes trazi da ukucam grad i pita me hocu li celzijuse i farahajte , ne znam kako je tebi.

Da, nece ni tako
Kako nece?

iZ1hpGf.png

29 jula samo preko windows update odradi upgrade na finalnu rtm , e sada da li ce ti dirati aktivaciju to se jos ne zna!

weather u start meni cim udjes trazi da ukucam grad i pita me hocu li celzijuse i farahajte , ne znam kako je tebi.

Pitaj je, hey cortana show me the weather...meni nakaza kaze u farenhajtima i pokazuje kragujevac iako sam u weather app stavio beograd i celziuse.

Ja tu kortanu nisam ni jednom pokrenuo.Cemu to sluzi,a uz to i ne radi???:d

Pitaj je, hey cortana show me the weather...meni nakaza kaze u farenhajtima i pokazuje kragujevac iako sam u weather app stavio beograd i celziuse.

Kako kurana na telefonu lepo radi, zar nije to deo univerzalne platforme?!

5cec16615f63b1ec4435df6a695bcd5e.png
1a0bae041ade79ea55148472b8fd18bf.png

Itekako je korisna 🙂 samo jos da ubace Balkan ali tesko da ce to skoro...

Na US region sljaka odlicno. Bice korisna i na mobilnim spravama tipa laptop,netbook,tablet pogotovo.

Poslednja izmena:
Ček kako ste omogućili Cortanu?

Samo namestis da ti "neprepozna "glas... Ja uvek stavljam uk region... Moguce da je do regiona

Kako je Chrome neoptimizovano djubre, cudim se i dalje, doduse klip je full hd ali opet Chrome guta ovaj nemocan phenom... Edge rules!

Edge
Screenshot (1).png
Chrome
Screenshot (2).png

Vi koji imate problem sa lokacijom u weather app, probajte desni klik na start, pa run, ukucajte wsreset , posle toga kada otvorite weather app, trebalo bi da pita za default lokaciju... 🙂

Nazad
Vrh Dno