Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Darko, kazu mi konkretno tebe da pitam :)
1.shta mi koji smo sa 8.1 presli na "rtm" (preku update-a) da radimo kad izadje zvanicna 29tog na temu aktivacije ?
2.zashto mi na maps stavlja da sam u kragujevcu a temperaturu po difoltu mi stavlja u farenhajte (cortana kad je pitam whats the weather like)?

29 jula samo preko windows update odradi upgrade na finalnu rtm , e sada da li ce ti dirati aktivaciju to se jos ne zna!

weather u start meni cim udjes trazi da ukucam grad i pita me hocu li celzijuse i farahajte , ne znam kako je tebi.

Da, nece ni tako
Kako nece?

iZ1hpGf.png

29 jula samo preko windows update odradi upgrade na finalnu rtm , e sada da li ce ti dirati aktivaciju to se jos ne zna!

weather u start meni cim udjes trazi da ukucam grad i pita me hocu li celzijuse i farahajte , ne znam kako je tebi.

Pitaj je, hey cortana show me the weather...meni nakaza kaze u farenhajtima i pokazuje kragujevac iako sam u weather app stavio beograd i celziuse.

Ja tu kortanu nisam ni jednom pokrenuo.Cemu to sluzi,a uz to i ne radi???:d

Pitaj je, hey cortana show me the weather...meni nakaza kaze u farenhajtima i pokazuje kragujevac iako sam u weather app stavio beograd i celziuse.

Kako kurana na telefonu lepo radi, zar nije to deo univerzalne platforme?!

5cec16615f63b1ec4435df6a695bcd5e.png
1a0bae041ade79ea55148472b8fd18bf.png

Itekako je korisna :) samo jos da ubace Balkan ali tesko da ce to skoro...

Na US region sljaka odlicno. Bice korisna i na mobilnim spravama tipa laptop,netbook,tablet pogotovo.

Poslednja izmena:
Darko , uspeo. Vratio se na Win 8,1 PRO i update sa ISO 10240 iz WIN 8,1.

Ček kako ste omogućili Cortanu?

Samo namestis da ti "neprepozna "glas... Ja uvek stavljam uk region... Moguce da je do regiona

Kako je Chrome neoptimizovano djubre, cudim se i dalje, doduse klip je full hd ali opet Chrome guta ovaj nemocan phenom... Edge rules!

Edge
Screenshot (1).png
Chrome
Screenshot (2).png

Vi koji imate problem sa lokacijom u weather app, probajte desni klik na start, pa run, ukucajte wsreset , posle toga kada otvorite weather app, trebalo bi da pita za default lokaciju... :)

Vrh Dno