Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Inace probaj da upalis ovo:

Capture.PNG

Meni je pre neki dan bio znak uzvika na wifi i cim sam ovo upalio proradio je!

Jesi li probao da ih instaliras u win8 compatibility mode?
Ili u win7, ne videh da imaju drajveri za win8.

Našao sam drajvere za Win 8.1 i instalirao njih, bez pomaka. Fora je što je sve šljakalo OK do verzije 10125 (do tada sam instalirao svaku novu koja se pojavi i uvek je radilo OK), a kako sam prešao na 10130, kolabirao je WiFi. Svi ostali drajveri rade normalno.

EDIT: Laptop je Fujitsu NH751.

Poslednja izmena:
KB3069068 fixes the unexpected loss of Wi-Fi connectivity in Windows 10 build 10130. According to Microsoft the Windows Connection Manager Service (WCMsvc) stops responding in Windows 10 causing unexpected loss of wireless network connectivity.

10130 je doneo taj problem pa da li su resili za sve ili napravili jos gore ko to zna

Takav problem sa wifi sam jednom resio na sledeci nacin, raspakujes drajvere u folder.
Ides u device manager i update drajvere i navedes rucno u folder.
Posle ovoga je proradio normalno.

Našao sam drajvere za Win 8.1 i instalirao njih, bez pomaka. Fora je što je sve šljakalo OK do verzije 10125 (do tada sam instalirao svaku novu koja se pojavi i uvek je radilo OK), a kako sam prešao na 10130, kolabirao je WiFi. Svi ostali drajveri rade normalno.

EDIT: Laptop je Fujitsu NH751.
Ubaci Windows 10 i build 10130 i odradi windows update kada ti skine KB3069068 pusti ga neka restartuje i wifi ce raditi!

Takav problem sa wifi sam jednom resio na sledeci nacin, raspakujes drajvere u folder.
Ides u device manager i update drajvere i navedes rucno u folder.
Posle ovoga je proradio normalno.

Tako sam i uradio, sa fleša importovan .inf fajl

Ubaci Windows 10 i build 10130 i odradi windows update kada ti skine KB3069068 pusti ga neka restartuje i wifi ce raditi!

Probaću ovako, pa javljam rezultat...

Poslednja izmena:
Drugari, je l' vredi preći na desetku sa sedmice ili ne? Dobio sam pozivnicu za rezervaciju desetke. Meni sedmica na desktopu šljaka odlično. Čini mi se i drajver za masno ćebe bi našao. Dal' vredi da se zezam ili ne? Dajte mi vaša iskustva.

Drugari, je l' vredi preći na desetku sa sedmice ili ne? Dobio sam pozivnicu za rezervaciju desetke. Meni sedmica na desktopu šljaka odlično. Čini mi se i drajver za masno ćebe bi našao. Dal' vredi da se zezam ili ne? Dajte mi vaša iskustva.

Desetka ne trazi jacu konfiguraciju od sedmice , sve ce ti raditi normalno , jedino ce ti media center ako imas biti obrisan!

Sad ce @zeljko da ti sve objasni...

Sacekam final-RTM pa onda odluci

Kakav punk... Pošto je WiFi u autu, jedini način da probam da odradim update je bio "preko žice". Spojim LAN kabel i izađe mi status za Ethernet konekciju - Limited. Naravno, protok opet 0. Sve dobro spojeno, kabel ispravan, čak sam usput odradio i update firmware-a za TV star 3 godine :D Dižem ruke, čekam sledeći build i radim install od nule.

Drajver AMD 15.200.1040. beta probao sam vise puta ne gazi ga WU, onda sam vratio na 15.200.1023. i Wu odradi svoje. Koristim desetku nedelju dan i stabilan sistam, jedino sto nema nekih drajvera za neke programe koje koristim , ali resice to vremenom kada zvanicno izadje RTM.

mousehwo, ja sam mislio da cu sedmicu ultimate 64 bita koristiti dok sam ziv. I jedva sam nekako na osmicu iz treci put nekako, kada oni sad izbacuju windows 10, jeste bolji jos ako se malo igras, Assasin 20% frejma vise baca. Treba videti i za druge igre.

Neko trčkara (bespotrebno) za novim verzijama softvera i operativnih sistema, a neko ne popravlja ono što mu odlično radi.

Kojoj grupi pripadaš - sam odluči.

Neko hoće da iskoristi maksimum iz svog hardvera, a neko drži 10 godina star OS na novom kompu, nadajući se da su developeri predvideli budućnost :D

Ja sam uvek za nove verzije OS-a/softwera, ali ako je stabilnost na prvom mestu, onda treba sačekati malo (3-6 meseci), dok se ne ispegla

toliko price a ja ne videh jedan jedini konkretan dokaz nestabilnosti,sem gadjenje kalkulatorom i metroom sa osmice.

Normalno da je stabilan u tom pitanju, problem su sitni bagova koji ima a za stabilnost je taj "eko" sistem koji koristi od windows 8.1 tako da nemoze se rece da nije stabilan i da ce se srusiti celi os za 1 dan :)

toliko price a ja ne videh jedan jedini konkretan dokaz nestabilnosti,sem gadjenje kalkulatorom i metroom sa osmice.

A gde su tvoji dokazi stabilnosti, osim tolike tvoje i vukove priče? :p

te fazone sa spinovanjem koristi ispred skole gde si ih naucio.ako nekog optuzujes,ti i dokazujes.uostalom,vuk je kacio toliko toga da bi mene iskreno bila sramota da i pomislim da napisem nesto slicno.

A gde su tvoji dokazi stabilnosti, osim tolike tvoje i vukove priče? :p
Koje price? okacio sam 100 screenshotova do sada.
Jedino da se preko TeamViewer uverite da sve radi i da potrazite bagove?
Ako vama ne radi...zalim slucaj, vise srece ili vec cega sledeci put.
Evo ko hoce na TeamViewer kontaktirajte me na PP.

Poslednja izmena:
Čas jeste, čas nije RTM. Da nije tužno, bilo bi smešno.

Lol ovo ako je RTM onda bolje da MS proglasi apokalipsu za windows jedan kup bagova i ovo da bude rtm je smesno i to mnogo

Lol ovo ako je RTM onda bolje da MS proglasi apokalipsu za windows jedan kup bagova i ovo da bude rtm je smesno i to mnogo
Nemoj mnogo da se nadas, za ovaj mesec dana nista bitnije se nece promeniti.
Kozmetika i neki program vise, i odacu ti jednu tajnu, da bi ti komp radio ne moras da imas instaliran win10.

Mak nek srede samo one bagove oko start meni i to je to ja nisam rekao da nije dobar, nego samo da srede start menu da ne zamrznue i kad kliknes da otvori od prve a ne po 3-4 klika

21727d1434549268-microsoft-now-testing-windows-10-build-10145-pcs-could-release-lkh8z2a.png
Ovako otprilike izglead trenutni razvoj, još dosta do RTM.

Nego koja je ovo fora sa win 10, sinoc ugasim racunar preko starta pa na power/shut down i kada se komp iskljucio slucajno dotakoh tastaturu i komp krene ponovo da se dize ali ne iz sleep moda jer je to po defoltu kod mene uvek iskljuceno nego jednostavno kao da sam komp ukljucio na dugme sa kucista i krenuo da dize sistem sve po redu.

Nego gde se u windowsu podesava da se ovaj trouglic iskljuci da mi nisu skrrivene ikone iza nego da su poredjane tu pored? Na win 7 znam ali ovde nikako da skontam gde treba da udjem da to iskljucim.

1.jpg

Poslednja izmena:
Nego koja je ovo fora sa win 10, sinoc ugasim racunar preko starta pa na power/shut down i kada se komp iskljucio slucajno dotakoh tastaturu i komp krene ponovo da se dize ali ne iz sleep moda jer je to po defoltu kod mene uvek iskljuceno nego jednostavno kao da sam komp ukljucio na dugme sa kucista i krenuo da dize sistem sve po redu.
Nije to fora sa win10, vec sa maticnom plocom, tastaturom i misem.
Verovatno ti je u biosu podesno na keyboard power on...

Nazad
Vrh Dno