Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Мени је quick launch добро решење за скраћенице па сам га задржао, оно ново ми се никако није свидело. Менији ко менији, чак ми се старт екран више свиђа од ових многостепених менија.

Ovo neprevaziđeno?

Pogledajte prilog 172649

Quick Launch је и даље ту, ја га набацим одмах после инсталације, тако је било и на 7 и на 8 и на 10.
Cortana vrlo dobro radi search i launch za instalirane aplikacije - mada, trenutno ne radi lokalno rangiranje - ukucao sam update puno puta i uvek je prvi rezultat update za javu, iako sam svaki put kliknuo na windows update. Treba da se ugledaju na Google.

RTM verzija je finalna zavrsena verzija windowsa ?
to je kao "official" jel ?
Msm moze se tretira kao final ?
Rtm se dava na proizvedaca dell,hp,Toshiba i ostale oem brendove da pripremaju svoje laptope i pc so preinatalirani windows 10 za prodazbu :) a u uste vreme rtm ide i na stampanje orginal CD za prodazbu

U medjuvremenu dok to oni spremaju da prze i budze na uredjaje, stize iso na MEGA...

Poslednja izmena:
Iako sam insider od 1.10., danas sam odradio clean install, ubio sedmicu staru dve godine i stavio 10. Do sad sam imao dual boot 7 i 10, s tim da je zadnji build bio jos 9860 ili tako neko. Kasnije me mrzelo da ganjam te buildove, ali čitam temu od starta.

Sistem je ok, za sada nemam nikakvih bagova. Build je 130. Primetio sam pad FPS-a u CS GO kada je aktivan Spartan u pozadini. Javljam dalje utiske nakon par dana, za sada, ocekivano, pozitivno :)

Iako sam insider od 1.10., danas sam odradio clean install, ubio sedmicu staru dve godine i stavio 10. Do sad sam imao dual boot 7 i 10, s tim da je zadnji build bio jos 9860 ili tako neko. Kasnije me mrzelo da ganjam te buildove, ali čitam temu od starta.

Sistem je ok, za sada nemam nikakvih bagova. Build je 130. Primetio sam pad FPS-a u CS GO kada je aktivan Spartan u pozadini. Javljam dalje utiske nakon par dana, za sada, ocekivano, pozitivno :)
Pa nemoj pozitivno o win10, ovde se tema pretvorila u pljuvanje po ovom OS.
Ja sam ovde isprozivan zbog slicnih izjava, namazan katranom i posut perijem.
Ovde su dobrodosle samo izjave tipa, nista mi ne radi, baguje, ne otvara i sl.

Pa nemoj pozitivno o win10, ovde se tema pretvorila u pljuvanje po ovom OS.
Ja sam ovde isprozivan zbog slicnih izjava, namazan katranom i posut perijem.
Ovde su dobrodosle samo izjave tipa, nista mi ne radi, baguje, ne otvara i sl.

Niko tebe nije pljuvao, ali tvoj stav da "uskoro u beta stanju" sistemom sa tonom dokumentovanih problema proglasis stabilnijim od finalnih sistema je po meni smesno.... jos kad se uzmu GPU driveri koji su trenutno smejurija, iako vecina igrica rade pa je vecini to reper stabilnost sto je opet po mom licnom misljenju smesno

A to sto se ja sad ne slazem sa tobom uopste neznaci da mislim da ce RTM win10 biti los, cim se ispeglaju driveri za mesec/dva verujem da problema nece biti

Samo u celoj prici AMD je ovde big bad wolf, pod to mislim da jednostavno nemaju obzira prema svojim korisnicima i da izbacuju drajvere sa velikim zakasnjenjem. nVidia tih problema nema i malo malo vidim kako izbace neke drajvere, to znam jer mi kolegin sin ima njihovu karticu pa pratim njihovo angazovanje oko izbacivanje novih drajvera.

Cekam samo da vidim sta ce da urade po pitanju r9 390x i kako ce se pokaze u zvanicnim testovima i kako ce onda da bude stanje sa drajverima ali mi se sve nekako cini da cu opet da promenim kucu tacnije da se vratim odakle sam i dosao!

Kako? pa amd je izbacio drajver za svaku bitniju novu igru.
15.4 beta za GTA V, 15.5 beta za Witcher, svi ovi rade na win10 dobro.
Sta reci onda za nvidiju? poslednji drajver koji radi je 350.12

Nema tu sta da se veliko desi, mani im je R&D rade na optimizaciji drivera pre svega jer ih to najvise pece... i NV ima bagova i gresaka ali trenutno AMD ima vise pogotovo za win10, verovatno ce se malo popraviti jer ih sve vise ljudi pljuje ali neki veci pomak tesko

Ti driveri su svi na silu izvuceni jer je AMD u tim svim igrama debelo podbacio, eto na primer meni CF u nijednoj NOVOJ (testirao sam pre 2-3 meseca) igri nije radio! SLI je isto bio los ali u manjoj meri!
zadnji whql AMD driver je izasao je 2014, da su imali kompletan stabilan driver koji ima i performanse i sve funkcije bez bagova poslali bi ha M$ da ga isti testira ali posto znaju u kom su stanju nisu

Poslednja izmena od urednika:
ali boze sacuvaj da se zapitas da to sto tebi ne radi nije slucajno do tebe.da ne spominjem da ocigledno nisi sposoban ni da prebrojis mesece u godini.a na ovo ko testira drajvere starno nema potrebe da komentarisem.tema je odavno zrela za kantu,nema nikakvu funkciju sem da ti neograniceno pausalno i neargumentovano vristis i vredjas ljude.

Kako se dobija boja u title baru ?
Zasto ne zele da vrate mogucnost promene systemskih fontova , kao sto je nekada bilo ?

Ovo neprevaziđeno?

Pogledajte prilog 172649

Quick Launch је и даље ту, ја га набацим одмах после инсталације, тако је било и на 7 и на 8 и на 10.
Cak i tako razmotan u 3 kolone je pregledniji od tree-list-view koji je bio u win7.
Ja ne kucam po tastaturi da bi pokrenuo program. Sve što mi treba je u quick launch, a ako mi treba nesto što ne koristim cesto, nije mi tesko da potrazim po start meniju.
Zato uvek stavljam classic shell posle instalacije windowsa koji posle radi sve dok ne kupim nov komp ili laptop.
Problem sa abecednim spiskom program je gomila gluposti koje installeri ubacuju u start meni.. Pored linka za pokretanje aplikacije, ubacuju se i uninstall, dokumentacija, linkovi za web sajt, kobfiguracija aplikacije, ...
Kako se abcd sortirana lista snalazi sa svim ovim?
MS bi pre svega trebao da napravi unifikovani installeri koji bi smestio app i njene komponente na prava mesta, a ne da app installer trpa sve i svasta u sistem.

To je tako od Windowsa 8, tada su počeli da smatraju da je najbolji font Segoe UI i da nema potrebe da ga iko menja za Arial ili Tahoma-u ili nešto treće.

Za gta 5 su izbacili istog dan ali dan kasnije dok su za witchera izbacili posle nedelju i vise dana dok je nvidia u oba slucaja vec imala drajvere istog dana kada su igre bile izasle. U tome se razlikuju. Cak ne verujem ni da bi amd izbacio odmah drajvere nego su prisiljeni bili da tako nesto urade. Samo pogledaj unazad par meseci kada su izasli omega drajveri koliko je vremena proslo dok nisu izbacili sledece beta drajvere a koliko je nvida u tom periodu izbacila svojih novih drajvera i to ne beta nego finalne, a gde su nama posle 14.12 omega neki finalni drajveri? Ni naznake da ce da ih bude u skorije vreme!

Nevezano da li postoji tema za drajvere ili ne... drajveri nisu tu samo da bi se igrale igrice nego i da bi sam windows normalno fukcionisao! Tako da je svaka razmena misljenja na temu drajvera dobrodosla da se komentarise!

Мало сам пожурио са одговором, ова грешка је и даље присутна али је превиђам зато што не користим системски начин за рестарт или гашење него инсталирам геџет код кога нема грешке. Малопре сам нешто пробао, грешка се појави и кад хоћу да се излогујем, променим корисника, гасим, рестартујем ... не знам да ли су исти бројеви али се на ово своди. Геџет лепо одради посао. Још неко?

kod mene se to pojavi na svaki tipa 10ti restart ili satdaun,pa se ne uzbudjujem.

Видим да је http://answers.microsoft.com пун пријава са овим проблемом и разних успешних или мање успешних предлога али видим и да су обећали да ће неки следећи апдејт да реши ово. Ни мене не узбуђује пошто ем геџет ради посао ем 10 само помало пробам једном у пар дана.

350.12 su poslednji win8.1 drajveri koji mogu da se koriste na win10, posle toga su izbacili dva wddm2 drajvera za win10, poslednji je 352.84 i oni rade odlično jedino što nisu ažurni kao regularni drajveri, te mislim da ne sadrže profil za TW3.

Meni se pojavio problem sa WiFi-em nakon instaliranja verzije 10130, stalno mi za mrežu izbacuje da je limited, sa malim uzvičnikom preko ikonice u notification bar-u. Protoka nema nikakvog, probao sam da obrišem mrežu pa da ponovo unesem lozinku, da deinstaliram i ponovo instaliram drajver, da pustim Windows da sam instalira drajver... i nije pomoglo. Sada sam pregazio tu verziju sa verzijom 10135 i isti slučaj. Inače, sistem prepoznaje uređaj i izbacuje da "device is working properly".

To je dokumentovan problem.. ocekivano, neznam sta ocekujete :)

Meni se pojavio problem sa WiFi-em nakon instaliranja verzije 10130, stalno mi za mrežu izbacuje da je limited, sa malim uzvičnikom preko ikonice u notification bar-u. Protoka nema nikakvog, probao sam da obrišem mrežu pa da ponovo unesem lozinku, da deinstaliram i ponovo instaliram drajver, da pustim Windows da sam instalira drajver... i nije pomoglo. Sada sam pregazio tu verziju sa verzijom 10135 i isti slučaj. Inače, sistem prepoznaje uređaj i izbacuje da "device is working properly".

Koji je wifi cip da nije realtek?

Jesi li probao da ih instaliras u win8 compatibility mode?
Ili u win7, ne videh da imaju drajveri za win8.

Poslednja izmena:
Vrh Dno