Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Koja je ovo verzija? ona prava Pro?

Ako ukucas pri instalaciji kljuc NJ4MX-VQQ7Q-FP3DB-VDGHX-7XM87 bice ti pro a ako ides na skip imaces da biras home ili pro , nije aktivan , pa sam morao rucno da pravim precice my computer i control panel , posto neda nista dok se ne aktivira:

Capture.PNG

Prvi dan u nedelji konacno ponedeljak nije nedelja na build 10147 evo kako se to resava:

11.PNG

Koliko vidim komentare, u 10147 su ispravljeni gotovo svi "opšte poznati" bugovi.

Instaliram, naravno upgrade iz windowsa ne treba kljuc...
Evo i laptop dobio win10, upgrade sa win7.
Naravno bez problema sve proslo...

Capture88.PNG Screenshot (1).png

Vuce nije ti aktiviran , a i taj upgrade ti je povukao staru sliku sneg , a sad je ronioc default slika:

Capture.jpg

Windows uspesno aktiviran:

11.PNG

Kako radi edge , da li se može uređivati favorites bar , to mi je dosta bitno ?

Dobio je ikonicu kao Internet Explorer samo malo kao moderniju , vise se ne zove Spartan vec Microsoft Edge! Ne izlazi vise explorer.exe memory couldnt be read!

Zanima me konkretno da li mogu menjati raspored u folderima na favorite baru i da li prikazuje ikone sajtova ? A može slobodno neko i da okači html5 test , prošli put je bio 402 .

Dobio je ikonicu kao Internet Explorer samo malo kao moderniju , vise se ne zove Spartan vec Microsoft Edge! Ne izlazi vise explorer.exe memory couldnt be read!

To na 10147 ? Jer meni je na 10130 jos spartan i imam problem sa njim na jednom sajtu koji mi je jako bitan.

Nešto su pokvarili fontove u Edge-u, u odnosu na Spartan u xx135 bildu, čini mi se.. A vama?
Fontove u tab-ovima prvenstveno.

Poslednja izmena:
Windows 10 build 10147 detektuje KMSpico kao malware:

Capture.PNG

Problem u najavi?

Mislim da ga je uvek detektovao kao takvog.
Ja sam odradio upgrade sa 135 builda i ostao je aktivan.

Slika snega obrisana ili ja ne mogu da je nadjem , ronilac je default i dalje od ovog builda pa mozda i do finalnog ko ce ga znati , vi sto ste radili upgrade pretpostavljam da imate tu sliku , nema je nigde:

Capture.PNG

Ma opusteno idi samo na allow u defenderu i nece smarati.

Insider hub isklučen u ovom 10147? Kod mene ga nema više.

Ne mogu nikako da instaliram nvidia drajvere sa windows 8.1
Instalacija prodje normalno i restartujem racunar, ali ne prihvata promene nakon restarta. Ima li neki tut, sta i kako raditi ?

Nema moje graficke u listi podrzanih za te drajvere. Serija 400

Poslednja izmena:
Kod mene na laptopu 315m hoce, rade normalno ovi 341.44 od win 8.1 .
Jesi li uredno pobrisao drajver sa DDU?

Jesam.
Pokusao sam i 341 drajvere. Njih instalira normalno ali ne moze da se udje u nvidia control panel, kao i da prihvati promene nakon restarta.
Mozda zato sto nisam obrisao drajvere kada sam radio upgrade sa 8.1 na 10 ?

Mislim da nije do toga, ja sam na lapu radio upgrade sa win7.
Pobrisao sa DDU, ccleaner pobrisao registry i instalirao zadnje.

Kalendar i dalje radi kao pre...
I ostalo sve radi, samo ne vidim ni ja nigde insider hub.

Screenshot (253).png

Poslednja izmena:
Sa 134 prelazim na 147 (iso sa hard diska) ...el treba na nesto posebno da obratim paznju???? Pominjete neke kljuceve? zar nece ostati ovi iz 134?

Ostaju posle upgrade.

Nazad
Vrh Dno