Meni win 10 radi lepo, nemam nikakvih problema, bar tako kaze Event viewer
A sto se tice osx, mislim da nije ni mesto ni tema da se o tome vodi diskusija. Ali s obzirom da neki tvrde ono neTvrdivo da i ja nesto kazem

Posedujem racunar koji je gradjen za hackintosh i isti taj hackintosh sa PC hardverom daje 40% bolje rezultate nego originalni mekov hardver. Taj hackintosh radi savrseno a sistem Yosemite 10.10.2 na najnovijem EVO 850, brz kao munja. Gospoda nisu naveli iznad da isti sistem i svaki sistem ispod njega pocev od Mavericksa do Leoparda su bagoviti sistemi. Ja sticajem okolnosti radim video montazu pa mi samo zato i treba. Kada sve ostalo hocu da radim ja odem u Windows koji je ne prikosnoveni izvor sve moguce zabave. Igre za mac mozete da zaboravite. Pokretanjem igara preko Steama mozete uporediti svoje kupljene igre kako rade na windowsu a kako na hackintoshu, znaci ne uporedivo bolji je windows. Gledanje filmova, slusanje muzike, surfovanje, sve je bolje na windowsu. OSX sistem vas blokira da instalirate aplikaciju u bilo koji folder, znaci morate instalirati u osnovni Application folder, nemate slobodu. Steam je uveo novinu da mozete npr igre da prebacite na drugi hdd medjutim rekoh da zaboravite igre na macu. Svaki SSD se jako brzo napuni jer bukvalno vecinu stvari vi morate drzati na C disku. Postoji mogucnost prebacivanja takozvanog Home foldera na drugi SSD cime se ovo moze izbeci, medjutim onaj ko to uradi moze ubrzo da racuna na velike probleme sa permisijama i dodatnim kucanje komandi za razna podrzavanja. Memory menadzment jako lose radi na osx, recimo ako imate 8 gb rama, popunicete ceo otvaranjem Safarija i recimo igre Dote 2 ,koja ne radi lose, mada je to ne zahtevna igra

Sta to znaci, mzoete uskoro ocekivati stucanje sistema, jer mak uvek trazi slobodnu memoriju. Poredjenja radi u windowsu brauser i dota 2 mozda zauzmu 2gb. Racunajte da ako nemate bar 16gb na meku da cete morati koristi opciju "purge" u terminalu na svakih sat vremena kako bi mehanicki cistili ram. Najzanimljivije je da se korisnici osx-a raduju kao mala deca izlasku svakog novog patcha, medjutim svaki od njih uglavnom vise pokvari nego sto donese. OpenGL i njegov razvoj se ne moze porediti DirectX-om, znaci X je majka i babica. Vizuelnih bagova ima kako na hackintoshu tako i na pravom meku. Korisnici koji kupe appove ,filmove i muziku imaju problema sa ponovnim preuzimanjem istih ili pustanjem filmova zbog glupavih propusta vezanih za displey recimo, kupili ste film i ako nemate originaln mac monitor vi necete moci da ga pustite a opet kazem dali ste novac. Snow leopard je zadnji dobar osx. I poslednje, jako bitno je da ste vi in ako kupite mek jer to je vezano za Stevu, boze moj, to je naj napredniji sistem, jako bitno ponavljam naj napredniji u bagovima. Da sve je to tacno naj naprednije vam izvuce novac iz dzepa i prevede vas zednog preko vode, zapravo hardver koji preplacujete dobijanjem loga jabuke jer su ga oni pakovali. Ako sve te komponente rasturite i sami kupite hipoteticki jelte, ustedecete pa recimo 2/3 svog novca. Zato sam i sklopio hackintosh, bas zbog lopova i prevaranata, dao sam oko 1600e a kostao bi me originalni pa recimo 3500e.
Eto ja navede podosta stvari koje mi smetaju kod meka a ne nadjoh ih u windowsu.