I dalje lokalni search ne radi kao sto je radio u 7ici i 8ici a glupa Grdana izbacuje vesti i reklame! Ako ti 8ica zauzima 1GB, ocekuj bar jos 200-300MB u 10ki (kod mene 8ica uzima 750-800MB a 10ka 1.1GB). Ako 99.9% posla obavljas preko browsera, sto kaze umart stavi neki jednostavan Linux i teraj, koji ce ti 10ka. Cujem da Chrome dosta bolje radi u Linuxu.Eh sada ja opet sa istim pitanjem kao pre nekoliko meseci.
Prosli put sam stavio na desktop pc preko 8.1 i nisam bio zadovoljan. Imao sam random freezove, nije radio lokalni search, kortana je radila u pozadini a u sustini nije funkcionisala. Takodje sam imao problema sa ponekim restartom iz bez razloga. E sada laptop mi je dosao na threshold funkcionalnosti sa ovom osmicom (vec neke 2 godine ima da je instalirana) i trebao bih da radim komplet reformat, ali mi je bezveze da stavljam osmicu opet ako je 10 dovoljno funkcionalna da na njoj obavljam posao.
99.9% posla obavljam preko google-a, chrome+drive. Da li je 10-ka malo laganija po memoriju u odnosu na osmicu, posto mi chrome hoguje skoro sve do ovih 3gb koliko trenutno imam na laptopu, trenutno mi sistem bez icega upaljenog uzima ~1GB (a sa upaljene 3 instance chrome-a i ukupno 17 tabova + skype i aimp 2.3GB). Za drajvere (prevashodno graficke se ne brinem previse jer na laptopu se ne igram, tako da koji god da radi a ispunjava osnovne potrebe ima prodju).
Da ne duzim bez potrebe, meni treba najstabilniji build koji mogu da stavim sada da ispunjava moje potrebe i da ima da se pruzme u iso formatu, ne zelim da idem preko WU.
Edit: nema potrebe da mi spominjete da je malo 3gb ram, imam to u vidu za sledecu platu...
win 10 x64 sa jednim prozorom 2.2gb, be browser-a 2.1gb
:trust:ja odustajem od dalje rasprave sa trolovima,ne vredi a i nemam vise zivaca.
Nije to pravo zauzece, to win drzi prst na obaracu...Hteli ste Metro, fensi šminke, eto vam sad.![]()
Win odlicno radi i na nasim starim kantama, to je ustvari i pravi kvalitet za jedan OS.Dal je moguce da se i dalje zamarate oko zauzeca rama? Ja imam 4 bedna giga ddr2 i sluze me super i na 8.1 i 10ne zamarajte se time..
Pa normalno je da cu da se zmaram kada mi u sred posla izbaci message system is low on memory. Jednostavno mi je posao takav da pregledam stotine sajtova dnevno i ne mogu a da nemam desetine i desetine otvorenih tabova istovremeno.
Radice solidno, mada ja bih isao na 32-bitni zbog 2gb ram memorije.Pozdraaaavv![]()
Trenutno skidamo Windows 10 TP.. Kako li ce raditi na Intelu E3300 2.5ghz i 2gb ram-a..
P.s. da li ce sacuvati sve podatke posle instalacije?![]()
Radice solidno, mada ja bih isao na 32-bitni zbog 2gb ram memorije.
sacuvace ti sve podatke i programe sa predhodnog OS.
Kako nije pravo, lepo ti pise In use, Standby i Free. In Use je pravo zauzece a Standby je cache!Nije to pravo zauzece, to win drzi prst na obaracu...![]()
Cekaj sad ja tebi treba da predajem kako windows rasplaze memorijom.Kako nije pravo, lepo ti pise In use, Standby i Free. In Use je pravo zauzece a Standby je cache!
Restartuj komp, krenuce instalacija...Pogledajte prilog 172324
Ljudi ovako je vec preko 2h, sta da radim?? :/
Pogledajte prilog 172324
Ljudi ovako je vec preko 2h, sta da radim?? :/
Restartuj komp, krenuce instalacija...
Pa prekini ga,pa ponovo.
Pa skida windows 10 preview 10079, mislim da ce mu to prvo gurnuti...a ne kapiram,sta on to na sedmici skida?i sto je to na ovoj temi?
@Stefan1995
Pa sto ga nisi ostavio da se kiseli ?
Au ovaj MS stvarno nije normalan...
Sada gase modern skype...pa majku mu..ima ko j e prihvatio tu verziju skype-a i korisne notifikacije (bannere) sa istog... Onda je bilo normalno da imas dve verzije skype-a a sada nije...cupaj pa sadi.
http://www.windowscentral.com/micro...n-windows-client-july-7-favor-desktop-version
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari