Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Tell me the weather in Celsius

nema druge, UZAS!

sav se jezim...

Evo sta znaci windows 10, laptop oboren klok procesoru na 800mhz!
Rinuo mi ventilator pa sam ga odstranio i spustio klok procesoru da se ne greje previse.

Screenshot (7).png

4K u Chrome Screenshot (8).png

Kakvi su to sada problemi sa blještavim bojama ?
desktop10.jpg
Nemam nikavih problema ni sa brzinom ni bootom, sve je barem par sa 8.1 na istoj mašini u dual boot.

Kakvi su to sada problemi sa blještavim bojama ?
Pogledajte prilog 175086
Nemam nikavih problema ni sa brzinom ni bootom, sve je barem par sa 8.1 na istoj mašini u dual boot.
Ma gde problema, windows 10 je dobar koloko je to moguce.
Neko ko fura neki i5/i7 i brdo memorije sa SSD on razlike nece videti.
Ko ima slabu i matoru masinu za njega je windows 10 turbo.

Ma rade mi stvari koje su još na XP radile poslednji put.

sad gledam nece da mi flipuje weather animaciju kad idem na start iz cista mira.

Uspeo sam da uradim upgrade i na HTPC-u. Pomoglo mi je to sto sam G3258 vratio na default clock i onda pokusao ponovo. Aktivirana oba Windowsa, sve je islo bez problema u vezi sa tim.

Ja nisam uspeo, Upgrade opcija nije radila pa sam isao na ono drugo dole kao clean install ali da ne vraca aplikacije, sistem ne moze da se aktivira i ne vidi moj Win7 legalni. Smor. Vracam sad Win7 i cekam 29-ti.

kako da restorujem msn weather jer sam ga preko powershella izbrisao a store mi neda da ga instaliram?

Ko ima slabu i matoru masinu za njega je windows 10 turbo.

Neće biti baš tako instalirao sam 64win10 Intel 2x3ghz/4gb ram i to se vuče u odnosu na ultrabrzi WinXP koji sam vratio kada je Win 8,1 koji je bio u početku super u odnosu na puža win7 počeo da "vuče noge" kao i Win10

Na drugoj "mašini" Athlon 2.2ghz/2gb rama 32win10 je bukvalno neupotrebljiv dok Win XP leti.

PS Ništa od onoga što nude Win 7 8 10 mi ne treba jer igram samo igre od pre 18 godina :p

Ja nisam uspeo, Upgrade opcija nije radila pa sam isao na ono drugo dole kao clean install ali da ne vraca aplikacije, sistem ne moze da se aktivira i ne vidi moj Win7 legalni. Smor. Vracam sad Win7 i cekam 29-ti.

Koji verziju sedmice imas i na koju verziju desetke si hteo upgrade? samo na ovakav nacin je moguc upgrade , na drugaciji nije moguc:

N7bbDzl.png

Koji je sad najjeftiniji nacin da se dodje do legalnog win? (Ne mislim na insider program).
Hteo bih da uzmem verziju koja nije vezana za komp (maticnu plocu).

Izvalio sam bug jedan, e sada do cega je to ko ce ga znati. Na HTPC-u imam Asus H81M-D i G3258. Prvo nisam mogao da uradim update sa Win8.1 na 10 dok nisam vratio procesor na default, a sada kada sam hteo da ga vratim na vise klokove dosao sam do problema. Nece da butuje ni na jednoj frekvenciji visoj od defaultne vrednosti. Drzao sam ga na 4.5ghz, znaci ne radi ni na 4.4, ni na 4ghz, ni na 3.3ghz cak :) Ako neko slucajno ima slican problem da zna do cega je. ;)

Posle upgrade na b.10240 select text cursor ( onaj vertikalni ) je 3 x visi od normalnog ?

Koliko sam napljuvao 10ku zbog jbenog AHCI drajvera sad se polako sve vise odusevljavam. Imam 2-3 fps vise u svim igrama, sistem radi stabilno i zategnutije od 8.1 . Krivo mi je sto nema addons sa Edge, da ima adblocker zamenio bih i firefox sa njim.

@darkodar
Imam Win7 Home Premium a skinuo sam Win10 Pro verziju, znaci tu sam se zezno. Gde da nadjem Win10 Home iso kada ga nema?

kako da vratim msn weather izbrisao sam ga iz powershell-a i sada mi iz stora pishe da mi je "owned" ali nece da ga vrati nikako, iz store-a mi pishe error i owned.

Koji verziju sedmice imas i na koju verziju desetke si hteo upgrade? samo na ovakav nacin je moguc upgrade , na drugaciji nije moguc:

N7bbDzl.png

Jedno pitanje - ako kupim Win 8 pro i uradim update na 8.1 pro, onda moze da se uradi upgrade na Win 10 ili ne? Posto je upgrade sa Win 8 na Win 8.1 besplatan.

Kako na kraju dobiti Windows 10 ? Odradio sam sve update, odradio sam sve korake pa i one sa .bat fajlovima da dobijem get windows 10 i ništa.

@ficicaaa

Oseca W10 tvoju mrznju prema sistemu tako i odbija da te slusa..

Vrh Dno