Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Ko ne slusa i nece da cita kako se radi upgrade i sta se odradi posle.
Neka mu i ne radi, pisano je 100 puta.

samo sitan kozmeticki defekt, nista vise, vuk i umart ga vise ni ne primecuju :d
Hehe, start meni e epten bagovito, sta je nainteresatno ni na restart nije se popravio treba dosta poliranja sa startom, nije fluidnie zaledi se i ne reagoje nista osim desan klik

Ko ne slusa i nece da cita kako se radi upgrade i sta se odradi posle.
Neka mu i ne radi, pisano je 100 puta.
Ja OS instaliram da ga koristim a ne kad instaliram da pravim neke tvikove koje ni sam ms nije napravio jos, bitno nije stabilan jos cekamo RTM vajda nece biti tog baga, inace je windows 10 dobro sreden sviga mi se ali da ga dosrede i stavam ga odma :)

Ja OS instaliram da ga koristim a ne kad instaliram da pravim neke tvikove koje ni sam ms nije napravio jos, bitno nije stabilan jos cekamo RTM vajda nece biti tog baga, inace je windows 10 dobro sreden sviga mi se ali da ga dosrede i stavam ga odma :)
Nisu trikovi, ostali ti repovi od grafickih drajvera...
Ali ako ti insistiras da samo prepucas jedno preko drugog onda OK.

Ipak ti ostani na win8.1, eto ga savet...eto toliko o tome i nagovaranju da
se predje na win10.

Nisu trikovi, ostali ti repovi od grafickih drajvera...
Ali ako ti insistiras da samo prepucas jedno preko drugog onda OK.

Ipak ti ostani na win8.1, eto ga savet...eto toliko o tome i nagovaranju da
se predje na win10.
Ma kakvih repovi, probao sam i sa cistom instalacijom kad je bio build 74 i opet isto, drajvere za graficku napravio preko Windows update

ocisti sa DDU sve graficke drajvere,povadi sve periferije sem misa i tastature i pokusaj opet.imas neki konfliktni drajver/softver.

Ma kakvih repovi, probao sam i sa cistom instalacijom kad je bio build 74 i opet isto, drajvere za graficku napravio preko Windows update
Pisano je vec o tim microsoft drajverima, da ne vrede nicemu.
Instaliraj one sa sa zvanicnog sajta.

Capture.GIF

Eto malo na 134 :)

@Vuk40 care kako si sredio onu brljotinu sa registrom?

sfc /scannow u admin CP?

Odlicna komanda skoro sam izlecio XP sa njom, bio je toliko trom da je dva taba u operi gasio citav minut :D posle scannow sve se oporavilo :)

Nero bloat đubre :D
Softvera sa par megabajta narastao na nekoliko gigabajta :)

Da li je moguće da to još neko koristi...

Pozdrav,

Imam 2 pitanja u vezi Windows 10tke.

1. Imam originalan Windows 7 Profesional 64bit. Kod kojim sam ga aktivirao vazi 2 godine, aktivacija vazi do marta 2016.
Ako odmah instaliram besplatni Windows 10 da li ce on biti originalan i posle isteka mog koda ili ce postati pirat?

2. Procitao sam da je zahtjevnost ista kao i za Windows 7, trenutno mi je vrlo slab racunar (planiram mjenjati).
Hocu li ga moci instalirati na moju konfiguraciju?

GHcUQFm.png

Hvala.

Nero bloat đubre :D
Softvera sa par megabajta narastao na nekoliko gigabajta :)

Da li je moguće da to još neko koristi...
Haha jeste u pravo si, ja koristim onaj klasika nero 7, ostale ne koristim od 20 mb napravili su celi os od 2-3 GB instalacija trae ko da si instalirao dva windowsa za redom i to XP :)

Pozdrav,

Imam 2 pitanja u vezi Windows 10tke.

1. Imam originalan Windows 7 Profesional 64bit. Kod kojim sam ga aktivirao vazi 2 godine, aktivacija vazi do marta 2016.
Ako odmah instaliram besplatni Windows 10 da li ce on biti originalan i posle isteka mog koda ili ce postati pirat?

2. Procitao sam da je zahtjevnost ista kao i za Windows 7, trenutno mi je vrlo slab racunar (planiram mjenjati).
Hocu li ga moci instalirati na moju konfiguraciju?

Pogledajte prilog 172229

Hvala.
1.Trebalo bi da bude aktiviran i posle isteka koda
2.Mozes da instaliras, nije zahtevniji od win 7

P.S Instalirao sam neki apdejt danas za win 10, cini mi se da bolje radi, ali verovatno radi isto, nego sam umislio :d
P.P.S Nero je tesko smece, Ashampoo meni zavrsava posao...

Poslednja izmena:
Ja sam moj dvd rezac odstaranio, jeste da zjapi rupa ali to je nista
u poredjenju sa odvaljenom stranicom kucista.
Sto se przilo przilo, nema vise..

Ahha evo @Dark Warrior-"covek bez problema" je treci, njemu cak radi i bolje.
Dobro je, ne haluciniramo samo @umart i ja...:d

Poslednja izmena:
evo ja da dodam jedan bag,mada tipujem da je ovo nevezano do win-a vec do kombinacije ccleaner-a i defendera: koriscenje ccleanera dovodi do toga da ce defender da vas obavesti da niste vrsili scan neko vreme,svaki put. :) inace cist dokaz nestabilnosti i neupotrebljivosti OS-a.

Ovaj win je prepun sitnih bagova i gluposti.

- vertikalni taskbar ne moze jer se ikonice iz sys tray-a ne skaliraju i prikazuje se 2-3 a imam ih bar 5-6
- datum nece da se promeni na naski, tj meni pise 6.10 a trebalo bi 10.6 (da, znam kako se menja i gde i stoji ono sto treba ali je i dalje isti k)
- gotovo nikad iz prve ne otvori ikonice u taskbaru vec mora vise klikova
- ne otvara mi calculator
- ono cudo za gledanje fotografija nekad radi a nekad ne
- start menu se nekad ubaguje i nece da se skloni
- random freeze-ovi u kom nista sem win+l ne pomaze, posle logovanja radi normalno
- cesto dobijam random prekide u zvuku kad npr cepam dotu 2 i slusam muziku sa aimpa ili jutjuba
- na chrome-u mi se cini da prozor u fullscreen-u ne radi lepo tj da mi fali deo gornjeg dela prozora. Jako mali deo ali ruzno je u fc-u svakako...

Ovo je onako na brzinu lista mada mislim da sam naveo 80% problema koji mi smetaju. Sem toga Win 10 je odlican i kontam da ce biti savrsen kad ga ispeglaju do kraja...

Da oti sta te buni ? Od uvjek je bilo tako sa beta verzijama moze da se napravi upgrade od starog windows ako je beta test tako je bilo i od xp,vista,7,8.1 i sad 10
Ne buni me, nego sam mislio da nije slučajno negde procurela finalna verzija.
Ovako me uopšte ne čudi da je bio problematičan.

Ma ne jos nista od RTM, bi trebalo uskoro da bude pusten ne verujem posle 29 da dobiemo RTM skoro sve verzije od windows RTM se pojavijo u javnost pred da bude oficijalno prestavjen

Hahabaa meni ovaj iz wina klasican jos od w7 nikada nije "omanuo" mada ne rezem vec 3god, to je proslost kao i kasete...

Vrh Dno