Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Ladno pusta flac i alac WMP :) super!

Sada sam primetio u Edge da kada gledam neki video sa YT da sve je ok i ucitava snimak ali cim uzmem i prebacim tab na nesto drugo da citam ili vidim posle nekog vremna dok ne potrosi ono sto je buferovao dotle svira cim potrosi staje muzika iako net nije zauzet tacnije niti nesto skidam niti je protok na zauzet na nekom drugom uredjaju, i samo da se vratim na tab gde je YT muzika nastavlja da svira kao da se nije nista dogodilo!

Ajde neka jos neko ovo proveri da li se isto dogadja? Da znam jel sam izdvojen slucaj ili se ovo manifestuje kod drugih. Hvala

To je radjeno tako zbog tableta, da bi stedeo bateriju...medjutim nadam se da ce to srediti sa nekom opcijom...

Jel popravljen bug sa detekcijom brzine memorije u task manageru?

Ja sam generalno zadovoljan desetkom, ali ima jedna stvar zbog koje sam sad opet na sedmici. Drajveri za grafiku pucaju kad igram WoT i nema šanse da se namesti. Definitivno prelazim na win10 kada izbace finalnu verziju i ispegla bag ove (koliko-toliko).

To je radjeno tako zbog tableta, da bi stedeo bateriju...medjutim nadam se da ce to srediti sa nekom opcijom...

Pa koji je to de*ilizam, pa win 10 je prevashodno namenjen racunarima i ne vidim svrhu da sada ako nesto radim da moram non stop da buljim u to. Znaci po njihovom onaj ko nece da koristi vise pretrazivaca zbogom slusanju muzike sa YT i primer igranja igrice online.

I ono sto sam jos primetio kod edge je to da je spor u primanju informacija. Tipa stigne vam neka poruka na fejesu na drugom pretrazivacu je istog trenutka detektuje dok ovde nista dogod ne udjes u njega i ne pogledas da li je stigla poruka? Ako ce ovo da im bude primarni pretrazivac onda mislim da ce da pojedu go*no i to sa onom velikom kasikom sto se servira pire krompir.

Poslednja izmena:
Pa koji je to de*ilizam, pa win 10 je prevashodno namenjen racunarima i ne vidim svrhu da sada ako nesto radim da moram non stop da buljim u to. Znaci po njihovom onaj ko nece da koristi vise pretrazivaca zbogom slusanju muzike sa YT i primer igranja igrice online.

I ono sto sam jos primetio kod edge je to da je spor u primanju informacija. Tipa stigne vam neka poruka na fejesu na drugom pretrazivacu je istog trenutka detektuje dok ovde nista dogod ne udjes u njega i ne pogledas da li je stigla poruka? Ako ce ovo da im bude primarni pretrazivac onda mislim da ce da pojedu go*no i to sa onom velikom kasikom sto se servira pire krompir.

To je sve radjeno da updatuje samo tab na kom si trenutno. Zbog baterija i performansi ali msm da ce sigurno da ubace opciju da se to ukljuci/iskljuci.

Ja imam jos jedan problem sa njim koji ne mogu da iskljucim/promenim. Na jednoj stranici imam brojeve , konkretno broj i velicina beta i npr pise 1.05466 ako je bet dobijen to je zeleno ako izguvljen crveno ono meni spartan to farba u plavo jer ga vidi kao link.

A da, kako na ovom novom satu / kalendaru kad se klikne u donji desni ugao da stavim da pocetak nedelje bude ponedeljak ?

Untitled.png
Klik na sat>Change Date and time..>Time and language>Change Date and time formats

Vuk je na nekoj xxx strani pokazao sliku da moze da se namesti da ponedeljak bude prvi dan u nedelji ali iskreno meni to je savim nebitna stavka u celoj prici! Ali nekome ocigledno da znaci pa cim vuk dodje posto on zna gde je to menjao ce sigurno jos jedared okaci sliku.

Meni vise nervira sto su izbacili alarm koji je bio u sklopu kalendara ali vise nije nego je na drugom mestu a sto im je to smetalo da cackaju to mi vec nimalo nije jasno?

stiglo mi je obaveštenje posle apdejta za rezervaciju nadogradnje na 10ku...da li to znači da ću moći da formatiram hard i ispočetka clean install, aktivirao sam osmicu telefonski, pa tako nemam product key...ps. ako je zabranjeno o tome pričati ovde, može li neka smernica na pp? hvala veliko

Kreni da citas ovu temu od neke 200 i neke strane. Vise puta je pisano o tome, tu ces naci sve sto te zanima!

Još nisu uspeli da skrpe problem sa određenom zvučnim karticama... :

KB3069069: We fixed the issue where after upgrading to this build audio playback is lost in some hardware configurations. Note: Some sound cards may fail to operate in multichannel mode. The workaround to the problem is to set the default audio format to stereo.

Ovo sam mogao i uz pomoć jedinog dostupnog fiksa, ali još uvek moram da koristim 5.1 sistem u stereo modu..

baš ti hvala znaš!puno si mi pomogo! vidim tebe na zadnjih par strana sve nubarska pitanja... tako da mi se ne čita ostatak...

Za razliku od tebe ja koristim win 10 i poenta ove teme je da ono sto ne znas pitas i da se razmenjuje misljenje! A ti koji si jos uvek na win 7 pitas vec nesto sto je odavno prezvakano a tebe ako mrzi da izdvojis 30-60 min vremena da iscitas 50 strana a sa sigurnoscu ti kazem da je pisano o tome dok o onome sto sam ja pisao ili je pominjano ili nije i ako jeste ko zna gde se nalzi u ovih 250 strana.

Ja sam to odavno podesio da mi bude ponedeljak,ali i dalje mi prvi dan u nedelji stoji-nedelja!Sad ce Vuk da dodje i kaze kako mi u stvari ne znamo da podesimo to,kako kad kod njega sve radi???:d

Izgleda da je to bug sa ovim kalendarom koji se otvara. Resice se verovatno. Msm i nije neki veliki problem ali navika je cudo.

Inace vidim da su dosta sredili ovo "Hey Cortana" i Cortanu uopsteno. Msm sad sam prebacio region na US cisto malo da je istestiram.

Isti je valjda i za slow i fast sada 10130 . Sledeći zvanični od Ms-a će prvo biti za fast . Ovo povremeno procuri poneki ...

Poslednja izmena:
Hvala lepo!, taman sam zavrsio sa poslom, vec smo se predugo zadrzali na ovom 135...:)
Pro verzija?

Poslednja izmena:
Mnogi se zale da ne mogu da aktiviraju 10147 , ja cu pokusati sa KMSPico najnoviji javljam ako uspem , prilikom instalacije kada trazi product key idite na skip!

Vrh Dno