Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

nisam osetio razliku,mada nisam nesto ni testirao.elem,search+gordana proradili sami od sebe,ili sam ih popravio,a nemam pojma kako. :d jedino "show hidden icons" i dalje odbija da radi,sad cu se pozabavim sa tim.

Kao da treba da mu legne sve na svoje mjesto posle instalacije. :) Neke stvari na startu zabaguju ili se sporo otvaraju, ali kad prorade - bas rade.

opet mi search ne radi,nova amd beta prvi put izbacila BSOD (bad_pool_call ili tako nesto) drugi put prosla kako treba i radi,na brzaka provrteo heaven,to su ti rezovi.nabacicu alien isolation da vidimo kako radi sad sa novim krosfajr profilom.

Sinoc sam instalirao win 10 x64 na laptop msi gx701 2ghz, 4 gb ram, 9600gt 512mb. Dosta puta se samo zakoci i moram da ga restartujem. Kada ukljucim comp potrebno je skoro 2 min da se startuje. Koristio sam ga za web, gledanje filmova. I pored postojecih bagova svidja mi se.Od drajvera sam samo uspeo za graficku da nadjem.

Malo pre je bila havarija usijao se procesor ukljucio sam da konvertuje neki film, build je 9926... Ni sam neznam kako ali ventilator se nije okretao na hladnjaku od cpu-a, poceo buzzer da pisti ko lud, posle par sekundi plavi ekran i gasenje totalno... Da li je moguce da je win 10 nekako prekinuo napajanje wenta, posto sam posle nakacio isti na pwm Artic-a koji izduvava i sve radi ok.. Mislio sam da je cpu fan odkazao... BIOS ne registruje manje obrtaje venta , pa prekida napajanje?

Nisam siguran sta je... Sada radi ok na Sys fan preko pwm venta. Na w7 ,w8 to se nije desavalo..

Poslednja izmena:
proveri power options - advanced power settings - processor power management - system cooling policy,ako je na active (a po difoltu jeste) sam OS nema veze sa tim sto se tebi desava,do venta i/ili ploce je.meni deluje da je bios malo posandrcao,resetuj ga,i izgasi profile za ventove i vidi sta ce se desava.

milojkovstojko:

previse ocekujes od tog laptopa,da se pogase animacije i efekti,sve sto nije apsolutno neophodno od procesa mozda i nekako izvuce ako je dualkor na 2ghz,sve prego toga slaba vajda.vidi jel' uopste dostize tih 2ghz ili mu grejanje ne dozvoljava,procackaj power options.

Dex nije definitivno bios posandrcao, meni se isto desilo na laptopu, sve je bilo lepo namesteno u power options ali se ventilator jednostavno nije palio.

Instalirao prekjuce W10 build 10041. Dobro sljaka sa ovim programima svakodnevne namene. Jedino malo posandrcao gpedit kad sam ga startovao i izbacio gresku ovu sa slike.

Prilozi

• SS.jpg
    SS.jpg
    200 KB · Pregleda: 188
  • gpedit error.jpg
    gpedit error.jpg
    52.3 KB · Pregleda: 164
Kad se udje u network connection, ikonica Ethernet ne reaguje na disable/status...

Disable / enable I ostalo vezano za network mogu videti kad posetim device menager.

solajam tebi je intel mrezna? , realtek lepo radi disable i enable...

Fast buildi su bagoviti i meni je do sada ovaj build najduze instalirao i posle instalacije je kocio i opterecivao hard disk , nije bio aktiviran pa sam ga aktivirao uz pomoc KMSpico v10.0.4 , za sada sve lepo radi , umart rece da ne radi system try meni radi lepo...

Kod mene nema šanse da ga aktivira.

goca nema još po-dršku za jezik kraljevine shs.

ps. ni meni se baš ne dele interesne preference sa firmom iz lenglija...pardon, redmonda.

Meni zadnji fast radi korektno. Jedino što baguje je search, kog često nema :)
Cortanu ne koristim i zagasim je, možda je i do toga...

Poslednja izmena:
Juce kada me je zezala mrezna na ploci preko koje ide net, pokusah da startujem win7 koji se nalazi instaliran na drugom disku (dualboot). Startujem win7, lepo udje, sve lepo radi. Ugasim komp. Sad ga palim, ne moze u Windows10. Izbaci mi neki plavi ekran niske rezolucije gde mogu da biram par stavki, ali kad izaberem da udje u win10, samo se resetuje pa u krug. Onda sam stavio da mi odradi refresh, evo ga mulja, reinstalira, pa se nadam da ce da se vrati na staro.
Kako su ovako glupavo odradili da ne moze da se udje u drugi OS u dualboot-u ?

PS. Pobrisao mi je sve zive programe koje sam satima instalirao, iako je napisano da nece nista da dira...
Ja se odjavljujem do izlaska finalne verzije, odo nazad na Win8

PS2. Nestade u opcija za dualboot. Jel moze to nekako da se popravi...

Poslednja izmena:
Isteklo mi je vrijeme za edit posta, pa cu morati da se dupliram. :) Zna li neko kako da sprijecim automatsku instalaciju realtek audio drajvera? Maltretira me evo nekoliko dana, non-stop se instalirajuci, a ne njemu mi ne radi brzopotezno mijenjanje zvucnici-sluske, koje cesto koristim.

Nadji na google KMSpico v10.0.4 (Office and windows activator) [TechTools.NET] radi provereno...

Pa zar i taj novi build ne moze da se aktivira, ja bio kms uklonio i zaebo se ... Reko ajde da se legalizujem , dosta je bilo piraterije :D nista, sta cu kad moram, stavljam kms na 9926 do ne izadje slow na 10041 ;)

Isteklo mi je vrijeme za edit posta, pa cu morati da se dupliram. :) Zna li neko kako da sprijecim automatsku instalaciju realtek audio drajvera? Maltretira me evo nekoliko dana, non-stop se instalirajuci, a ne njemu mi ne radi brzopotezno mijenjanje zvucnici-sluske, koje cesto koristim.

1. Da trajno koristis WU u CP:

HKEY_ LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsUpdate\UX

IsConvergedUpdateStackEnabled DWORD

0 = Add
1 = Remove

2. Da promenis sta WU radi:

http://winaero.com/blog/change-windows-update-settings-in-windows-10/

Odes u CP pa u WU, pa na ponudjeni update desni klik pa Hide.

Screenshot (2).png

Napominjem da ovo radi na 9926, za noviji build nisam siguran..

Poslednja izmena:
Fora je sto mi u CP nema Win Update. Ima ga samo u Settings. A tamo nemam opcija za skrivanje.

Klik na "start" i kucaj windows update, pojaviće se opcija :)

@DariusIII
Nece, izbacuje samo u 'Settings'.

@dejan87dex
Nejverovatno, ali vec mi je podeseno na 2 (iliti na 'Check for updates but let me choose whether to download and install them')u Regedit-u. A evo vec treci ili cetvrti put mi se samoinstalira:).

Мени се неколико дана редом појављује апдејт за ово, мислим и за интегрисану графичку и увек омаши па проба поново. Малопре сам довукао драјвере са сајта па инсталирао, после је опет пријавио апдејт али је прошао. Проверићу поподне да ли ће опет да дави.

Nazad
Vrh Dno