Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Po stoti put pisano, Insider-i NE DOBIJAJU RTM free licencu vec mogu da ostanu na Insider kanalu i u obavezi su da koriste zadnji Insider build da bi ostali aktivirani. Oni koji su presli sa LEGALNIH licenci tipa Win7-Win8.1 oni mogu da dobiju RTM i ako su insideri.

Stigla je nova zakrpa. :)

Prilozi

• update.JPG
    update.JPG
    20.5 KB · Pregleda: 241
Broj update-a i sve ostalo su samo dokaz da su relativno kasno usli u finalno testiranje (po meni zadnjih mesec/dva smo u beta fazi), generalno ce i 29-tog biti problema ali pre svega zbog drivera...

Au, al su navalili sa ovim security zakrpama....poslednja 2-3 dana dnevno po dve stignu.... :)

I meni pljustali updateovi,CPU i HDD kuvaju... sve se vise nosim mislju da sacekam dobrih par meseci na Win 7 dok ne srede stvari...

Djalf,hvala na pojasnjenju

@Dukelander
Ja se vratio na Win7, ne znam dal da updateujem odmah na Win10, ok mi je radio onaj build od pre mesec dana, vidim sad se javljaju neki problemi. U svakom slucaju imam backup image trenutnog sistema pa ako je lose, cas cu vratim sedmicu.

@djalf
Javljaju se problemi kako kome, kod mene jos uvek sve radi ok, a otprilike sam 2 meseca na ovim insider build-ovima.... :)

Još uvek ne mogu da namestim da mi pamti veličine i pozicije prozora programa nakon restarta... Stvarno nemam pojma šta da izmađijam da počne.

Evo od jutros mi u desnom donjem cosku na desktopu pise da aktiviram windows!Hvala ti Vuce!

Koliko ja sad imam vremena sa ovako ne aktiviranim win-om?Koliko dana ce on biti upotrebljiv?Srecom pa loaderi od osmice (koliko sam citao) rade i na win10.Nadam se.

Evo od jutros mi u desnom donjem cosku na desktopu pise da aktiviram windows!Hvala ti Vuce!

Koliko ja sad imam vremena sa ovako ne aktiviranim win-om?Koliko dana ce on biti upotrebljiv?Srecom pa loaderi od osmice (koliko sam citao) rade i na win10.Nadam se.
Zasto ne instaliras windows 7 i aktiviras sa daz pa onda napravis upgrade ? Sta se smaras za insajder ?

Meni je zvuk počeo da zakucava na sekund, potpuno nasumice.

Koja ******stina, ne mogu da verujem za sve se trazi reg i like.

Šta te to čudi, ljudi postaju bolesno opsesivni da moraju da dobiju lajk gde god je to moguće. To im podiže ego i važnost u sopstvenim očima.

Takva su pravila na forumi za da ne bi se postavali mirror linkove

Zasto ne instaliras windows 7 i aktiviras sa daz pa onda napravis upgrade ? Sta se smaras za insajder ?

Ma skroz sam ispizdeo zbog ovoga,i insider program,i razne "sveznalice" tu sa foruma,mislim da necu da se vise zezam sa svim tim.Ponavljam,za tri dana ce se znati (nadam se) sve sta i kako,pa cu videti tacno dali su mi propali meseci "insajderovanja" ili nisu.Ako jesu-hvala ti vuce,ako nisu-super.Roknem loader i miran sam.

Sta si ti ocekivao da se registrujes za insajdera i na kraju dobijes za dzabe win, gde to ima? Treba da budete sretni jer cete imati bar nekakav legalan win. Posteno je od njih ti im testiras a oni ti omogucuju da koristis.

A boze svi pametni ovde i kada pogledas 30 strana unazad ali svi do jednog su uradili update windowsa da li sa sedmice ili osmice na win 10 i onda nije im dao djavo mira pa su morali da urade clean instal i sada kukaju kako nemaju aktiviran windows.

Poslali Muju i tri svinje space shuttleomu svemir. Baza sa Zemlje daje uputstva:
- Svinjo br. 1, odbaci dodatne rezervoare! Svinjo br. 2, provjeri gravitacijsko polje u letjelici! Svinjo br. 3, održavaj stalan kurs. A ti Mujo, nahrani svinje i ništa ne diraj!

Ovo sto je boldovano trebalo bi svi da se pridrzavaju koji se ne razumeju ili kvazi se razumeju u racunare.

Kako to da vuk ne kuka, ja isto sam jos sa win 7 sam odradio update na ne znam koju verzija windows 10 dok je bila TP i evo dan danas stoji da je aktiviran windows.

Sta si ti ocekivao da se registrujes za insajdera i na kraju dobijes za dzabe win, gde to ima? Treba da budete sretni jer cete imati bar nekakav legalan win. Posteno je od njih ti im testiras a oni ti omogucuju da koristis.

Mali ajde ne dipr!

Poslednja izmena:
Da si citao malo unazad,video bi da sam morao da uradim clean instal,crko mi hard.A ti budi srecan sto tvoj radi,bas me interesuje sta bi ti uradio da tvoj crkne?

Pa bilo bi lepo od njih, mnogi su uložili dosta truda u toku testiranja, slali opaske o bagovima, razne predloge itd. Insider program se nastavlja u dogledno vreme a ne vidim da će biti nekih velikih promena koje bi ubile installaciju ili napravila veće probleme pa je i insider verzija poprilično sigurna. Uostalom povremeni full backup može da reši stvari,

Video sam da si imao dilemu i da ti je u tom period jos taj hard radio pa si se premisljao da li da se prebacis na ssd ili ne. Tako da vrlo dobro znam o cemu se radi.

A sta bi ja uradio pa ako vise ne bih mogo da koristim licencu od insajder naloga lepo bi tutno neki loader i resen problem i ne bih toliko lupao glavu jel je win legalan ili nije.

Cak ne vidim ni koji benefit imam time sto imam legalnu licencu, ta licenca je samo eto da se kaze da si neki licni ego zadovoljio i nista vise.

Poslednja izmena:
Video sam da si imao dilemu i da ti je u tom period jos taj hard radio pa si se premisljao da li da se prebacis na ssd ili ne. Tako da vrlo dobro znam o cemu se radi.

A sta bi ja uradio pa ako vise ne bih mogo da koristim licencu od insajder naloga lepo bi tutno neki loader i resen problem i ne bih toliko lupao glavu jel je win legalan ili nije.

Cak ne vidim ni koji benefit imam time sto imam legalnu licencu, ta licenca je samo eto da se kaze da si neki licni ego zadovoljio i nista vise.

Pa eto vidis,tako cu i ja verovatno morati sa loaderom.Samo sam ispizdeo sto sam prevaren.Tvoj hvaljeni Vuk,sto mu sve radi i sve zna,ipak se zeznuo,to jest mene.

Kako neko moze da bude kriv zbog tvog izbora? Sta je on mogao da uradi pa da si se ti zeznuo?

Sto moj? Lik je samo objektivan i korektan nista vise... Niko ne moze da bude kriv zbog vasih odluka a i ako ti je dao neki savet dao ti ga je verovatno sa najboljom namerom kao sto bi ti i bilo ko drugi dao savet... Nikome nije ovde u cilju da jedni druge zeznu pa da se kaze sto vas manje ima legalnu licencu to ce insajderima windows duze trajati.

Mislim stvarno je glupo optuzivati nekoga zbog necega sto se dogodilo. On da je znao da ce ti se tako nesto dogoditi on bi te verovatno savetovao drugacije mada ne vidim koji bi to drugi savet mogo da ti da osim da predjes na ssd ili eventualno da si ubacio neki drugi hdd pa mozda ti tada se vrati licenca... mozda on ssd ne vidi kao tvoj predhodni hardver ali hdd si vec imao pa ako imas neki u kuci koji ne koristis cisto testa ga ubaci u racunar pa podigni win 10 sa insajder nalogom da vidis na cemu si. To je ono sto ja mogu da ti predlozim. I to ako imas jos volje da se cimas i zezas ako ne onda pukni neki loader i nemoj se nervirati.

Meni sutra da iskoci da je win nelegalan ne bih se ni malo nasekirao nego pravac net nasao neki loader i nastavio da koristim win kao da se nije nista dogodilo.

Pa eto vidis,tako cu i ja verovatno morati sa loaderom.Samo sam ispizdeo sto sam prevaren.Tvoj hvaljeni Vuk,sto mu sve radi i sve zna,ipak se zeznuo,to jest mene.
Gde si video i cuo od mene da ja radim cistu instalaciju?
Pa ja vise ni u bios ne idem! sve sto radim je upgrade i instalacije koje kakvih s**** koje vama ne rade.
Ove je bar 20 ljudi pre tebe odradilo cistu instalaciju, sta sam ja govorio? nemojte ljudi, samo upgrade...

10240 iso zvanicno ne postoji, sad ovo sto kruzi netom, koliko je dobro i ispravno? koji si ubo da skines?
Znaci jedino resenje za tebe skini 10166 i aktiviraj sa svojim nalogom pa ce sam odraditi upgrade na 240...
Eto to je zadnji savet od mene...

Jesam ti rekao da neces izgubiti aktivaciju, kao sto verovatno i nisi...
Nisam ti mogao reci sta ce se desiti, zato sto niasm to nikada ja licno radio..
Vidim sta se pise ovde... da moze, da ostaje aktivirano... rekoh hajde vec kad moras...
Nisam imao nameru da te nesto zeznem, ali ima i moje krivice... nisam trebao da izvodim zakljucke
iz necega sto nisam sam odradio.

Poslednja izmena:
Eto to je zadnji savet od mene...

Fala ti,ali nemoj vise.Nemoj savetovati ljude,ako ne znas sigurno.

Da se razumemo,od kad znam za kompjuter,znam i za windows a i krek za isti.Tako da nemam nista protiv toga,niti mi je to nesto strasno ili strano.Ja sam ispizdeo zbog ovoga:

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?337728-Windows-10&p=4290742&viewfull=1#post4290742

Nije u redu tako sigurno deliti savete,posebno kao sto kazes ako ih sam nikada nisi probao.

Nazad
Vrh Dno