Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

dex:

to je tek skrs build,eventualno u virtuelizaciji da se poigra neko,ja to ne bih klasicno instalirao.

Necu da instaliram 10014 , ima kao spartan ali cim je uklonjen spartan u ovom sad buildu sigurno je bagovit...

@umart znam, steta sto u 10041 nisu ubacili Spartan, mozda u slow buildu?!

Poslednja izmena:
Ma Microsoft namerno objavio preko nekih svojih stariji 10014 sa Spartanom kao...nisu smeli da objave u 10041 zato sto je bagovit , ko hoce neka preko Wmvare instalira ne mora da se cima nema nista novo taj build on je 5 marta pravljen...

Isteklo mi je vrijeme za edit posta, pa cu morati da se dupliram. :) Zna li neko kako da sprijecim automatsku instalaciju realtek audio drajvera? Maltretira me evo nekoliko dana, non-stop se instalirajuci, a ne njemu mi ne radi brzopotezno mijenjanje zvucnici-sluske, koje cesto koristim.

Ja sam instalirao ovaj Realtek drajver http://www.station-drivers.com/index.php/outils/func-startdown/1260/ i sad mi ne izlazi greska u Windows update za realtek kada idem na Check for updates!

Sta ce ti Microsoft drajver on samo moze 2.0 ne moze 5.1 speaker a mozes ovako da to ugasis:

Capture.PNG

Nece se vracati posle restarta stari...

Cesto mijenjam zvucnike i sluske, pa sam napravio shortcut na taskbar-u za audio koji ne radi sa Realtek drajverima, vec samo sa default. A i 5.1 mi i ne treba. Inace, sad sa ovim Realtek drajverima mi ne da i onaj njegov manager, pa ne mogu ni preko njega. Zakomplikova mi se ovaj audio problem.

Kome treba Realtek 2.7x drajver može da ga instalira na sledeći način: "64bit_Win7_Win8_Win81_R275.exe" raspakovati u neki folder i onda startovati setup.exe "As administrator", kada instalira taj drajver neće više da insistira na MS drajverima.

Poslednja izmena od urednika:
Uradi ono gore sto sam rekao i onda ovako odradi:

Capture.PNG

Zatim restart!

Kome treba Realtek 2.7x drajver može da ga instalira na sledeći način: "64bit_Win7_Win8_Win81_R275.exe" raspakovati u neki folder i onda startovati setup.exe "As administrator", kada instalira taj drajver neće više da insistira na MS drajverima.

On bas hoce Microsoft nece Realtekov!

Pa Device Installation Settings ispod device manager , ako ti bude vracao odradi to...

Cudo je taj microsoftov audio drajver. Meni recimo sve verzije Realtek drivera prave problem prepoznavanja svih 5 zvucnika, uglavnom mi prijavljuje 2 i vufer medjutim nekada zna da izmesa da recimo vufer bude na svom mestu ali i na jednom od satelita. Ovo pricam za win 8.1 dok kod win 10 treba pridodati da ne vidi nista drugo sem prva 2 satelita i vufera, ostalo prikazuje ali ne radi :) Zvucnici su mi Creative 5.1 i sa microsoftovim drajverima mi rade svih 5 sto se moze testirati blueray filmicem :D Znaci meni je microsoftov izvorni bolji, a pogotovo jer koristim i hackintosh a on ne trpi Realtekov drajver na winu jer ga win pri restartu ne gasi do kraja vec taj neugaseni deo pravi problem u hackintoshu.

gde je dex i ekipa da vam kaze kako ste slepci sto ne gurate ASIO.

:d

Opet ti o tome ;) Meni sve radi super po pitanju zvuka, nego krenule opomene da registrujem win, a kako to je pitanje :D
Capture.GIF

Poslednja izmena:
svaki sam build instalirao sem ovog krsa sa spartanom,i nigde mi nije trazio kljuc.bilo je gazenja jednog preko drugog,regularno sa nule,UEFI sa nule...

Da nemas dual boot mozda? Znam da sam odavno imao problem sa win 7 i win 8 ,isto mi trazio kljuc kada sam testirao win 8., Sada na laptopu imam samo win 10 i nema problema .

Poslednja izmena:
Nemam, samo TP 9926 ni taj kod ne pomaze... Samo me opominje.

Da li preci sa WIn 8.1 na Win 10 ili sacekati jos neko vreme da se jos ispegla?

kao i uvek,ako imas opciju da bekapujes postojeci sistem (eksterni drajv ili viska mesta na internom sa kojeg ne butujes,ili neko drugo resenje) ne steti da isprobas 10tku.ako te nerviraju povremeni bagovi isprobaj 9926 build koji je poprilicno stabilan.imas opciju da prosto apgrejdujes osmicu sa 10tkom,ostaju ti svi fajlovi i programi,samo treba da se ocisti stari win (a i ne moras ako imas posta mesta na drajvu sa kojeg butujes) eventualno par drajvera da se reinstalira.

Trenutni win 8.1 ima malo djubreta pa se razmisljam da reinstaliram, zato pitam, ali ipak da sacekam RC verziju, nije mi sablja za vrat. Hvala.

Izasao kmspico_Beta_10.0.5. Radi odlicno na build 10041.

Nazad
Vrh Dno