Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

ne rade i metro aplikacije,novi settings radi.

Bug sa nekim metro aplikacijama (mail, calendar, people) je poznat, ima na win blog-u rešenje za one koji imaju problem.

http://blogs.windows.com/bloggingwi...-technical-preview-build-10041-now-available/

In this build, the Mail, Calendar, and People apps may be broken due to a licensing issue with the Store Beta. To get these apps working again, you need to follow these steps:

Open powershell as administrator
Run the command Get-appxprovisionedpackage –online | where-object {$_.packagename –like “*windowscommunicationsapps*”} | remove-appxprovisionedpackage –online
Re-install Mail, People and Calendar from the Store (green tile)

Poslednja izmena:
Sistem mi radi uzasno sporo, search ne reaguje na klik, start meni nekad nece da se otvori, metro aplikacije mi ne rade, kada otvorim uTorrent uopste nije tamo gde treba da bude(pinovan za taskbar) nego je odvojen i nema ikonicu.
Sve u svemu haos od builda, drzim se osmice dok ne srede stvari.

sami smo hteli sto vise build-ova,ne ide da se sad zalimo. :) prva dva su bili fakticki 8.1 u1 sa par tvikova,zato i tolika stabilnost.ovo su bezmalo najtli bildovi.za sve koji nemaju zivaca da se bakcu sa bagovima,savetujem da cekate slow build-ove ili consumer preview.

Fast buildi su bagoviti i meni je do sada ovaj build najduze instalirao i posle instalacije je kocio i opterecivao hard disk , nije bio aktiviran pa sam ga aktivirao uz pomoc KMSpico v10.0.4 , za sada sve lepo radi , umart rece da ne radi system try meni radi lepo...

Kod mene radi sve, i brz je. Mada, ponekad ima sitnih UI gličeva. I disk clean up je prvi put podizao nekoliko minuta.

Meni odbio da instalira 1001, neka greška kaže. Downlodovao sat vremena i ništa. Skinuo sam sa torrenta jedan iso, možda to uspe.

Capture.GIF
Ima li nacina da na ovom 9926 prikazuje koliki je protok mb pri transferu fileova?? Na 8.1 je to lepo radilo, sada to ne vidim.

I jos jedno pitanje u vezi update-a na 10041 sa 9926, ako ga odradim iz WU , hoce li mi ponuditi opciju da bude upgrade na novu verziju ili ce raditi sve od nule???
Hvala

Preci ili ne sa 8.1 na win 10 ? Dosadno mi je pa ne znam da li da se cimam oko reinstalacije ili da cekam neku bolju verziju.

meni se licno 9926 najbolje pokazala,zadnja dva build-a ako te ovakvi gremlini nerviraju izbegni.a 8.1 mozes samo da apgrejdujes,ostaju ti svi fajlovi,aplikacije i sl. u najgorem slucaju moraces da reinstaliras par drajvera.

lepo rece Umart, sami smo ovo hteli :) Ja se vratio na 8.1 i sada se zezam sa njim. Jeste nekako malo kocio ovaj zadnji, kao da je sporiji od proslog bilda. Ja sam konkretno imao problem sa win apdejtom koji je jednom skinuo nesto i posle toga crveni prozorcic, koji nije bilo sanse resiti, neka greska. Zato sam se i vratio na 8cu. Ko ima bild 9926 bolje da ne apdejtuje, a ko ima osmicu neka bude tamo gde jeste.

Poslednja izmena:
bekapuj stari sistem akronisom , clean instal , pa vidi.

bagovito je prilično. i mnoge stvari uopšte ne rade.

Poslednji build, danas instaliran, primetio sam jedan problem. Ne pali mi se na laptopu uopste ventilator, pustio sam i cinebench, dogura do 90 stepeni i ne pali ga. Stavljeno je u power options da aktivno hladi kad je na bateriji. Dell 3521 je u pitanju. Mogu li još nešto da probam ili je najbolje da uradim clean install?

ja takodje nisam mogao da pristupim power opcijama . uopšte.

vrati se na 8.1

build 10041

Evo posle odredjenog vremena sve ok, build 10041 sam nadogradio uz pomoc update, prvi put je puklo, drugi put je prosla instalacija(install se oduzio).

Disc cleanup radi kao iz topa ;)
Power opcijama se takodje pristupa.

Za sad OK :)

Prilozi

• win10.jpg
    win10.jpg
    246.5 KB · Pregleda: 187
Radi i kod mene ono sto sam probao. Disk Cleanup je prvi put nesto zabagovao bio, pa se dugo palio. Posle tog prvog puta isto se odmah pali. Hajde @lepi kokan i kompanija, ako vas ne mrzi, izlistajte sta to koda vas baguje. Da probamo to svi.

Ja sam sinoć odradio update na 10041, posle restarta odem opet na check for updates i tu se zakucao nešto, vrti, vrti, posle 20 minuta sam ga sasekao. Danas ću ga malo podrobnije izgnjaviti.

Da li koristi neko Miracast na Windows 10, ako bi mogai da objasni postupak, pošto mi ne uspeva a na netu je jedino uputstvo od win. 8 što ovde ne vredi?

Upgrade prosao bez problema kao i svaki do sada.
Nema se sta puno za reci, sve savrseno radi.
Vec su me navikli da je sve ok, tako da o bagovima i ne razmisljam.

Pregazio sinoc Win 8.1 koji je zabagovao Administrator permissons do bola iz ko zna kog raazloga, problem je jako cest ali za 4-5 sati aktivnog guglanja nisam uspeo da nadjem resenje. Instalirao Win 10 9926 build i resio Administrator permissions ali ne radi start meni :D Kracem sada na clean install pa javljam utiske, ako ne bude valjao - vracam se na Win 7 :)

Updejtovao sam i ja juce na 10041 bild.U principu proslo sve ok,nike mi samo audio drajvere prepoznao i instalirao,pa sam to morao ja rucno_Odmah mi je radio sporijw,ppsle par resetovanja se i to sredilo,sad radi ko 9926 bild.U principu sam zadovoljan sa win 10.Vec sad moze opusteno da se koristi kao primarni sistem.

Sad ne kontam,jel sredjeno to sto juce-prekjuce nije radilo lepo? Da skidam sa microsoft sajta to najnovije ili? Trenutno sam na 8.1 na desktopu,tu ne bih menjao, ali bih zamenio win7 za 10 na laptopu. Ako sve radi kako treba.

imidzuj postojeci sistem pa probaj sam,niko ti nemere reci sa sigurnoscu kako ce na tvom hardveru da radi.9926 build je poprilicno stabilan,na njega mozes najozbiljnije da racunas.

imidzuj postojeci sistem pa probaj sam,niko ti nemere reci sa sigurnoscu kako ce na tvom hardveru da radi.9926 build je poprilicno stabilan,na njega mozes najozbiljnije da racunas.

moracu da probam,hvala :)

inace, laptop je lenovo y560, kontam da ce biti zezanja oko switchable grafike. Koristim leshcat drajvere,valjda ce da rade i na win10 :)

Win 10 9926 izgleda prelepo i celo iskustvo je fenomenalno, ne znam koliko je stabilan. Sa Win 8.1 imam gorko iskustvo...

Ko koristi win 10 neka proba Tubecast Pro Trebalo bi da ima podršku za win 10 .

Meni se nešto instalacija ovog apdejta malo iskomplikovala :D moraću clean install .

Poslednja izmena:
meni zadnja dva katalista (15.x beta i omega) rade na svim buildovima,jedini problem sam imao sa krnjim katalistom sa win update-a,sad kakva je situacija sa modovanim laptop nemam pojma,ali ne vidim sto ne bi radili.

meni zadnja dva katalista (15.x beta i omega) rade na svim buildovima,jedini problem sam imao sa krnjim katalistom sa win update-a,sad kakva je situacija sa modovanim laptop nemam pojma,ali ne vidim sto ne bi radili.
Jesu li bolji sta ti 15 od omega drajvera?

Nazad
Vrh Dno