Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Koja je ovo verzija? ona prava Pro?

Ako ukucas pri instalaciji kljuc NJ4MX-VQQ7Q-FP3DB-VDGHX-7XM87 bice ti pro a ako ides na skip imaces da biras home ili pro , nije aktivan , pa sam morao rucno da pravim precice my computer i control panel , posto neda nista dok se ne aktivira:

Capture.PNG

Prvi dan u nedelji konacno ponedeljak nije nedelja na build 10147 evo kako se to resava:

11.PNG

Koliko vidim komentare, u 10147 su ispravljeni gotovo svi "opšte poznati" bugovi.

Instaliram, naravno upgrade iz windowsa ne treba kljuc...
Evo i laptop dobio win10, upgrade sa win7.
Naravno bez problema sve proslo...

Capture88.PNG Screenshot (1).png

Vuce nije ti aktiviran , a i taj upgrade ti je povukao staru sliku sneg , a sad je ronioc default slika:

Capture.jpg

Windows uspesno aktiviran:

11.PNG

Kako radi edge , da li se može uređivati favorites bar , to mi je dosta bitno ?

Dobio je ikonicu kao Internet Explorer samo malo kao moderniju , vise se ne zove Spartan vec Microsoft Edge! Ne izlazi vise explorer.exe memory couldnt be read!

Zanima me konkretno da li mogu menjati raspored u folderima na favorite baru i da li prikazuje ikone sajtova ? A može slobodno neko i da okači html5 test , prošli put je bio 402 .

Dobio je ikonicu kao Internet Explorer samo malo kao moderniju , vise se ne zove Spartan vec Microsoft Edge! Ne izlazi vise explorer.exe memory couldnt be read!

To na 10147 ? Jer meni je na 10130 jos spartan i imam problem sa njim na jednom sajtu koji mi je jako bitan.

Nešto su pokvarili fontove u Edge-u, u odnosu na Spartan u xx135 bildu, čini mi se.. A vama?
Fontove u tab-ovima prvenstveno.

Poslednja izmena:
Windows 10 build 10147 detektuje KMSpico kao malware:

Capture.PNG

Problem u najavi?

Mislim da ga je uvek detektovao kao takvog.
Ja sam odradio upgrade sa 135 builda i ostao je aktivan.

Slika snega obrisana ili ja ne mogu da je nadjem , ronilac je default i dalje od ovog builda pa mozda i do finalnog ko ce ga znati , vi sto ste radili upgrade pretpostavljam da imate tu sliku , nema je nigde:

Capture.PNG

Ma opusteno idi samo na allow u defenderu i nece smarati.

Insider hub isklučen u ovom 10147? Kod mene ga nema više.

Ne mogu nikako da instaliram nvidia drajvere sa windows 8.1
Instalacija prodje normalno i restartujem racunar, ali ne prihvata promene nakon restarta. Ima li neki tut, sta i kako raditi ?

Nema moje graficke u listi podrzanih za te drajvere. Serija 400

Poslednja izmena:
Kod mene na laptopu 315m hoce, rade normalno ovi 341.44 od win 8.1 .
Jesi li uredno pobrisao drajver sa DDU?

Jesam.
Pokusao sam i 341 drajvere. Njih instalira normalno ali ne moze da se udje u nvidia control panel, kao i da prihvati promene nakon restarta.
Mozda zato sto nisam obrisao drajvere kada sam radio upgrade sa 8.1 na 10 ?

Mislim da nije do toga, ja sam na lapu radio upgrade sa win7.
Pobrisao sa DDU, ccleaner pobrisao registry i instalirao zadnje.

Kalendar i dalje radi kao pre...
I ostalo sve radi, samo ne vidim ni ja nigde insider hub.

Screenshot (253).png

Poslednja izmena:
Sa 134 prelazim na 147 (iso sa hard diska) ...el treba na nesto posebno da obratim paznju???? Pominjete neke kljuceve? zar nece ostati ovi iz 134?

Ostaju posle upgrade.

Vrh Dno