Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

plashim se i da clean install odradim da ce mi taj bag ostati.Tad sam propao, ako nema nekog fixa.

Eto vidite moju krs konfu i ja mogu da kazem da je sve bolje na ovom buildu nego pre :)

Phenom 9550,4gb ram ddr2 ejjjj :) hdd particija, a posle ce na ssd da ide rtm :)

GRP mi lepo radi, za to sam pre kukao ovde i sebe sam smotio a kamoli forumase i eto sve je sada ok. RTM ce gaziti 8.1 definitivno, dosta je bilo :)

Opet ja sa edge-om I bukmarksima!:D

Aj sto ne mogu da ih rasporedim,a da li postoji sansa da rasporedim redosled unutar foldera koje imam u bukmarks baru?

Windows 7 скроз апдејтован активиран Daz loaderon неће upgrade на 10240 у vmware. Нека порука invalid path for upgrade!? Јл неко успео ово?

Poslednja izmena:
Ja instalirao juče Windows 10 Pro RTM preko Windows 8.1 Pro. Sve je prošlo kako treba, sačuvane aplikacije i slično. Čak mi i pokazao da je trajno aktiviran. Jedino mi brljavi DXVA dekodiranje video fajlova, koliko sam mogao da skontam. Da li je do Win-a, Intel drajvera, LAV Video dekodera ili posledica upgrade-a ne bih znao.

Planiram da danas ili sutra odradim čistu instalaciju i vidim kako će to da radi. I usput da vidim da li će da povuče registraciju sa MS naloga. Mislio sam da čekam 29. i probam build koji tada izađe ali vidim da svi pričaju da 29. neće biti poseban update za one koji već imaju sadašnji RTM već da će ići klasičan update sa par ispravki i zakrpa. Ako je to stvarno tako da ne čekam onda 29.

Dobra stvar je što nakon upgrade-a sa 8.1 mogu da koristim i offline nalog za logovanje. Ne znam da li ću moći da kreiram offline nalog i kada radim čistu instalaciju. Ovi online nalozi me malo nerviraju.

Uh, da. I imao sam problem sa MS Edge-om. Nikako nije hteo da pusti 4k video na Youtube. Samo refresh-uje stranicu u nedogled. 1080p i manje rezolucije rade normalno. Hteo sam da vidim zauzeće procesora pošto je Vuk okačio screenshot-ove na kojima Edge jedva da opterećuje CPU prilikom 4k video reprodukcije.

Poslednja izmena:
Naravno da ces moci cak je i lakse nego kod 8ice gde je bilo malo skriveno.

El moze neko da mi da link za ISO fajl koji da koristim za moj Win7 Home Premium?

Pa nadji neki Windows 10 Home verziju. Koji ti treba, x64?

Poslednja izmena:
Da li ću u nekom trenutku moći da odradim besplatan upgrade na Win 10 ako imam laptop koji je došao sa Win 8?

Ovo http://tipxntrix.blogspot.com/2013/09/tiny-windows-borders-for-windows-881.html radi i na 10ki pa ovo
cvpCfCq.jpg

bude ovako
P0bRPgO.jpg

Kad ne vidite razliku izmedju 2 slike nije ni cudo sto ne vidite razliku u performansama...

Alal vera, jeste skoro bili kod ocnog? Ili kod psihijatra, ne znam da li ne vidite dobro ili vidite ali ne uocavate razliku?

Ja bi se da sam na vasem mestu ozbiljno zabrinuo,nije to sala to su ozbiljni problemi!

Ima razlike ikonica This PC ima tanju donju liniju a kracu srednju... jesam li pobedio?:d

Radi se o ivicama koje su u win10 nekih 4 piksela pa ima aplikacija da se smanji. Samo si ti taj gore krop screenova radio nogom pa se razlika vidi jedono u desnoj stranici prve slike.

d2c85a1825837437776af1cab6948535.jpg

e414d22c0d1073cf14f169740d22e820.jpg

Poslednja izmena:
Nema razlike u stranicama samo u title baru. A radio sam Photos metro aplikacijom sto je jos gore od noge. Dobro je nisu bas svi slepi (ili ludi)!
Evo direktno poredjenje
cAgMh9u.jpg

Poslednja izmena:
Nema razlike u stranicama samo u title baru. A radio sam Photos metro aplikacijom sto je jos gore od noge. Dobro je nisu bas svi slepi (ili ludi)!
E pa nije tako, ti si nama tako postavio kao da resavamo "pronadji razlike"
Vidis kako je @Glenn to dobro okacio..e sad moze da se vidi.

Ja vec uhvatio telefon da zakazem kod ocnog...hjuuuf,dobro je....ne treba!:d

Bolje ti zakazi, za svaki slucaj! Jel vidite vi razliku izmedju 16:10 i 16:9 monitora?

Poslednja izmena:
Vrh Dno