Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Windows 8 je bio smesan os za desktop, a windows 8.1 je izasao kao sosema novi os koj nema veze sa windows 8 :)

Licno ne vidim kako jedna aplikacija moze da bude dobra i na telefonu i na kompjuteru. Prosto ne vidim kako je to moguce izvesti. Jedna platforma ce morati da pati.

Pocev od toga da se telefon pipka a kompjuter koristi misa, do toga da se razlicite stvari traze od aplikacija na telefonu i od aplikacije na kompjuteru.

Izgleda ne pratis, ali postoje mnoge univerzalne app koje lepo rade na WP i Win...a drugo je to sto je tebi kao Android useru sa Linux fascinacijama smesno.

Izgleda ne pratis, ali postoje mnoge univerzalne app koje lepo rade na WP i Win...a drugo je to sto je tebi kao Android useru sa Linux fascinacijama smesno.

Ocigledno nisi shvatio poentu. Linux nikada nisam koristio duze od 10 minuta i trenutno me ne zanima.

Pogledajte kolika je brzina usvajanja novog os x? I tamo ima promasaja, ali ni blizu kao modern UI. Za vrlo kratko vreme novi os x je na vecini apple racunara. Win8 to nikada postići.

Koliki izbor imaju apple korisnici? Jel mogu da ture windows, mogu ali za tako nesto moraju da plate ni manje ni vise nego tricavih 60 evra!

A to tek sakacenje hardware-a sa tim Jabuka sistemom ne treba komentarisati...tuga.

@cilebg gde zuris ;) polako bre

Ovo W10 okruzenje nije nista novo bar za mene, jednostavno ko je koristio W8.1 na kompu i Windows Phone znace sta je W10 tj njemu ce ovaj prelaz na novi sistem biti opusten, drugi ce ili da se cude i sebe muce ili vremenom da naviknu na moderno okruzenje. Post W7 era ;)

Poslednja izmena:
Na kraju imamo to sto imamo, dok se i ako ne pojavi nesto drugo.
Korisnik ce izabrati ono sto mu odgovara ili za cim ima potrebu.
Da li ce sta od toga zaziveti vreme ce pokazati.

Ma ziv covek se na sve navikne, ja licno nisam koristio win 8.1 ali sam imao prilike vise puta da se srecem sa njime... kod ljudi sa kojima se druzim, kod drugarovog sina i jednom prilikom kod sebe namestio ali jednostavno nije mi se dalo prilagodjavati na njega mada generalno nije bilo neke velike razlike izmedju njega i win 7 ali sada kada sam presao na win 10 u pocetku je trebalo malo prilagodjavanja ali posle par dana se sve savlada.

Onaj ko hoce taj ce prihvatiti novo okruzenje a ko nece taj ce naci 1000 i jedno objasnjenje zasto mu se ne svidja win 10.

Neka traže šta hoće ali neka ne rade to u moje ime, meni je 10ka daleko bolja nego XP u bilo kakvom obliku. Jeste da se MS u neku ruku "iskupljuje" za relativan neuspeh 8mice.
Ako nekome ne treba recimo Weather App, neka ga skine, meni treba ali mi ne treba na mobilnom sigurno. Za Start ima više programa tako da ni to nije problem. Meni je menu na 7mici bio skoro neupotrebljiv, stotinak instaliranih programa i bez veće optimizacije menija pravljenjem foldera po tematici je bilo pain in you know what pronaći nešto na brzinu. Na 10ki je Menu bar po abecedi a glavne programe sam pinovao na Modern/Metro deo sa malim ikonama, tako stane poprilično. Mogu da se razvrstaju i po tematici mada to još izgleda malo ne završeno ali ima vremena da se to sredi.
Neznam stvarno šta ljudi očekuju, da im neko pravi ceo OS po nekom njihovom personalnom ukusu ???? Malo sutra će to da se dogodi. Ima milion i jedan Linux ali vidi kaoliko se svi zajedno a kamoli pojedinačni Distros upotrebljavaju i koji im je market share.
Ti trazis programe po tematici i abecedi i ne koristis search???
Oprostite na rečniku ali me sve ovo podseća na nešto što mi je šef govorio kada nečim nisam bio zadovoljan ili zakerao: "Lošem ***** i dlaka smeta".
Prilagodi se ili izumri je priroda svih stvari i života.
U pravu si, Microsoft ce morati da se prilagodi zeljama i potrebama korisnika ili ce da izumre.

Da izumre? jednostavno ce kupiti pobednika...

Ja nista ne prizeljkujem, samo tvrdim da ce pre Microsoft propasti nego sto ce nasilno prilagoditi korisnike. Isto su ljudi pricali kad je izlazila 8ica i isto su nailazili na otpor onih koji misle da je sve novo bolje od starog, ma kakvo bilo. A ko programe trazi pogledom po meniju i folderima umesto da ukuca par pocetnih slova u search je primer korisnika koji se ne snalazi.

Pa da ne znam ja da ukucam tih par slova...to sto ti pricas ima samo dobitka za neke fajlove
da ne listam po folderima, sve sto cesto koristis ide na klik-dva ako si uredio windows prema
svojim potrebama.
Ali tvojim pisanjem ovde odajes utisak da ti smeta sto koristimo win10.
Ne poklapa se sa tvojim zeljama, sa mojim se poklapa i sta sad?

Poslednja izmena:
Mene vase zelje, potrebe i koriscenje uopste ne zanima, pisem o svojim.

Pa ne vredi mi ni tamo
Ma da microsoft ce da slusa insidere? i njihove zalpojke, to je samo fora da ljudi
imaju osecaj da odlucuju o necemu.
Oni vec imaju razradjen plan za 10-20 godina unapred, malo milom, malo silom, malo win za dz.
Ali oni ce odrediti pravac u kome se krece.

Ja nista ne prizeljkujem, samo tvrdim da ce pre Microsoft propasti nego sto ce nasilno prilagoditi korisnike. Isto su ljudi pricali kad je izlazila 8ica i isto su nailazili na otpor onih koji misle da je sve novo bolje od starog, ma kakvo bilo. A ko programe trazi pogledom po meniju i folderima umesto da ukuca par pocetnih slova u search je primer korisnika koji se ne snalazi.

A sto bi neko moro uopste da koristi opciju search kada lepo programe koje cesto koristi stavi u neki rocket dock ili pinuje u start meni ili dole taskbar i resen problem za vek vekova. Meni programi koje koristim relativno cesto koristim stoje u rocket dock i namestena opcija da se sakrije dock kada ga ne koristim i jednostavnim prevlacenjem misa na tom delu gde je dock se pojavi i biram sta mi treba a ono sto bas koristim to mi stoji dole u taskbar gde jednim klikom pokrecem.

Poslednja izmena:
Ne spinuj, pricalo se o stotinak programa
Meni je menu na 7mici bio skoro neupotrebljiv, stotinak instaliranih programa i bez veće optimizacije menija pravljenjem foldera po tematici je bilo pain in you know what pronaći nešto na brzinu. Na 10ki je Menu bar po abecedi a glavne programe sam pinovao na Modern/Metro deo sa malim ikonama, tako stane poprilično. Mogu da se razvrstaju i po tematici mada to još izgleda malo ne završeno ali ima vremena da se to sredi.

XP start menu i quick launch i dalje neprevaziđeni. :)

RTM izlazi do 15. jula najkasnije, 29. ce vec biti u prodaji racunari i tableti sa 10kom.

RTM verzija je finalna zavrsena verzija windowsa ?
to je kao "official" jel ?
Msm moze se tretira kao final ?

Da to je finalna za proizvodjace, ista kao ona sto posle izadje kao update i u prodaju.

XP start menu i quick launch i dalje neprevaziđeni. :)
Ovo neprevaziđeno?

start.png

Quick Launch је и даље ту, ја га набацим одмах после инсталације, тако је било и на 7 и на 8 и на 10.

Prilozi

• iviewcapture_date_11_03_2007_tim-1.jpg
    iviewcapture_date_11_03_2007_tim-1.jpg
    90 KB · Pregleda: 139
Nazad
Vrh Dno