Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

A ko vas terao te leakove da instalirate? Mozd a Paji na intelu lepo radi, a nekome ne...ko ce to znati za sigurno sa ranim beta sistemom... 134 je meni ok, bolji od svih ostalih koje sam probao posle 9926 ...one builove pre nove godine i ne racunam to je tek krs i lom bio...

Samo se pitam kako radi ovaj preview na onim phenom procesorima sa TLB bugom :D tu je tek zurka ;)

Pa i 10134 je leak kao i 10135 , u cemu je problem , 10135 je stabilniji!

Ја сам реинсталирао 10130, ако ћу већ да будем некакав инсајдер, не иде да то буде на незваничним и дивча верзијама. Шта званично избаци М$, то ће да буде код мене.

Ја сам реинсталирао 10130, ако ћу већ да будем некакав инсајдер, не иде да то буде на незваничним и дивча верзијама. Шта званично избаци М$, то ће да буде код мене.

tacno, 34 i 35 su cak vratili neke bagove kao restart bug itd.. zato ih M$ nikad ni nije pustio medju insidere

Da ali na 10130 mi nije radio touchpad synaptic posle brisanja drajvera kao i tastatura , na 10134 i 10135 nemam tih problema , bug za explorer.exe ponekad izlazi kad restartujem: Instruction at 0x000 referenced memory at 0x000. The memory could not be read. osim toga ne vidim neke bugove!

Osim AMD krs drivera ja nevidim da bi rizikovao sa ovim sad (meni i dalje brljavi i start i onaj desni panel), jedino nesto sto sam pesimista po pitanju stabilnih drivera, intel/amd (krivili jedni druge tako da ni ja neznam ko je veci ***** tada napravio za GPU)kombinacija za win8 sam cekao ~3 meseca, mada sam ja zahtevniji korisnik jer koristim dva GPU na 2 monitora :)

Inace ja ocekujem samo jos jedan tehnikal preview, sve nakon toga ce biti pre RTM (ili po meni tek prava beta faza testiranja) e sad da li ce ista ici javno ili leak to cemo tek videt

Pa i 10134 je leak kao i 10135 , u cemu je problem , 10135 je stabilniji!

Ko kaze da je problem...samo je u pitanju leak, i tim putem ja neznam sta je u istom lose a sta dobro...
Kada MS pusti iso ili upgrade to je druga prica...

Iskreno se nadam da ce ostati ovako kao sto jeste.
Samo da nesto ne zbrljaju sad na kraju..:D

Riva tuner, OSD, ili FRAPS jer rade na nekoj verzije windowsa 10, build 1034 ili 1035. Kod mene ranije nije moglo na 9926 i na 10041 , sada sam na 1034 i brzi je od osmice.

Riva tuner, OSD, ili FRAPS jer rade na nekoj verzije windowsa 10, build 1034 ili 1035. Kod mene ranije nije moglo na 9926 i na 10041 , sada sam na 1034 i brzi je od osmice.
Naravno rade, na svakom buildu je radilo.
Samo kod upgrade prvi start msi afterburner imas poruku
da ga izgasis i ponovo pokrenes da ocita settings.
FRAPS takodje radi bez problema.

Screenshot (232).png

Vuk40 je tebe stvarno ne razumem ko god iznese neki problem u ranijim buildovima ti samouvereno tvrdis da nisu u pravu, otkud ti znas da je "svima" radilo, da bi fraps i afterburner radio pre svega zavisi od drivere i GPU karte, to ako tebi radi uopste neznaci da radi svima!

Sto je jos smesnije ono sto M$ kaze da je pokvareno ti akzes da radi, smesan si neverovatno, aj sto ovde jos neki poveruju to je jos tuznije

Inace ono sto i dalje ne razumem je taj novi settings a u pozadini i dalje stari control panel, aj sto je filozofija jednog i drugog razlicita aj sto se odredjeni parametri nalaze na oba mesta?????????????

Iskreno nadam se da ce ovo u SP1 biti ispeglano jer uopste ne vidim poentu takve nebuloze

Poslednja izmena:
Evo FRAPS na Empire Earth 1 u 1920x1080 radi na win 10 bez compatibility mode.
Znaci radi bez ikakvog baga. :d

Empire Earth 2015-06-10 22-54-15-63.jpg
Empire Earth 2015-06-10 22-55-05-46.jpg

Prilozi

• Empire Earth 2015-06-10 22-56-21-93.jpg
    Empire Earth 2015-06-10 22-56-21-93.jpg
    418 KB · Pregleda: 96
Poslednja izmena:
"Naravno rade, na svakom buildu je radilo."

Da si bar rekao MENI je na svakom buildu radio

Poslednja izmena:
Kaj vuk sve radi :D
Danas sam kupio licencu za windows 8.1 oem licencu za 20 eura i sada sam speman za upgrade na windows 10 :)

Kaj vuk sve radi :D
Danas sam kupio licencu za windows 8.1 oem licencu za 20 eura i sada sam speman za upgrade na windows 10 :)

Trebao si sacekat RTM, da se ne desi da "pirati" i oni sa oem 8.1 imaju "iste" licence za win10 nakon upgradea

Generalno M$ ce ici na forsiranje drugog modela naplate i uvodjenjem pirata u "legalnije" tokove, zato detalje neznamo, mozda se neki osete ostecenim ako pirati prodju isto kao oni, na primer ti sa OEM licencama

Poslednja izmena:
Trebao si sacekat RTM, da se ne desi da "pirati" i oni sa oem 8.1 imaju "iste" licence za win10 nakon upgradea
Ma nisam mogao da izdrzim a i gledao sam na ebay bio je mnogo eura nad 60 za licencu pa sam ga nasao za djaba na g2a, nek se desi i to i onako imam doma 4 kompjutera pa na ostale tri ce da ide piraterija :)

drugari jel ima neko resenja nakon izlaska iz sleep, nemam sliku i moram da uradim restart na dugme, inace zvuk se cuje kao da sam upalio sa sleepa ali problem ostaje...

jesam, ali od starta mi se cini da se to desava znaci bio sam na 130 pa 134 pa sad na 135 i isto sve...

drajver problem sa amd r7 270x , stara priča, neće da izadje iz slip moda, samo restart pomaže .

čekaj dok napišu ljudski drajver .

Kakva je situacija sa Nvidijinim drajverima na Win 10? Vidim da AMD ima dosta problema...

Koliko se sanse od 1000 pokusaja da se upise neki tacan key :D

Kakva je situacija sa Nvidijinim drajverima na Win 10? Vidim da AMD ima dosta problema...
Ista, ko se ne snalazi sa amd drajverima nece ni sa nvidijinim.

@krale nema tu pravila, mozes iz drugog puta a mozda ni sa 1 000 000 pokusaja.
Ima i drugih laksih nacina, sa programima i jakim masinama ali to je vec domen piraterije.

Eh sada ja opet sa istim pitanjem kao pre nekoliko meseci :).
Prosli put sam stavio na desktop pc preko 8.1 i nisam bio zadovoljan. Imao sam random freezove, nije radio lokalni search, kortana je radila u pozadini a u sustini nije funkcionisala. Takodje sam imao problema sa ponekim restartom iz bez razloga. E sada laptop mi je dosao na threshold funkcionalnosti sa ovom osmicom (vec neke 2 godine ima da je instalirana) i trebao bih da radim komplet reformat, ali mi je bezveze da stavljam osmicu opet ako je 10 dovoljno funkcionalna da na njoj obavljam posao.

99.9% posla obavljam preko google-a, chrome+drive. Da li je 10-ka malo laganija po memoriju u odnosu na osmicu, posto mi chrome hoguje skoro sve do ovih 3gb koliko trenutno imam na laptopu, trenutno mi sistem bez icega upaljenog uzima ~1GB (a sa upaljene 3 instance chrome-a i ukupno 17 tabova + skype i aimp 2.3GB). Za drajvere (prevashodno graficke se ne brinem previse jer na laptopu se ne igram, tako da koji god da radi a ispunjava osnovne potrebe ima prodju).
Da ne duzim bez potrebe, meni treba najstabilniji build koji mogu da stavim sada da ispunjava moje potrebe i da ima da se pruzme u iso formatu, ne zelim da idem preko WU.

Edit: nema potrebe da mi spominjete da je malo 3gb ram, imam to u vidu za sledecu platu...

Poslednja izmena:
ram zauzece

win 10 x64 sa jednim prozorom 2.2gb, be browser-a 2.1gb

Prilozi

• 123.jpg
    123.jpg
    468.2 KB · Pregleda: 133
Poslednja izmena:
Uhh postavio si najgore moguce pitanje u ovoj temi.:D
Bojim se da neces dobiti konkretan odgovor.
Evo iz mog iskustva, zadnji 10135 je najbrzi https://mega.co.nz/#!UQ1EUCIL!VnWzAfzWTJ7iVx0ygYVr3EQLQ5hEhAhqNonaFpnXvAQ
Chrome je ubedljivo najbrzi, sistem u idle radi na 1.2-1.3gb bez gasenja pozadinskih procesa.(catalyst, skype, realtek menager)
Ja licno nemam iskustva sa cistom instalacijom, kod mene i jos 20-tak masina sve je upgrade sa win7 ili win 8.1.
Za mene je sistem stabilan i bez problema ali sacekaj ima i drugih misljenja.
I oni kazu...

@solaja
Mislim da sto vise rama imas to je i vece idle zauzece, te ti sa svojih 8 imas 2+, zamisli sta bi tek bilo sa mojih 3gb da je tako svima :d.
@Vuk
Najbolje bi bilo da napravim neki poll :d, inace pratim temu tu i tamo i zato sam odlucio da za desktop sacekam RTM, pa cu ga tamo staviti, a laptopu je odzvonilo i nuzda zakon menja. Jednostavno mi je glupo da stavljam sada opet osmicu pa da za mesec dana opet radim novi sistem, mrzi me! Ovako ako stavim sada 10 i updateujem redovno do RTM-a kontam da ce biti ok.

Vrh Dno